Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Zilver: goud met een turbo

Nico Pantelis

Auteur:

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. Kanteljaar
  2. Opvallend koopsignaal
  3. Verrassend vertrouwen

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ivanrybkin 14 april 2015 13:36
    Het is misschien niet zo gek om een zilveren bestekset op de kop te tikken.

    Dat toont mooi aan tafel.
    Telt als dagelijks gebruiksartikel niet mee met de VRH.

    Stel dat het spul ooit duur wordt is stijgt de waarde wel mee.
    Als het niet duur wordt, heb je maar een beperkt nadeel, want bestek is bij de huidige lage zilverprijzen redelijk stabiel in waarde.
  2. Julian247 14 april 2015 13:37
    Zilver is bijzonder volatiel. In 1980 was er een recordprijs van $48 en twee jaar later was daar nog een tiende van over.

    Ook in maart 2011 werd bijna $48 (47) betaald, om vervolgens in drie jaar tijd weer met 66% te kelderen.

    Als je naar de grafiek kijkt is die ratio van 75 eerder een gemiddelde dan een uitzondering.
  3. Theodoor 14 april 2015 13:42
    "De merites van goud zijn ondertussen genoegzaam bekend. Het gele materiaal in de portefeuille biedt bescherming tegen allerhande risico’s en zwarte zwanen in de portefeuille."

    Laat ik nou een boek gelezen hebben van Taleb waarin toch heel duidelijk wordt gemaakt dat er tegen zwarte zwanen per definitie geen bescherming mogelijk is...
  4. Bangizwe 14 april 2015 17:48
    wwiilliams: Maak je daar maar geen zorgen over. Die edelmetalen zullen nog een veel ruimere betekenis gaan krijgen in de toekomst. De wereld die wordt gedreven door schulden. En voor schulden heb je inkomen of kapitaalopbouw nodig als fundering. Maar als die marges van dat inkomen dunner en dunner worden, dan zal het moeilijker en moeilijker worden om die schulden onder controle te houden. En ze hebben ze al niet meer onder controle. Want ze zijn al jaren aan een stuk duizenden en duizenden miljarden aan het drukken. De rente staat al op nul, de concurrentie in de wereld die zal alleen nog maar gaan toenemen.....Er zijn veel zaken die neerwaarts op alle mogelijke marges zullen werken. Die edelmetalen zijn eigenlijk een geschenk uit de hemel. Dan kan je een mix maken van maatregelen. Dat stimuleren kan op verschillende manieren. Maar geld drukken om dan buitenlandse assets te kopen. Dat gaat volgens mij niet lang meer duren. Wat je zal altijd iemand een voordeel of nadeel geven. Anders dan uitgaven die eigen zijn aan een bepaald land, zoals pensioenen of infrastructuur. En die edelmetalen zullen ook een veel natuurlijkere manier van werken zijn. Omdat er rechtstreeks een economische handeling aan verbonden is. Je betaald of leent in ruil voor een dienst of product. Bij drukken deel je gewoon geld uit aan diegene die je voorkeur krijgen. En voor 380 € koop ja al vlot tien grammetjes fijn goud. Dat ligt in de mogelijkheid van bijna iedereen. Dan ligt de vriendjespolitiek er niet zo dik op. Je kan zelf kiezen. En los van zaken als duurzaamheid is er ook nog het winstpotentieel.
  5. [verwijderd] 16 april 2015 11:28
    Beleggen in digitale contracten met daarop de tekst "zilver" of "goud" is niet hetzelfde als het omzetten van (een deel van) je vermogen naar fysiek goud/zilver.

    Het eerste komt meestal voor in "westerse" landen en het tweede in de rest van de wereld.
    Wie slimmer is weten we over 2 tot 10 jaar?
  6. Bangizwe 17 april 2015 17:53
    OldAndWise: Bedoel je met digitaal trackers? Want daar is in de meeste gevallen ook een fysieke aankoop aan verbonden. Je bezit het alleen niet rechtstreeks zelf. Ik gebruik beide. Het fysieke goud en zilver voor de lange termijn, daar zitten nog wel een paar extra voordelen aan verbonden. En de trackers hebben het voordeel dat je maar gewoon op de verkoopknop moet duwen en je geld staat op je rekening. Lekker snel en zonder moeite. En de goudmijnen koop ik voor de grote potentiële hefboom. De meeste zitten nu maar met een hele kleine winst of verlies. Als de prijs van het goud zou verdubbelen. Dan stijgen die winsten met duizenden procenten. Dan ga je die koersen wel zien tekeer gaan. En het is een feit dat het heel veel mensen heel goed zou uitkomen. En dan kan je er bijna zeker van zijn dat het zal gebeuren. Ik kan eigenlijk geen enkele partij vinden voor wie het niet goed zou uitkomen. Of zie ik dat verkeerd.
  7. [verwijderd] 18 april 2015 11:57
    Op zilverbaren zit btw. Een oplossing hier voor zijn muntbaren (zilverbaren met een muntafdruk erop..) of gewone ounce munten, hier zit geen btw op. Alleen een premium.

    Koop je maple leaf/ eagles dan is de verzamelwaarde nihil. Koop je echte verzamelmunten dan ligt de premium meestal wel 10% hoger. Ook al daalt de zilverprijs met 50%, dan kan je dit opvangen met de verzamelwaarde, dit zijn limited editions.

    Zilver het best geleide metaal ter wereld. Het zit bijna in elk elektrisch apparaat. Zonnepanelen zitten er ook vol mee en dit is voor mij de reden om fors in fysieke zilver verzamelmunten te investeren.
  8. forum rang 5 Saibee 13 oktober 2015 22:52
    quote:

    alrob schreef op 11 oktober 2015 17:48:

    ik overweeg een etf silver te kopen; ik kom alleen van Ishares een etf silver trust tegen. Ik wil echter een etf op de zilvermijnen.
    Weet iemand of er nog meer ets op zilver(mijnen) zijn?

    SIL is de ETF van de zilvermijnen.
    finance.yahoo.com/q;_ylt=Ao95D6IyEHeN...
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.