Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"500 miljard euro"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 januari 2015 12:11
    quote:

    san marco schreef op 9 januari 2015 11:52:

    Griekenland alleen al heeft ruim 400 miljard euro gekost om dat land te redden. Dit is echt zuinig want italie, frankrijk zijn niet echte sterke broeders.....
    En het land is er nu slechter aan toe dan voorheen, schuld vóór de "redding" bedroeg 130% van het BBP, en onder streng toezicht van EU en IMF is het keurig opgelopen tot 175% van het BBP... zinvol he?

    En Duitsland dreigt ze uit te gooien als ze niet doorgaan op dit buitengewoon nuttig pad van herstel waar én Grieken én de rest van EU-burgers ongelofelijk blij mee zijn.
  2. [verwijderd] 9 januari 2015 13:28
    quote:

    san marco schreef op 9 januari 2015 12:27:

    Misschien een stomme vraag maar is het niet beter om voor 500 miljard aan schuld bij de zwakke broeders KWIJT te schelden?
    Ja natuurlijk, alleen niet nu maar 4 jaar geleden, men had Griekenland gewoon moeten laten "vallen". Het gevolg zou dan zijn dat banken zouden verliezen op hun investering. Een logisch iets als je investeert. Maar men moest en zou dat verlies van de banken dekken en overhevelen op de burgers, en de schulden blijven alleen maar oplopen.

    Banken zitten nog steeds voor een deel in Griekenland, dus ook dat deel zal men eerst op de burgers moeten overhevelen voordat men (met ons geld) onaflosbare schulden gaat kwijtschelden. Dat kan pas als de burger de houder is van alle onaflosbare schulden, en niet zolang een deel van dat bezit nog in handen is van de veroorzaker van die schulden (de banken).

    Dus eerst moeten alle burgers méér bezuinigen zodat ze die schulden kunnen dragen, en dan pas worden ze kwijtgescholden. Ondertussen blijven ze gewoon aangroeien met een ongekend tempo.
  3. [verwijderd] 9 januari 2015 13:31
    quote:

    ronaldus schreef op 9 januari 2015 12:56:

    je moet de molensteen daar laten waar hij thuis hoort.
    Helemaal mee eens, bij die gretige Duitse banken die nóóit zoveel geld hadden moeten investeren in Zuid-Europa. Hun investering ging mis, dan moeten zij daarvoor opdraaien, niet de EU-burgers. Wel de woekerrentes innen, maar geen tegenvallers dragen, zo wil ik ook wel beleggen.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links