Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws - biotech

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.655 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 228 229 230 231 232 233 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
AbbVie doet hele grote obligatie-uitgifte

Gepubliceerd op 12 nov 2019 om 21:30 | Views: 1.022

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut AbbVie geeft voor 30 miljard dollar aan obligaties uit om zo de overname van branchegenoot Allergan te helpen financieren. Het gaat een van de grootste obligatie-uitgiftes door een bedrijf in de Verenigde Staten ooit.

Het farmaciebedrijf kondigde eerder dit jaar aan Allergan te willen overnemen in een deal ter waarde van circa 63 miljard dollar. Onlangs waren er al berichten dat het bedrijf dacht aan het uitgeven van veel obligaties. Volgens ingewijden van persbureau Bloomberg zou er erg veel vraag naar de leningen zijn.

De grootste obligatie-uitgifte door een bedrijf in de VS ooit is die van telecomconcern Verizon Communications in 2013 ter waarde van 49 miljard dollar.
voda
0
Beursblik: onaangename verrassing Kiadis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
2,22 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma heeft de markt verrast door midden in een Fase 3 studie te stoppen met ATIR101. Dit zei analist Philippa Gardner van Jefferies woensdag.

"Het besluit komt als een verrassing", aldus Gardner, ondanks dat de Europese toezichthouder recent met een tegenvaller kwam.

Medio oktober bleek dat het biofarmaceutische bedrijf in 2020 geen voorlopige goedkeuring verwacht van de Europese toezichthouder voor ATIR101.

Kaidis heeft besloten zich volledig te focussen op het NK-cell therapie platform. Aan dit platform kent Jefferies evenwel helemaal geen waarde toe. "Een expert bijeenkomst in Florida aanstaande vrijdag is nu cruciaal om de potentie hiervan te begrijpen", zei Gardner.

Door de nieuwe focus zal de cash burn flink teruglopen, maar het besluit neemt ook de aanjagers weg en de geloofwaardigheid van Kiadis, dat al een flinke deuk had opgelopen, blijft problematisch.

Vooralsnog besloot Jefferies het Houden advies met een koersdoel van 2,50 euro voor Kiadis te handhaven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: NIBC zet Kiadis op verkooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
2,22 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het advies voor Kiadis verlaagd van Houden naar Verkopen en heeft het koersdoel ook neerwaarts bijgesteld, van 2,50 naar 1,00 euro, nadat het biofarmaceutische bedrijf dinsdag het stopzetten van het onderzoeksprogramma met ATIR101 en het ontslag van helft van het personeelsbestand aankondigde.

NIBC heeft hierop zijn taxaties aangepast.

Medio oktober bleek dat Kiadis in 2020 geen voorlopige goedkeuring verwacht van de Europese toezichthouder voor ATIR101. Vervolgens heeft het bedrijf besloten zich volledig te focussen op het NK-cell therapie platform. De komende tijd zullen de analisten echter voorzichtig zijn ten aanzien van deze activiteit.

NIBC verwacht vandaag een forse koersdaling richting het nieuwe koersdoel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AbbVie geeft voor miljarden aan obligaties uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AbbVie Inc
$ 86,45 0,79 0,92 % NYSE
Allergan plc
$ 181,99 0,48 0,26 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie haalt in totaal 30 miljard dollar op met de plaatsing van obligaties. Dit maakte de concurrent van Galapagos dinsdagavond bekend.

Het bedrijf plaatste de obligaties in tien tranches, variërend van 750 miljoen dollar tot 5,5 miljard dollar met coupons die uiteenlopen van 2,150 procent tot 4,250 procent. Sommige obligaties kennen geen coupon. De looptijden lopen eveneens uiteen, van einddatum mei 2021 tot einddatum 2049.

De plaatsing wordt naar verwachting op 21 november afgerond.

De leningen hangen samen met het bod op farmaciebedrijf Allergan die begin deze zomer werd aangekondigd. Met deze overname is circa 63 miljard dollar gemoeid.

De overname moet nog door de aandeelhouders van AbbVie worden goedgekeurd. Mocht die instemming er niet komen, dan zal AbbVie de uitgegeven obligaties aflossen voor een koers van 101 procent plus rente.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Berdientje
0
NIBC heeft woensdag het advies voor Kiadis verlaagd van Houden naar Verkopen en heeft het koersdoel ook neerwaarts bijgesteld, van 2,50 naar 1,00 euro.

Arme arme arme Kladis aandeel houders, ooit heeft Kladis 10,50 gestaan toch?
Ik hoop dat de LTers er op tijd uitgestapt zijn.
voda
0
Kiadis fors onderuit op Damrak

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 10:13 | Views: 0

AEX 10:13
596,66 -2,37 (-0,40%)

Kiadis Pharma 09:52
1,52 -0,70 (-31,53%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kiadis Pharma is woensdag hard onderuit gegaan op de Amsterdamse beurs na de bekendmaking dat het biotechbedrijf de ontwikkeling van ATIR101 staakt. Het Amsterdamse bedrijf gaat zich in plaats daarvan toeleggen op therapieën op basis van zogeheten natural killer cells, maar kreeg daarmee de handen van beleggers niet op elkaar.

Een analist van KBC Securities vatte het nieuws als volgt samen: "ATIR101 in de prullenbak, terug naar de tekentafel". De grote tegenvaller heeft te maken met het feit dat een concurrerende behandeling voor leukemiepatiënten die een beenmergtransplantatie krijgen veel effectiever blijkt dan waar Kiadis van uitging bij de start van de ontwikkeling van zijn middel. Daardoor zou nu veel meer onderzoek nodig zijn om de effectiviteit van ATIR101 aan te tonen.

In de pijplijn zitten nu concreet twee middelen op basis van natural killer cells. Met K-NK002 richt Kiadis zich ook op een ondersteunende behandeling voor beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten, alleen dan op een andere manier en met een ander middel op basis van natural killer cells. Daarmee wordt volgend jaar een fase 1/2-onderzoek opgestart. Ook K-NK002 heeft te maken met leukemie.

Terughoudende blikken

Volgens een analist van NIBC zal de stap van Kiadis zorgen voor terughoudende blikken ten aanzien van natural killer cells. De marktkenner wijst ook op de grotere moeilijkheden voor Kiadis om onderzoek te financieren.

Kiadis verloor sinds eind mei tot het slot van de beurs op dinsdag al 80 procent van zijn beurswaarde. Woensdagochtend stond Kiadis omstreeks 10.05 uur nog eens 31,5 procent lager op 1,52 euro.

KBC handhaaft zijn verkoopadvies en heeft het koersdoel vooralsnog op 3,50 euro staan. NIBC verlaagde zijn advies van neutral naar sell en schroefde het koersdoel terug van 2,50 naar 1,00 euro. Een analist van Piper Jaffray verlaagde het beleggingsadvies voor Kiadis van neutral naar overweight.
voda
0
Staken medicijn is bittere pil voor oprichters van Kiadis' dochter CytoSen

Mede mogelijk gemaakt door Nederlandse beleggers en de Amsterdamse beurs: dankzij hun geld kon biotechbedrijf Kiadis meer dan tien jaar lang werken aan een medicijn tegen ernstige leukemie. Ook lange-afstandszwemmer Maarten van der Weijden droeg zijn steentje bij, in zijn rol als ambassadeur van Kiadis.

Maar helaas. Alle inspanningen zijn voor niets geweest. Kiadis staakt de ontwikkeling van zijn medicijn Atir, dat de kans op succes bij stamceltransplantaties moest vergroten. Een andere behandelmethode met chemo blijkt sneller te zijn en misschien wel even goed. De beurskoers van het Amsterdamse biotechbedrijf is ingestort.


Hoe groot bedraagt de schade voor investeerders en beleggers? En wie draagt de meeste pijn?

Kiadis ging in juli 2015 naar de beurs en haalde toen bijna €35 mln op met de uitgifte van nieuwe aandelen. Uit het prospectus bleek dat investeerders voor de beursgang al €68 mln in het bedrijf hadden gestoken. Bij elkaar opgeteld €103 mln.
In de afgelopen vier jaar gebruikte Kiadis zijn beursnotering liefst vijf keer om nieuw kapitaal op te halen. Vaak door een flinke korting te geven op de emissieprijs van nieuwe aandelen. In die vijf rondes haalde het biotechbedrijf nog eens €105 mln op. Wat het totaal aan opgehaald kapitaal op €208 mln brengt.
In april viel Kiadis nog een meevaller ten deel, toen het zijn Amerikaanse branchegenoot CytoSen overnam. Kiadis betaalde de overname met de uitgifte van nieuwe aandelen en kreeg zo de beschikking over €6 mln aan kasgeld van CytoSen. Het totaal aan opgehaald kapitaal stijgt daarmee tot €214 mln.
Van dat geld was eind september nog €47 mln over, zo blijkt uit het persbericht waarmee Kiadis dinsdag nabeurs de stopzetting van Atir bekendmaakte. In de zes weken die sinds eind september zijn verstreken, heeft het Amsterdamse bedrijf waarschijnlijk nog eens zo'n €7 mln uitgegeven. De huidige kaspositie bedraagt dus naar schatting €40 mln.

Dat betekent dat met de mislukte zoektocht naar een revolutionair medicijn €174 mln (€214 mln minus €40 mln) verloren is gegaan. Pijnlijk.

Pijnlijk zijn de gebeurtenissen zeker voor de Amerikaanse oprichters en aandeelhouders van CytoSen. Die verkochten hun bedrijf in ruil voor (hoofdzakelijk) 1,94 miljoen aandelen Kiadis. Die waren op dat moment €10,32 per stuk waard. CytoSen werd dus gewaardeerd op zeker €20 mln.

De koers van het aandeel Kiadis is inmiddels gedaald tot €1,50. Het pakket van de CytoSen-verkopers is nog goed voor slechts €2,9 mln. Alleen al aan kasgeld was CytoSen een half jaar geleden het dubbele waard. Daar kan een mens goed ziek van zijn.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

fd.nl/ondernemen/1324251/mislukt-medi...
voda
0
PERSBERICHT: Transparantieverklaring -- Gilead houdt 25,10% van de Galapagos aandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
173,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Galapagos NV -ADR-
$ 191,39 0,90 0,47 % NASDAQ

Mechelen, België; 13 november 2019; 22.01 CET; gereglementeerde
informatie -- Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft een
kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Gilead Sciences,
Inc.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving(1) heeft Galapagos op
11 november 2019 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen
van Gilead Sciences, Inc. (handelend als moederonderneming of een
controlerende persoon) waarin staat dat Gilead Therapeutics A1 Unlimited
Company, een onrechtstreekse dochteronderneming van Gilead Sciences,
Inc., 16.207.477 van de stemrechten van Galapagos bezit, bestaande uit
16.207.477 aandelen, als gevolg van een inschrijving op een
kapitaalverhoging in het kader van de uitoefening van de Initiële
Warrant A waarbij zij 2.617.791 nieuwe Galapagos aandelen ontving op 6
november 2019. Dit vertegenwoordigt 25,10% van de 64.571.622 uitstaande
aandelen van Galapagos. Gilead Therapeutics A1 Unlimited Company is dus
boven de 25%-drempel van de stemrechten van Galapagos gestegen door de
verwerving van stemrechtverlenende effecten op 6 november 2019.

De verklaring verduidelijkt verder dat (i) Gilead Therapeutics A1
Unlimited Company een rechtstreekse dochteronderneming is van Gilead
Biopharmaceutics Ireland UC, (ii) Gilead Biopharmaceutics Ireland UC een
rechtstreekse dochteronderneming is van Gilead Sciences, Inc., en (iii)
Gilead Sciences, Inc. geen controlerende aandeelhouder heeft.

De volledige transparantieverklaring kan op de website van Galapagos
worden geraadpleegd.

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen
met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al
veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich
momenteel in een vergevorderd onderzoekstadium in verschillende ziektes.
De pijplijn van Galapagos bestaat uit Fase 3-studies tot
onderzoeksprogramma's in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere
indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een
toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het
ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve
medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Galapagos Contacten
---------------------------
Investeerders: Media:
Elizabeth Goodwin Carmen Vroonen
VP Investor Relations Senior Director Communications
+1 781 460 1784 +32 473 824 874

Sofie Van Gijsel Evelyn Fox
Director Investor Relations Director Communications
+32 485 19 14 15 +31 6 53 591 999
ir@glpg.com mailto:communications@glpg.com
communications@glpg.com
-------------------------------------------------
(1) Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen
in emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op
een gereglementeerde markt en houdende diverse bepalingen.

Bijlage

-- PDF versie
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Kiadis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
1,601 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Kiadis Pharma verlaagd van 2,50 euro naar 1,50 euro per aandeel, bij handhaving van het Houden advies. Dat meldde analist Philippa Gardner maandagochtend, nadat het biotechbedrijf recent meldde te stoppen met ATIR101.

Jefferies heeft gewacht met zijn nieuwe koersdoel, omdat Gardner eerst een waarde moest plakken op het nieuwe NK-platform dat Kiadis overgenomen heeft van CytoSen in april.

Alhoewel Kiadis nu waarschijnlijk zijn cash pas zal moeten aanvullen tegen eind 2020 in plaats van in het tweede kwartaal van 2020, blijven er weinig aanjagers voor het aandeel over, aldus Gardner. Zo is het vertrouwen in het management beschadigd en zijn er pas in 2021 interessante onderzoeksdata, aldus de analist.

Ook zijn de data van het NK-platform dan wel veelbelovend, maar zit het platform nog steeds in een zeer vroeg stadium, waardoor Jefferies een lage slagingskans geeft dat er uit het NK-platform een werkbaar medicijn zal komen.

Jefferies schat de herstructureringskosten op 3 tot 4 miljoen euro en verwacht dat door het stopzetten van de ontwikkeling van het medicijn ATIR101 Kiadis een halfjaar verder kan doorkan alvorens de 47 miljoen euro in kas op is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Qiagen steeg 8,3 procent in Frankfurt. Het concern meldde vrijdag laat dat meerdere partijen overname-interesse hebben getoond in de leverancier van monster- en assaytechnologieën voor moleculaire diagnostiek.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.

(ingekort)
voda
0
Wellington verkleint belang in Galapagos

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 22:33 | Views: 1.713

Galapagos 18 nov
169,05 +2,80 (+1,68%)

MECHELEN (AFN) - Wellington Management Group heeft een kleiner belang in Galapagos. Dat maakte het biotechnologiebedrijf bekend in het verband met de Belgische transparantiewetgeving.

Wellington meldde een belang van 4,84 procent in Galapagos. Daardoor is de deelneming onder de kennisgevingsdrempel van 5 procent uitgekomen. De deelneming van Wellington schommelt al langer rond dat niveau.
voda
0
Medicijnenautoriteit: minder proefdieren nodig door aanpassing richtlijn

Honderdduizenden proefdieren hoeven voortaan niet meer ingezet te worden bij het testen of medicijnen schadelijk zijn voor zwangere vrouwen. Voor het eerst in vijfentwintig jaar past de internationale medicijntoezichthouder ICH de richtlijn S5(R3) aan.

Onderzoeker Peter Theunissen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) werkte jarenlang aan deze uitkomst. 'Dit kan het leven van honderdduizenden proefdieren redden', reageert Theunissen, die sinds 2015 verbonden is aan de Nederlandse medicijnenautoriteit. Het CBG maakte zich naar eigen zeggen sinds 2010 hard voor deze aanpassing.

De richtlijn, die internationaal geldt en is opgesteld door de registratieautoriteiten en de farmaceutische industrie, bepaalt dat proefdieren pas in de derde testfase gebruikt mogen worden. Zo'n driekwart van de potentiële medicijnen sneuvelt al in fase één of twee.

'Voor grote studies zijn soms wel 3200 dieren nodig'. zegt Theunissen. 'Met deze aanpassing blijven jaarlijks wereldwijd 200.000 tot 300.00 proefdieren gespaard.'

Farmaceuten voerden jarenlang testen uit op zowel ratten en konijnen om te bepalen of medicijnen schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Vanaf nu mogen zij hiervoor maar één diersoort tegelijk gebruiken.

Gekweekte cellen

Veel proefdieronderzoeken kunnen vervangen worden door zogenaamde in-vitrotesten: studies in laboratoria met bijvoorbeeld gekweekte cellen. Door daar testen op uit te voeren kan gezien worden of een stof schadelijk is. 'In vitro is sneller en veel goedkoper dan dierproeven', zegt Theunissen. Op deze manier hebben onderzoekers binnen twee weken alle data binnen om te analyseren. Ook zouden tonnen aan kosten bespaard worden.

Deze week komen organisaties die medicijnen registreren en de farmasector samen om internationale richtlijnen af te stemmen.

Of de medicijnontwikkeling ooit helemaal dierproefvrij wordt, durft Theunissen niet te zeggen. 'Maar we kunnen wel steeds beter voorspellen welke stoffen schadelijk zijn bij een zwangerschap.' Nederland sprak in het verleden uit om in 2025 te stoppen met experimenten met dieren.

fd.nl/economie-politiek/1324987/medic...
Berdientje
1
quote:

voda schreef op 19 nov 2019 om 06:59:


Medicijnenautoriteit: minder proefdieren nodig door aanpassing richtlijn

Honderdduizenden proefdieren hoeven voortaan niet meer ingezet te worden bij het testen of medicijnen schadelijk zijn voor zwangere vrouwen. Voor het eerst in vijfentwintig jaar past de internationale medicijntoezichthouder ICH de richtlijn S5(R3) aan.

Onderzoeker Peter Theunissen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) werkte jarenlang aan deze uitkomst. 'Dit kan het leven van honderdduizenden proefdieren redden', reageert Theunissen, die sinds 2015 verbonden is aan de Nederlandse medicijnenautoriteit. Het CBG maakte zich naar eigen zeggen sinds 2010 hard voor deze aanpassing.

De richtlijn, die internationaal geldt en is opgesteld door de registratieautoriteiten en de farmaceutische industrie, bepaalt dat proefdieren pas in de derde testfase gebruikt mogen worden. Zo'n driekwart van de potentiële medicijnen sneuvelt al in fase één of twee.

'Voor grote studies zijn soms wel 3200 dieren nodig'. zegt Theunissen. 'Met deze aanpassing blijven jaarlijks wereldwijd 200.000 tot 300.00 proefdieren gespaard.'

Farmaceuten voerden jarenlang testen uit op zowel ratten en konijnen om te bepalen of medicijnen schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Vanaf nu mogen zij hiervoor maar één diersoort tegelijk gebruiken.

Gekweekte cellen

Veel proefdieronderzoeken kunnen vervangen worden door zogenaamde in-vitrotesten: studies in laboratoria met bijvoorbeeld gekweekte cellen. Door daar testen op uit te voeren kan gezien worden of een stof schadelijk is. 'In vitro is sneller en veel goedkoper dan dierproeven', zegt Theunissen. Op deze manier hebben onderzoekers binnen twee weken alle data binnen om te analyseren. Ook zouden tonnen aan kosten bespaard worden.

Deze week komen organisaties die medicijnen registreren en de farmasector samen om internationale richtlijnen af te stemmen.

Of de medicijnontwikkeling ooit helemaal dierproefvrij wordt, durft Theunissen niet te zeggen. 'Maar we kunnen wel steeds beter voorspellen welke stoffen schadelijk zijn bij een zwangerschap.' Nederland sprak in het verleden uit om in 2025 te stoppen met experimenten met dieren.

fd.nl/economie-politiek/1324987/medic...


Deze week komen organisaties die medicijnen registreren en de farmasector samen om internationale richtlijnen af te stemmen.

Of de medicijnontwikkeling ooit helemaal dierproefvrij wordt, durft Theunissen niet te zeggen. 'Maar we kunnen wel steeds beter voorspellen welke stoffen schadelijk zijn bij een zwangerschap.' Nederland sprak in het verleden uit om in 2025 te stoppen met experimenten met dieren.

In 2025 zal de pijpline van nu , van Pharming wel leeg zijn. Gelukkig is Ruconest de toegestane test-fase tijd,voor zwangere vrouwen al voorbij.
voda
0
'Duits Merck overweegt verkoop pigmententak'

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 12:34 | Views: 99

DARMSTADT (AFN) - Het Duitse farmacie- en speciaalchemiebedrijf Merck overweegt een verkoop van zijn pigmentendivisie. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De divisie zou tot wel 1,5 miljard euro op kunnen brengen.

Mercks pigmententak levert onder meer aan de autosector. Die heeft te maken met een teruggang in het aantal verkochte voertuigen. Vorige week zei financieel directeur Marcus Kuhnert bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers nog dat Merck de pigmententak volgend jaar wil stabiliseren.

Ook branchegenoten van Merck als BASF en Clariant zetten de afgelopen tijd hun pigmentendivisies al in de etalage. Potentiële kopers zien daardoor mogelijkheden om die afdelingen te combineren.
voda
0
Wonderbaarlijke wederopstanding van Kiadis

Een bijna-doodervaring. Het is een bekend fenomeen in de wereld van de biotechbedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. Tegenvallers liggen op de loer. In het lange traject naar goedkeuring hoeft maar één onderzoek te mislukken. Of een concurrent blijkt sneller of slimmer.

Het gevolg is meestal een koersval met een opname op de intensive care tot gevolg. Daar bezwijkt menig onderneming die ooit veelbelovend was begonnen.

Een enkeling weet zich echter te herstellen. Bij Pharming weten ze er alles van. Het succesvolle Deens-Nederlandse Genmab met zijn beurswaarde van €13 mrd overleefde zelfs twee keer een opname op de intensive care. Kan het Amsterdamse biotechbedrijf Kiadis dat kunststukje herhalen?

Daar lijkt het deze week wel op. Sinds een voorlopig dieptepunt van €1,40 afgelopen donderdag, is de koers van Kiadis op wonderbaarlijke wijze opgeveerd. Dinsdag won het aandeel 40% en woensdag stond Kiadis op enige moment nog eens 30% in de plus, even tot boven de €3,30 per aandeel. De beurswaarde tikte bijna de €100 mln aan.

Het lot van het Amsterdamse biotechbedrijf hing vorige week aan een zijden draad. De onderneming maakte bekend te stoppen met de ontwikkeling van zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn, Atir, een middel tegen ernstige leukemie. In de ontwikkeling van het experimentele medicijn was al zo'n €170 mln gepompt, volgens een berekening in de FD-rubriek Bartjens.

Het slechte nieuws veroorzaakte een soort klaplong bij Kiadis. In twee dagen tijd verloor de koers 40%. Kiadis was nauwelijks meer waard dan zijn kasgeld.

Topman Arthur Lahr had zijn antwoord vorige week al klaar. De toekomst van Kiadis lag volgens hem niet in het mislukte Atir. Welnee, het bedrijf had een nieuwe technologie in huis: bestrijding van kanker met behulp van zogenoemde NK-cellen. Dat had de toekomst.

Eén van de voordelen was volgens Lahr dat NK-cellen inzetbaar zijn tegen alle vormen van kanker en niet alleen tegen ernstige leukemie. Veel kansrijker dus dan Atir.
Lahr spiegelde zich aan het Amerikaanse biotechbedrijf Fate Therapeutics. De Amerikanen uit San Diego zetten ook in op NK-cellen en hebben een beurswaarde van zo'n €1 mrd.

Vorige week was er niemand die wilde luisteren, daarvoor was de schok te groot. Maar deze week maakt Lahr een tour langs beleggers. Hij sprak bij Stifel in New York en Jefferies in Londen.

Het gevolg is: ontslag van de afdeling intensive care. De volgende behandelmethode laat zich ook voorspellen: een nieuwe shot vers kapitaal. De opgeveerde beurskoers is een ideaal moment voor een emissie van nieuwe aandelen.

fd.nl/beurs/1325294/wonderbaarlijke-w...
4.655 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 228 229 230 231 232 233 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,208   Verschil -0,01 (-0,49%)
Laag 1,189   Volume 6.856.776
Hoog 1,220   Gem. Volume 9.692.874
20-nov-19 17:35
label premium

Mooie winst op Pharming

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium