Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Binck, maar ook bank?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. gam gam 9 februari 2015 12:41
    Meer transacties zijn in het nadeel van de klant. Steeds meer klanten snappen dat. Provisie en rente zijn ook verleden tijd als verdienmodel.

    Er is wel behoefte aan een betrouwbare vermogensbeheerder die het klantbelang voorop stelt, daar wil een klant graag voor betalen, gewoon vaste kosten, transparant. Binck heeft de naam onbetrouwbaar te zijn, met Alex en veel te hoge kosten en het pushen van producten voor speculatie. Ik zie niet hoe die slechte reputatie verbeterd kan worden, en terecht.

    Kijk naar Vanguard in de VS. Lage kosten en eenvoudige mogelijkheden voor klanten om indexen automatisch te middelen en je portefeuille te rebalancen. Tenzij je expert wilt worden is dollar-cost-averaging tegen lage kosten en rebalancen de beste manier van investeren. Helaas nog geen Vanguard in Nederland. Hier zijn de boeven de baas: Binck en Van Lanschot en Schretlen etc etc, en de grootbanken.
  2. Focus 9 februari 2015 13:31
    Peter verhaar zijn pakje boter is waarschijnlijk het pakje wat op de hoofden van de blijvers is blijven hangen. Ik ben allang weg bij deze zware kosten club. Ze zouden heel goed wat kunnen met die lijfrentepolissen die overal lopen weg te kwijnen. Maar dat doen ze niet. Een geblokkeerde rekening met keuze uit het hele effectenaanbod. Als bank kunnen ze daar zo mee beginnen. Jaren geleden mij al belooft dat ze er aan zouden werken. Maar nee hoor, je hoort er nooit weer wat van. Maar je wordt doodgegooid met platforms en informatie die de belachelijke hoge transactiekosten moeten rechtvaardigen. Ik ben inmiddels bij de Giro en lach me helemaal krom. Ik heb nog nooit zoveel gehandeld zonder verlies door kosten te maken.
  3. rjmkanters 9 februari 2015 14:13
    Deze bank moet stoppen met het vestigen van een pandrecht op aandelen die haar niet toebehoren en evenmin moeten aandelen die hen niet toebehoren verpand of uitgeleend mogen worden. Dat is verboden op grond van de Algemene Bankvoorwaarden 2009 art. 26 lid 1 laatste volzin en daar heeft de particuliere belegger dus geen zin in en zeker geen belang bij. In ieder geval heeft het mij ervan weerhouden om met een behoorlijk belang klant te worden.
  4. goofert 9 februari 2015 15:11
    Wat een onzin JansenH5, je weet niet waar je het over hebt. Alex vermogensbeheer rekent juist geen hoge kosten. Wat je betaald is 1% van het belegt vermogen. Daar zijn alle kosten bij inbegrepen, inclusief beheer, provisie en transactiekosten. Dus dat de vele transacties het duur maken voor de klant is ook onzin. Alleen als er winst wordt gemaakt, gaat hiervan 10% naar Alex. Ik ken geen andere vermogensbeheerder die zo goedkoop is. Een ander verhaal is het zeer slechte rendement dat in 2014 werd behaald. Daar mag je kritiek op hebben. De rest is bullshit.
  5. Barenboos 9 februari 2015 16:22
    Het geautomatiseerde technisch-analyse systeem van Alex vermogensbeheer deugt niet, dat is het grootste probleem (en niet de kosten)---kijk naar de werkelijke rendementen die klanten over bv de laatste vier jaar hebben behaald en dan zie je dat het helemaal geen kwestie van een uitglijer in 2014 is. Daarbij komen de onwaarachtige en misleidende reclame-uitingen. De beoogde nieuwe CEO heeft de toon al weer gezet: het systeem zal niet worden aangepast "omdat het zich heeft bewezen"---vroeg iemand hier iets over visie?
  6. Eventus docebit 9 februari 2015 16:29
    quote:

    rjmkanters schreef op 9 februari 2015 14:13:

    Deze bank moet stoppen met het vestigen van een pandrecht op aandelen die haar niet toebehoren en evenmin moeten aandelen die hen niet toebehoren verpand of uitgeleend mogen worden. Dat is verboden op grond van de Algemene Bankvoorwaarden 2009 art. 26 lid 1 laatste volzin en daar heeft de particuliere belegger dus geen zin in en zeker geen belang bij. In ieder geval heeft het mij ervan weerhouden om met een behoorlijk belang klant te worden.
    Die volzin luidt "De omvang van de gevraagde zekerheid moet in een redelijke verhouding staan tot de verplichtingen van de cliënt." Of jij hebt een andere versie van die ABV, of jij leest dit anders dan ik. Uitlenen van aandelen volgt niet uit die verplichting tot onderpand, maar uit het feit dat je ermee akkoord bent gegaan dat je aandelen uitgeleend mogen worden.
  7. gam gam 9 februari 2015 16:49
    quote:

    goofert schreef op 9 februari 2015 15:11:

    ... Wat je betaald is 1% van het belegt vermogen... ... bullshit.
    Gauw terug naar de lagere school jij. Hoewel, laat ook maar, het is hopeloos ben ik bang, net als de rest van je prietpraat. Een procent is ook al veel te veel.

    Vestandige investeerders middelen gewoon de VUSA SP500 ETF indextracker, kosten 0.09%, of de wereldindex, of die ETF met ook nog obligaties erin. Als het maar minder dan 0.3% kosten is en niet meer dan 1x per maand kopen en misschien 2x per jaar rebalancen.

    Alex pusht veel handelen en dat is niet in het belang van de klant.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links