Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De 'juiste' olieprijs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 13 januari 2016 18:55
    Een vat olie tegen 145 USD of een vat olie tegen 30 USD. Dat is 3800 miljard USD dat minder in beweging is. Aangezien dat ze het verschil voor een deel sparen. Tel daar de verminderde investeringen bij van toeleveranciers. Dat eerste is 5 % van het wereld GDP, van het tweede heb ik geen idee.
  2. forum rang 7 Kaviaar 13 januari 2016 20:09
    benzine e.a. zit fiks accijns op! Onze dierbare overheid wil ons uiteraard wel blijven (door)melken.
    Stroom wordt goedkoper, maar gas is verhoogd met 30% zo net in de laatste dagen van 2015. Zeg maar een einde jaar cadeautje van de overheid, zonder ruchtbaarheid. Makkelijker kunnen we het niet maken....

    Heel veel landen hebben de inkomsten van hun olie op de balans staan, die hebben nu een probleem, omdat ze met een veel hoger bedrag qua inkomsten hebben gerekend. Een leerzame les! Wel beter voor de consument. aan de pomp betaal je nu € 1,40 i.p.v. een tijdje geleden
    € 1,85.

    Misschien moet onze overheid wel weer (extra) gaan bezuinigen ;)

    Nee, we pompen al onze voorraad gas uit de grond, omdat het nu eenmaal in de begroting is opgenomen. We zadelen onze kinderen ermee op, dat we in de toekomst afhankelijk zijn van andere landen, omdat Nederland uitgeput is. Je kan het beter achter de hand houden voor barre tijden!
    Nee, onze overheid draait met een veertje de gaskraan dichter. Op moet het!
    We gaan fiks geld toeleggen op duurzame energie. De horizon is straks niet meer te zien aan het strand, alleen nog maar wieken.
  3. geertbling 13 januari 2016 20:10
    quote:

    tilt schreef op 13 januari 2016 18:20:

    De vraag is wanneer iemand in de pers weer Peak Oil gaat schreeuwen!
    Beste Tilt, u geeft met deze reactie aan dat u juist niks van peak oil snapt. Ik zal het even verduidelijken: Peak oil gaat over een maximale productie van olie per dag. Deze zal ooit een hoogtepunt bereiken (peak oil) en een probleem genereren. Dit omdat de vraag naar olie tot op de dag van vandaag blijft stijgen en er krapte onstaat in de markt als de productie niet meer mee omhoog kan. Dit zal lijden tot (extreem) hoge olieprijzen. Dit zal ongezond zijn en de economie in recessie duwen.

    Het is hoogswaarschijnlijk dat de jarenlange hoge vraag en daardoor prijs van olie voor 2007 juist gezorgt heeft voor de crash; gaten in de maandbegroting van de gemiddelde werkende amerikaan die ineens een paar honderd euro per maand extra kwijt was voor zijn woon werk verkeer. Betalingsproblemen als gevolg, de muziek stopte...
  4. Manofaction 14 januari 2016 09:14
    Prachtig die grafieken Arend Jan. Het Witte Huis wordt inderdaad waarschijnlijk de winnaar en de Europa de verliezer. Europa verhoogt per land stiekum en snel de belastingen op olie en gas aan de pomp en de kraan en zodra de prijzen dan weer terugveren, dan vergeten ze die belastingen te verlagen. Dat wordt pas pijnlijk. Het besteedbaar inkomen van gepensioneerd Nederland gaat dan echt richting nul en dus krijgt Europa met Nederland voorop rake klappen. Olie en China en zelfs oorlogen zijn niet het probleem, maar de roofzucht van politici heeft bijna iedere beschaving ten einde gebracht. Belastingen waren al voor de Romeinen, en tijdens de kasteelheren dynastie steeds weer aanleiding tot opstanden, oorlogen en ellende.
    De romeinen had geen auto's en olie, maar wisten hun economie te begraven onder lasten van de overheid. Ook zij wilden een heel groot rijk. Toen deed Hiler dit nog eens over en nu komt Brussel met lieden als van Rompuy en Merkel op hetzelfde idee van een Groot Rijk en moeten de belastingen omhoog. Dus ach, olie is er nog genoeg, maar water, voedsel en tevredenheid voor die 10 miljard die we binnenkort hier hebben rondrennen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links