Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ruzie tussen Suzuki en Volkswagen loopt op

Ruzie tussen Suzuki en Volkswagen loopt op

TOKIO (AFN) - De Japanse autoproducent Suzuki Motor eist dat Volkswagen publiekelijk afstand neemt van de claim dat Suzuki hun samenwerkingscontract heeft geschonden. Dit staat in een brief die topman Osama Suzuki donderdag heeft verstuurd aan VW-baas Martin Winterkorn.

Suzuki geeft Volkswagen tot 30 september om de verklaring te herroepen dat Suzuki de samenwerking heeft geschaad door dieselmotoren te bestellen bij het Italiaanse Fiat. De Japanse automaker geeft niet aan wat de gevolgen zijn als VW de eis naast zich neerlegt.

De Japanse automaker heeft de samenwerkingsovereenkomst nooit geschonden, zei Osama Suzuki. ,,De samenwerking heeft ons niet de voordelen gebracht die we ervan hadden verwacht, maar bleek eerder een blok aan het been voor onze bestuurlijke onafhankelijkheid'', voegde hij eraan toe.

Onafhankelijkheid onder druk

Eerder eiste Suzuki dat Volkswagen zijn belang van 19,9 procent in de Japanse automaker van de hand doet. De Japanners vinden als onderdeel van Volkswagen te worden behandeld en dat de onafhankelijkheid daardoor onder druk staat. Achter Suzuki's aanval ligt een schijnbaar onschuldige beslissing van Volkswagen om de Japanse autofabrikant te classificeren als een dochterbedrijf in zijn 340 pagina's tellende jaarverslag.

Volkswagen houdt sinds december 2009 een belang in Suzuki. Het Japanse bedrijf heeft 1,5 procent van de aandelen in de Duitse automaker. De autoproducenten zagen de samenwerking als een kans te profiteren van elkaars kennis in hybride auto's en technologieën voor kleinere voertuigen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links