Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem ziet weinig Griekse voortgang

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2015 08:15
    WASHINGTON (MarketWatch) — Greece is ready to play the Russian card, bringing a new geostrategic dimension to the euro crisis.

    Greek Prime Minister Alexis Tsipras moved up his planned visit to talk to Russian President Vladimir Putin in Moscow to early next month instead of in May.....

    Een PB-tje en het is gebeurd, Merkel en Junker te kakken in hun eigen machtsvacuum.

    Bedenk wel dat het om de continuïteit van het land gaat, zeker niet om de oude schulden! want die verdampen gewoon....
  2. [verwijderd] 20 maart 2015 08:42
    Kop van dit achterhaalde artikel aanpassen AUB!

    Het spoedoverleg over het noodlijdende Griekenland in de marge van de Europese top in Brussel lijkt vruchtbaar te zijn geweest.



    De Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak over een goed gesprek.

    ''De Grieken hebben zich verplicht zeer snel, binnen enkele dagen met specifieke voorstellen voor hervormingen komen'', aldus Merkel.

    Ook andere Europese leiders uitten zich positief. ''In de geest van wederzijds vertrouwen zijn we allemaal van plan het werk te versnellen en het zo snel mogelijk af te ronden'', stelden Europees president Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem in een verklaring.

    Tsipras zei na afloop van de discussies ''optimistischer'' te zijn. ''Alle partijen doen hun best de Griekse economische problemen zo snel mogelijk te overwinnen.'' Tsipras sprak over een ''nieuwe deal''.

    Geldschieters

    Merkel benadrukte dat de plannen nog wel moeten worden bekeken door de internationale geldschieters. Pas dan kan er geld vloeien. De eurogroep, het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, kan als het nodig is snel bij elkaar komen om hierover besluiten te nemen.

    Overleg

    Een groepje Europese leiders sprak ruim vier uur met de Griekse premier Alexis Tsipras over de Griekse schuldencrisis. Net na 2.00 uur vrijdagochtend vroeg gingen ze uiteen. Het overleg kwam er op verzoek van Tsipras. Hij wilde op hoog politiek niveau praten over een oplossing voor de Griekse problemen.

    De bodem van de staatskas is in zicht en vroeg van Europa toezeggingen op korte termijn. Europa hamerde bij de Grieken op nakoming van afspraken en wilde pas met geld over de brug wil komen als hervormingen daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

    Verklaring

    De na afloop uitgegeven verklaring is amper vijf zinnen lang en begint met de tekst: ''We herbevestigen het akkoord van 20 februari''. Toen kwam Griekenland met de eurolanden overeen het steunprogramma te verlengen tot eind juni.

    Athene kreeg toen weer zicht op geld, maar daarvoor moest Griekenland een lijst met hervormingen zwart op wit zetten en deze laten goedkeuren door zijn geldschieters. Na dat overleg is er echter weinig gebeurd.

    Griekenland begint aan charmeoffensief: 'We betalen wel, maar…' | Dit moet u weten over een 'Grexit'

    Dossier Griekenland

    Door: ANP
  3. z0n0p 20 maart 2015 08:49
    Griekenland uit de euro, uit de EU en uit de NATO. En dat zou een partijtje die net een derde van de stemmen in Griekenland heeft weten te behalen in een maand of 3 dan op zijn konto hebben. Nog maar eens vragen aan de kiezers of dat allemaal de bedoeling wel was.

    Griekenland isoleert zich volkomen. Dadelijk alleen nog Russen op vakantie. Ben je lekker mee. Dus ook de laatste economische strohalm aan flarden. Tsipras wordt nog de Mugabe van de euro-zone.
  4. [verwijderd] 1 juni 2015 16:44
    'Geld Griekenland is weg'

    Lid van de Algemene Rekenkamer Kees Vendrik verwacht niet dat het geld dat Nederlandse belastingbetalers voor Griekenland hebben betaald nog terugkomt.

    Zoals de vooruitzichten nu zijn, is het fair om te zeggen dat we daar een hard hoofd in moeten hebben”, zegt hij maandagavond in een uitzending van het televisieprogramma Radar Extra.

    De uitspraak van Vendrik staat haaks op de garantie die de toenmalige minister van Financiën Jan Kees de Jager in 2010 gaf. Hij beloofde destijds dat alles met rente zou worden terugbetaald.

    www.radartv.nl/nieuws/archief/detail/...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links