Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken: kosten beleggen deels inzichtelijk

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Berenberg verhoogt koersdoel ING 2
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 januari 2015 11:25
    goeie zaak om die kosten beter inzichtelijk te maken....je kan beleggen en rendementen halen wat je wilt, maar als je steeds flink daarvan moet inleveren omdat er administratie- en andere vage kosten doorberekent worden ...tja - kan je net zo goed stoppen....de enige die er beter van wordt EN er ook nog eens NIETS voor hoeft te doen is de bank. ALEX heeft daar ook zo'n handje van om allerhande vage kosten in rekening te brengen. Wat wel ook fijn zou zijn is een vergelijk van de kosten van banken onderling...dus dat je weet dat ALEX bijvoorbeeld 3% voor iets (bewaarloon of zo) in rekening brengt en ABN maar 1%...en Lynx niks ...of zoiets...dan weet je ook waar je je portefeuille het beste kan onderbrengen. Dat zou alles nog mooier en inzichtelijker maken.
    Verder verdient elke Bank aan elke portefeuille hoor...dus kosteloos is het nergens :-) en hoeft ook niet, want de Bank moet ook van alles voor je bijhouden en uitvoeren (transakties, bij- en afschrijvingen etc.).
  2. [verwijderd] 7 januari 2015 12:07
    Wat een ongelooflijke onzin over het zogenaamd transparant maken van de kosten, perverse prikkels enz. Alle kosten gingen ten laste van het beleggingsfonds. En als belegger is het enige relevante de jaarlijkse return (koers + dividend) van dit fonds. Het zal mij een worst wezen of het best presterende fonds 10% management of distributie fee rekent dat derhalve in mindering werd gebracht op de return van het fonds. Zolang het koersresultaat +dividend maar goed is. Nu moeten de banken voortaan de klant gaan belasten voor diverse kosten omdat het fonds geen vergoeding meer mag uitkeren. Ik zie niet in dat hierdoor de beleggingskosten inzichtelijker zijn geworden. In tegendeel; je moet nu per bank gaan kijken wat er voor kosten worden gerekend.
    Hartelijk dank AFM
  3. Da Freeze 7 januari 2015 12:34
    Nou ja, Binck hanteert naast de transactiekosten ook nog kosten die je pas vind na lang zoeken in de kleine lettertjes. Zoals het rentepercentage bij rood staan of bewaarloon. En waar het bewaarloon op gebaseerd is, is ook onduidelijk. Allemaal van die kleine kosten die jou verwachtte jaarrendement ineens kan doen slinken van 3% naar 0%
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

16,010 15:51
+0,112 +0,70%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links