Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,821 31 mei 2024 17:37
  • -0,002 (-0,24%) Dagrange 0,722 - 0,825
  • 21.900.896 Gem. (3M) 6,7M

Boerenverstand bis

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 januari 2004 19:02
    Als boer heb ik wel leren rekenen. Ph had € 10 à 15 M nodig, en zij hebben er het volgende op gevonden : 18 M aandelen à € 1.40 = € 25 M, en "dat zijn leuke dingen voor de mensen".
    Daarbij komt dat diezelfde investeerders (dus niet jij en ik) nog eens 2.7 M aandelen MOGEN bijkopen à € 1.40 = € 3.75 M extra cash.
    En als madeliefje op een verse koeievlaai, MOGEN diezelfde mensen nog eens 2.7 M aandelen bijkopen (binnen het jaar) à € 2 of € 5.4 M cash onder de matras. Dat betekent dus in het totaal MOGELIJK bijna € 35M vers gedrukte euro'tjes. "Dat zijn leuke dingen voor de mensen".
    En nu we toch bezig zijn, Ph moest ook nog wat leningen afbetalen, je weet wel, vervelende sommen geld met hoge intresten, en hier hebben wij het volgende op gevonden : we zetten die vervelende leningen om in aandelen, je weet wel, die papiertjes, die je niet moet terugbetalen en waar je geen rente over hoeft te betalen. (Het is wel zo dat de meeste van die leninggevers indertijd een conversiemogelijkheid bedongen hadden.)
    Uiteraard hebben die niet dezelfde prijs betaald als jij en ik en alle andere investeerders.
    En zo is Ph nu schuldenvrij (op een hypoteekje na), heeft veel geld, misschien nog meer geld dan nodig onder de matras, en kan de rit uitgereden worden. En dat zijn leuke dingen voor de mensen....
    O ja en nog even tussendoor, het gaat goed met het de zwangere merrie en ent komende veulen : fase 2 is suksesvol afgerond, en we tellen nu af naar de geboorte, voorzien voor einde 2004 !
    En dat zijn leuke dingen voor de mensen...
  2. [verwijderd] 19 januari 2004 19:15
    Maar wij verwachten wel dat ons "nageslacht" talrijk zal zijn, uitgedrukt in euro's dan toch. En we wisten vroeger toch ook al : dat er schulden waren (terug te betalen of om te zetten in aandelen), dat er vers geld nodig was (10 à 15 M). Velen van ons hadden misschien gehoopt dat Ph bij ons, kleine keuterboeren, was komen aankloppen om vers geld op te halen, maar volgens mij, de keuterboer kennend, was deze operatie veel te risikovol en zou de prijs gekelderd zijn. Daarom is het geld van de hereboer en van de landadel welkom.
  3. [verwijderd] 19 januari 2004 19:22
    Hier moeten we mee op houden, want het enige dat je hiermee aangeeft is dat de zittende aandeelhouder niet serieus genomen wordt en een worst van niet nader gedefinierde omvang wordt voorgehouden. In boerentermen: volksverlakkerij.

    10 - 15 miljoen was nodig; maak er idd 20 - 25 van en los daarmee de schuld af. 9,25 M aandelen weggeven die vervolgens weer aan ons keuterboertjes zullen worden aangeboden tegen een hogere prijs is een vieze business!!!

    Maarten
  4. [verwijderd] 19 januari 2004 22:17
    Ik had ook graag mee gedaan met deze emissie voor 1,40 euro. Maar ik begrijp ook wel (net als Pauleke) dat veel bestaande aandeel houders een deel van hun aandelen hadden verkocht om nieuwe aandelen te kunnen kopen voor 1,40 waardoor de koers behoorlijk zou kunnen dalen.
    Ik wil dan ook niet zeggen dat de manier waar op het nu gaat boeren bedrog is.

    Aan de andere kant zeg ik, wat geeft het als de koers nu wat naar beneden gaat. Als het product straks goed is, en het geld stroomt binnen bij Pharming, vliegt die koers toch wel omhoog.
    We zitten er voor de lange termijn in toch?

    Vriendelijke groeten,

    Kieter
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De markt kijkt niet verder dan zijn neus lang is bij Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links