Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VOORUITBLIK 'Focus op Alex bij cijfers Binck'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stapelaar 17 oktober 2014 17:57
    Ik heb een aantal maanden meegedaan een paar jaar geleden. Ik stapte in na een forse daling van de ES50. Er waren nog maar enkele fondsen koopwaardig volgens hun systeem. Er bleef zo'n 80% belegd in obligatietrackers. De ES50 ging stijgen en stijgen maar er werd nauwelijks belegd van mijn geld. Na een stijging van 5% of meer van die index werden er enkele fondsen koopwaardig. Die fondsen waren inmiddels al zo'n 10% gestegen. Die fondsen werden weer verkocht als ze 10% of zoiets waren gedaald. Hun systeem werkt in een opgaande markt alleen bij langer durende trends waarbij de volatiliteit laag blijft.
    Bij een doorsnee correctie verkopen ze laat en kopen dan duurder weer terug. Toen ik hun systeem begreep heb ik maar snel afscheid genomen.
  2. [verwijderd] 17 oktober 2014 21:39
    Ik ben eruit gestapt nadat niet alleen de beleggingsresultaten erg tegenvielen, maar vooral de service van een bedroevend niveau bleek te zijn. Als je afspraken maakt, moeten die worden nagekomen. Maar de leidinggevenden van Alex presteerden het om de telefoongesprekken waarin die afspraken waren vastgelegd, te laten verdwijnen. Dat schijnt vaker bij Alex voor te komen. Erg onbetrouwbaar dus.
  3. [verwijderd] 18 oktober 2014 10:04
    Ben benieuwd of die schatting van een uitstroom van 75 miljoen ergens op slaat. Mij lijkt het dat er veel meer aan de hand is: het beheerde vermogen moet flink afgenomen zijn vanwege de enorme beleggingsverliezen die Alex dit jaar voor bestaande klanten heeft gerealiseerd (tegen de 20%). De prestatievergoeding van 10% zit er voor de eerste tijd niet meer in want die geldt alleen voor resultaten boven het eerdere hoogste niveau en de 1% jaarlijkse doorlopende kosten gaan nu over een behoorlijk lager bedrag, zelfs zonder uitstroom van klanten. Dus ik verwacht dat de opbrengst van Alex flink lager is geworden.
    Klanten kunnen denk ik een berichtje tegemoet zien, over een paar maanden, dat de steeds verder toenemende verbetering van de service en het computersysteem zijn prijs heeft en dat de beheersvergoeding 1,1% wordt.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links