Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Yellen: rentestap in maart 'lijkt gepast'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 3 maart 2017 22:11
    De dollar wordt inderdaad zwakker ten opzichte van de euro. Maar dat mag geen verrassing heten. De euro lag te sterk in de charts. Een tegen reactie kon niet meer achter wege blijven. En dit was mogelijk de trigger. De dollar zal nog wel verder verzwakken. Komt mogelijk door het feit dat de Amerikaanse rente wel omhoog gaat, maar veel Mr. Newcomer maatregelen er nog niet door heen zijn. Oftewel een negatieve mix voor de groei van de Amerikaanse economie. Puur wat me nu te binnen schiet. Het begint wat later op de avond te worden. Dus ik hoor wel of het onzin is. Wat niet vergeten moet worden. Is dat de Nikkei een ´gevoelige´ beurs is voor valuta´s. And guess what? Ook in dit (echt)paartje wordt de dollar sterker. Dit kan dus wel eens negatieve invloed hebben op de Nikkei 225. Ik moet er wel bij zeggen, dat ik de chart niet direct heb, dus morgen laat, of zondag ochtend kan ik mijn mening hier omtrent bij stellen. Maar in eerste instantie verwacht ik gewoon een zwakkere dollar, ongeacht welke paar ze tegen worden aangehangen. Interessanter is zelfs wat de Amerikaanse indices gaan doen op maandag. Als ze maandag om laag gaan, oftewel in het rood eindigen, dan zie ik dat als start van de correctie. Maar ook hier geldt, morgen laat of zondag ochtend vroeg heb ik de charts af, dan een bevestiging. Have fun met de valuta´s!
  2. a woman's interest... 3 maart 2017 22:48
    oh ok. thx.. kan je niet helemaaal volgen hoor, eur lag te sterk in de scharts.. dan zou ie nu toch moeten dalen? of bedoelde je de dollar? ik vond dollar helemaal niet te sterk als je ziet welke risico's er momenteel in eurpa om de hoek liggen..
    ik kon de eerste stijging vandaag nog volgen met goede cijfers europa, maar dat ie daarna nog een lift maakt na verklaring yellen begrijp ik totaal niet, zou echt denken dat ie die 50ct weer zou zakken maar ja

    blijf t raar vinden, vorige keer toen rente omhoog ging hetzelfde. Maar als ECB zegt we houden rente laag/gaan door met programma, wel een sterke reactie met eur weer iets verder zakken.. ik dacht juist dat dollar voorlopig alleen maar sterker zou worden en eur zwakker, met zoveel risico's die eraan komen met de verkiezingen nedl frankrijk, het anti-europa-sentiment, problemen griekenland, italiaanse banken enz dan wordt, ondanks misschien door sommigen minder gewaardeerde mr president, amerika toch de grote safe hafen om je geld naartoe te brengen en niet zozeer, de euro meer die misschien niet lang meer bestaat of in ieder geval een grote kans heeft op nieuwe bankencrisis of uiteenvallen eur..

    afijn, balen, ik zat mooi short te wezen en nu al maanden alleen maar verlies...;(
    kijk met spanning uit naar volgende week en de verkiezingen, valt ook nog samen met daadwerkelijke rentebesluit fed
    hou mn hart vast als het dan weer n sprongetje omhoog maakt, dadelijk heb ik echt veel verlies of klap ik er nog uit.. dit is zoooo tegen de verwqachtin g?! dacht ik het eindelijk te gaan snappen hahaha, ben me er sinds n jaartje in aan t verdiepen, hebben we dit weer..
    goed weekend dan en mocht je meer weten, hoor ik graag!! want weet niet meer of ik nu maar met verlies moet verkopen, maar blijf toch nog maar even zweten denk ik...
  3. forum rang 7 Kaviaar 4 maart 2017 08:58
    Vorige keer meldde AFN (New York) dat de markt de rentverhoging had in geprijsd en de koersen stegen nog verder. Nu komt het daadwerkelijk dichterbij en stijgen de koersen niet. Dus toch niet in geprijsd?

    De euforie maakt plaats voor realiteit en dat is ook niet meer dan normaal. Zoals de Dow gestegen is, maar ook de Aex, is niet te danken aan bedrijfscijfers zozeer, maar alleen van een toezegging van Trump. Zijn hele plan moet nog door de senaat!! Als ik de media zo lees, dan is zijn plan v.w.b. bezuinigingen niet geliefd en gaat hij tegenstemmers krijgen van de democraten. Dus de vraag is of zijn plan er wel gaat komen.

    De mannen die Trump rond zich heeft, of wilde hebben, zijn ook niet allemaal even zuiver.

    Op naar de verkiezingen en 15 maart Fed renteverhoging. Daarna in april en mei presidentsverkiezingen in Frankrijk. Als Le Pen president zou worden, dan gaat het in Eu nog gekker worden dan met Griekenland en de Brexit.

    En is Griekenland nu ook voorbij???

    Genoeg reden om weer met beide voeten op aarde te staan i.p.v. te zweven in de roze wolken.

  4. forum rang 9 objectief 4 maart 2017 12:12
    quote:

    a woman's interest... schreef op 3 maart 2017 21:22:

    Aankondiging dat de rente in maart toch zeer waarschijnlijk omhoog gaat.. en eur/usd stijgt ipv daalt... kan iemand mij op weg helpen..??
    Ik snap het wel...de renteverhoging was al dik verwerkt in een stijging van de $ o.a. door de vele aankondigingen. Als het dan werkelijk doorgaat dan krijg je een technische daling van deze munt als tegenreactie.

    Is niet anders dan met beurskoersen..soms is de winstverwachting zodanig opgeklopt dat zelfs een winststijging van 500% (zie ASMI) tot een koersdaling leidt.
  5. down 5 maart 2017 12:38
    Ik vraag mij af wie er steeds met rente verhogingen aan komt of wil hebben.. Zowel de fed en daarna de ecb die hebben geld bijgedrukt dat is niet meer normaal Voor je geld op de bank daar moet je nog geld betalen om te het in de kluis te mogen stoppen omdat het spaargeld alleen al in Nederland vele honderden miljarden bedraagt en niet gebruikt wordt Waarom dan rente verhogingen door de wereld banken!????. Is dat om de beleggers tegemoet te komen om de bankaandelen koersen omhoog te krijgen Neen mensen het gaat hierom dat bijvoorbeeld het aandeel aegon dat in 2002 op meer dan 16 euro stond een tijd was dat mensen werk hadden en veel geld uitgaven aan goederen en de knip niet op de beurs hielden Omdat de tijden beter waren en de euro pas in de running was die veel beloofde. Ook de lonen werden gehalveerd in geld (gulden) waarde uitgedrukt tegenover de euro en gulden dat geld ontwaarding veroorzaakte.
    Als alles duidelijk wordt in verband met de verkiezingen die in diverse lidstaten gaat gebeuren Dan zullen de koersen wereldwijd dalen omdat er dan onzekere tijden gaan komen in verband met het oplossen van de wereldproblemen op het gebied van emigratie of te wel verplaatsing van volkeren naar betere oorden.en de waarde van je geld dat dan niets meer waard word vanwege de bijdruk van nieuw geld omdat de meeste landen op deze wereld de geldproblemen niet meer met gewone middelen kunnen oplossen omdat de rijkaards hun geld verder opstapelen in hun kluizen en of banken..... Dus rente verhogingen is een utopie die veel dromers om meer geld willen afdwingen...via een rente verhoging... Bovendien klapt bij een rente verhoging van de banken de gehele economische groei in elkaar met het gevolg massa ontslagen en openbare verkopen van huizen van mensen die dat nu nog konden betalen!!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links