Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stapje terug op Wall Street

NEW YORK (AFN) - Wall Street deed donderdag een stapje terug na de recente opmars. Het enthousiasme onder beleggers bekoelde door een tegenvaller over de Amerikaanse huizenmarkt. De Dow-Jonesindex bleef nog redelijk overeind dankzij veel beter dan verwachte kwartaalcijfers van graafmachinefabrikant Caterpillar.

De Dow eindigde 0,2 procent lager op 12.734,63 punten. De S&P 500-index verloor 0,6 procent tot 1318,45 punten en de Nasdaq moest ook 0,5 procent terug. De door technologiefondsen gedomineerde index kwam daarmee op 2805,28 punten.

Een half uur na de opening werden cijfers uit de huizenmarkt bekendgemaakt. Daaruit bleek onder meer dat de prijzen van eengezinswoningen in december voor het eerst in vier maanden daalden. Woensdag was er ook al een tegenvaller over de huizenmarkt. Toen bleek dat het aantal woningtransacties lager uitviel dan verwacht.

Caterpillar

Het nieuws zorgde voor koersverliezen bij huizenbouwers als Toll Brothers dat 5 procent inleverde. Ook banken die kunnen profiteren van een opleving van de huizenmarkt leverden in. SunTrust Banks Inc verloor 5,1 procent, versterkt door een verlaging van het beleggingsadvies door Deutsche Bank.

Caterpillar voerde de Dow aan met een winst van 2 procent. Het concern boekte zowel in het het afgelopen kwartaal als in heel 2011 recordresultaten dankzij een sterke wereldwijde vraag. De nettowinst steeg in het vierde kwartaal tot 1,54 miljard dollar (1,17 miljard euro), tegen 968 miljoen dollar een jaar eerder. De winst per aandeel klom met 58 procent tot 2,32 dollar. Analisten rekenden in doorsnee op 1,73 dollar per aandeel.

AT&T

Ook het industrieel conglomeraat 3M, bekend van onder meer de Post-IT memoblokjes en Scotch tape, presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht. Het aandeel ging 1,2 procent omhoog.

AT&T (min 2,5 procent) was een van de sterkste dalers nadat het telecomconcern een nettoverlies van 6,7 miljard dollar (5,1 miljard euro) rapporteerde over het vierde kwartaal. Een jaar eerder boekte het bedrijf nog een nettowinst van 1,1 miljard dollar. Het verlies werd vooral veroorzaakt door een vergoeding van 4 miljard dollar die AT&T moest betalen aan Deutsche Telekom voor de afgeketste overname van diens dochter T-Mobile USA.

De euro was 1,3102 dollar waard in vergelijking met 1,3160 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links