Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers worden iets minder somber

Beleggers worden iets minder somber

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen onder Nederlandse beleggers is afgelopen maand voor het eerst in een jaar tijd licht toegenomen. Dat concludeerde ING vrijdag op basis van zijn maandelijkse beleggersbarometer.

Die graadmeter voor het vertrouwen klom in januari van 61 naar 67 punten. Dat kwam vooral doordat beleggers wat minder negatief werden over de economische ontwikkelingen in de afgelopen 3 maanden. De index, die sinds 2002 wordt bijgehouden, staat echter nog altijd dicht bij het dieptepunt van 60, dat begin 2009 werd gemeten.

,,Het sentiment is nog altijd pessimistisch'', aldus ING-analist Henry van Heijster. ,,Het vertrouwen daalde vorig jaar dan ook met meer dan 50 procent. Dat is aanzienlijk sterker dan de daling van 12 procent die plaatsvond op de AEX.''

Economische dip

Beleggers blijven volgens ING bevreesd voor een nieuwe economische dip en het uitblijven van een oplossing voor de schuldencrisis. Net als in december verwacht ruim 60 procent dat de economie in de komende 3 maanden verder verslechtert. Meer dan 80 procent gaat uit van een nieuwe recessie.

Gemiddeld verwachten de beleggers dat de AEX dit jaar op dezelfde stand (313 punten) zal eindigen als in 2011. Volgens Van Heijster lopen de schattingen echter ver uiteen. ,,Een paar optimisten trekken het gemiddelde op, maar er zijn ook veel mensen die een lagere eindstand verwachten.''

Veel heil verwachten de beleggers dan ook niet van hun investeringen in 2012. Een kwart van de ondervraagden verwacht dit jaar geen rendement te halen op aandelen, terwijl 44 procent een daling van de waarde van de beleggingsportefeuille voorziet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links