Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Steun voor Griekse schuldverlichting groeit'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2015 12:39
    'Steun voor Griekse schuldverlichting groeit'

    Ja, nu wel natuurlijk. De Duitse banken hebben de Griekse staatsschuld die ze in handen hadden bij de belastingbetalers gedumpt, en ze hebben bij de Griekse burgers de zakken geleegd.

    Of anders gezegd, nu mag de toch al onaflosbare schuld wel afgeschreven worden, wij betalen de rekening en niet de veroorzakers (de Duitse banken), en bovendien valt er toch niks meer te halen.

    Bedankt Duitsland, bedankt EU. Nu moet Duitsland alleen dit truukje nog uitvoeren bij de resterende EU-landen, op naar de volgende...
  2. z0n0p 11 januari 2015 13:33
    Binnen de Europese Unie gaan steeds meer stemmen op om Griekenland tegemoet te komen met een verlaging van zijn schuldenlast.

    Heb ik iets gemist dan? Mij is niets gevraagd.

    Ik begrijp dat als er niets gebeurd er vanaf 1 maart as een 3e ronde steun aan Griekenland moet worden gestart (rond de 10 miljard). Dat is electoraal natuurlijk ook niet meer uit te leggen.

    Ook zie je hoe QE in de €-zone onvergelijbaar is met die in VS, UK en Japan. Of het terecht is of niet, maar alle 3 landen hebben (nog) hoge ratings. Vandaar dat nu die bocht in de ECB wordt gemaakt om alleen staatsobligaties van de €-landen met een hoge rating te kopen. Als de rommel staatsobligaties worden gekocht (en dat zou eigenlijk moeten) dan wordt de ECB vanzelf een bad bank. QE in Europa is dus een totaal onvoorspelbaar EXPIRIMENT. Nokken met het klooien met geld van belastingbetalers.
  3. aandeeltje! 11 januari 2015 13:44
    Geen geld meer storten, maar gewoon een stuk afboeken. Je krijgt het toch niet terug, dus alles wat je erbij doet ook niet. Dan het verleden maar voor een groot deel afboeken, zo kaak je de schuldenlast ook kleiener zonder dat je er nog iets bij hoeft te doen.
    Rigoreus 50% kwijtschelden, maar dan ook bij nog een verzoek uit de euro knikkeren.
  4. [verwijderd] 11 januari 2015 22:03
    Geweldig hoor politiek....

    Kunnen de mensen die dat allemaal betalen ook een 30% afboeking krijgen van hun verplichte schuldenlast?
    Aka belasting?

    En wie is er verantwoordelijk voor de beslissingen met vele miljarden in een bodemloze put??
    Halen we dat terug van het prive vermogen van onze politieke bestuurders????
  5. mok 11 januari 2015 22:37
    Dit zou weer een historische blunder zijn. Je moet ze laten terug betalen, als ze dat niet kunnen uit Europa gooien en failliet laten gaan. Dat kost meer, maar is een investering in een toekomstig Europa omdat het een waarschuwend signaal is naar andere landen met gammele begrotingen. Waarom zouden we anders aan de 3 % regel moeten voldoen, als uiteindelijk de schuld kwijt gescholden kan worden?
  6. Maan Arkenbosch 12 januari 2015 13:11
    Binnen de Europese Unie gaan steeds meer stemmen op om Griekenland tegemoet te komen met een verlaging van zijn schuldenlast.Zijn wij vergeten dat Griekenland al een afboeking van €.100 miljard achter de rug heeft? En welke stemmen concreet gaan op? Syryza krijgt gewoon ongevraagd een bruidsschat in de schoot geworpen. Dat levert n.m.m. meer stemmen voor hun op. Waarom kunnen zij niet zoals Polen, Denemarken en Groot Brittannië terug naar hun eigen Drachme? Het zijn de banken samen met de politiek welke met hun casino zonder verliezen, door willen gaan. De PI(G)S staan al in de rij. Koop goud en zilver, dat is genoteerd in $ en niet bij te drukken. De minachting voor de bevolking is tot een dieptepunt gedaald. Is Merkel het Duitsland van 1921 en 1922 vergeten?
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links