Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla onthult bus en vrachtwagen in 2017

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 21 juli 2016 12:53
    quote:

    Sloeki schreef op 21 juli 2016 12:35:

    1. Maak mooie zonnedaken met geïntegreerde batterijen
    2. Maak alle auto-segmenten elektrisch (check)
    3. Maak een zelfrijdend systeem dat 10x meer veiligheid biedt
    4. maak het mogelijk geld te verdienen met je auto
    En wat te doen met de infrastructuur? Wij zijn gewend en verwend met het nederlandse wegennet (hoge dichtheid van mensen). Maar kom eens in Frankrijk, Spanje of Italie. Kwaliteit van onderliggend wegennet werkt is om te huilen en zelfs snelwegen soms drama. In Duitsland is het ook onvergelijkbaar met NL. Gaat veel te veel kosten om dat binnen afzienbare termijn autonoom rijden proof te maken.

    Het wachten is op het ongeluk waarbij een autonoom rijdende auto iemand dood rijdt. Dan gaat het hek echt van de dam.
  2. Twijfels 21 juli 2016 13:31
    Het gaat natuurlijk om de koers die gevaren wordt, niet de directe inzetbaarheid. Dat laatste zal moeten blijken of dat binnen 10 of 50 of 100 jaar goed werkbaar zal zijn. In elk geval is de visie perfect zou ik zeggen. Uiteindelijk zijn alle auto's elektrisch en wordt overal zonnen energie gewonnen en opgeslagen. En beide zullen ver weg het goedkoopste zijn!

    Vrachtverkeer, boten taxies etc, eh zullen nog wel enige tijd "dieselen". Maar dat zie ik ook niet als een probleem. Helemaal schoon van vandaag op morgen is nu eenmaal niet mogelijk en ook niet betaalbaar. autonoom rijden lijkt me onzinnig. Er is immers zoiets als de bus en trein. Bouw dan die snelle buis onder de grond die enkele hoofdsteden met elkaar verbind want om nu met ons alle op automatische piloot in de file te gaan staan lijkt me onzinnig.
  3. Hugo44 21 juli 2016 15:20
    Musk schrijft in zijn stuk over een pickup truck, niet over een vrachtwagen zoals in de titel staat. De pick-up truck wordt in Amerika veel verkocht, vooral op het platteland zie je ze veel. Zuinig zijn ze natuurlijk niet, dus hier valt veel te winnen qua uitstoot.
    De bus die Elon Musk in gedachten heeft gaat er vast heel anders uitzien dan wat wij ons voorstellen bij een bus.
  4. Mr sponge 21 juli 2016 15:24
    quote:

    Sloeki schreef op 21 juli 2016 12:35:

    1. Maak mooie zonnedaken met geïntegreerde batterijen
    2. Maak alle auto-segmenten elektrisch (check)
    3. Maak een zelfrijdend systeem dat 10x meer veiligheid biedt
    4. maak het mogelijk geld te verdienen met je auto
    1 daken met zonnepanelen kan, maar energie opwekken met grote parken met zonnepanelen is beter/produceren goedkopere stroom. En energie opslaan in een batterij kan, maar die batterij is echt enorm duur en belastend voor het milieu. En wat is de levensduur van een batterij? Ik zie dat opslaan nog niet zitten (niet als investering en niet voor het milieu).

    2 Een elektrisch wagenpark is natuurlijk top. Vooral als het om groene stroom gaat. Maar ik kijk liever naar de echte trendzetter Toyota. Die zijn al lang tot de conclusie gekomen dat het anders moet. De accu's zijn te zwaar/te belastend voor het milieu, enz. Dus gaan ze richting Waterstof en brandstofcellen.
    www.toyota.nl/modellen/new-mirai/land...

    3 Zelfrijdende auto's kan sneller gaan dan iedereen verwacht. Maar of dat ook echt betrouwbaar/veilig is? Vooral in deze tijd met terroristen? Een stoorzender om de GPS te verstoren en de hele snelweg is een puinhoop. Of een auto met bom zonder bestuurder op pad sturen...

    4 Het mogelijk maken om geld met je auto te verdienen. Zie ik niet op grote schaal gebeuren. Dan heb je zelf je auto nodig, moet je wachten tot hij terug is. En hoe komt hij terug? Hoe gaan mensen om met spullen die niet van zichzelf zijn?
    Misschien is een lease concept wel interessant. Dat je gewoon

    Het verhaal van Tesla zit goed in elkaar en past ook prima bij "the american dream". Maar los van die paar auto's die men tot op heden met dik verlies heeft verkocht blijft het een groot luchtkasteel. Steeds halen ze nieuw geld op met een nieuwe luchtballon. Hoeveel geld hebben ze opgehaald voor die mega accu fabriek? En wordt die fabriek ook werkelijk gebouwd?? En zo ja wanneer?
    Met een grote dure auto kunnen ze geen geld verdienen, met een goedkope versie wel??
    De ideeën zijn prima, de presentatie nog beter. Maar de uitvoering/realisatie heb ik nog sterk mijn twijfels bij. Al is het wel een prachtige auto!

    Voor het bussen en vrachtwagens verhaal...
    Hoe lang moet een vrachtwagen opladen? Als die iedere 300km tot 400km moet laden schiet het niet op.
    Voor wat betreft de bussen en vrachtwagens zou ik eerder kijken naar Hydrogenics. Die zijn al bezig met bussen en treinen op waterstof.
    En ze hebben een mooie oplossing voor opslag van stoom (het omzetten in waterstof). Waterstof kan je makkelijk/goedkoop opslaan en transporteren via een leiding.
    Een vrachtwagen of bus tanken met waterstof duurt maar enkele minuten....

  5. [verwijderd] 21 juli 2016 19:52
    Bus en vrachtwagen? Hoe? Weer een aandelen emissie en met de opbrengst space x overnemen net zoals de plannen zijn met solar city dat betaald gaat worden met geld bestemd voor model 3.
    Eerst maar eens meer model x gaan verkopen en model 3 op tijd in de markt zetten.
    Op model s wordt nog steeds duizenden dollars verlies geleden per verkocht model.
    Dream on Elon Musk. hou je bij een niche fabrikant te willen zijn, de concurrentie gaat Tesla voor de massamarkt verpletteren.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links