Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,906 29 apr 2024 10:24
  • +0,006 (+0,67%) Dagrange 0,894 - 0,912
  • 1.492.907 Gem. (3M) 6,8M

Wees verstandig

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 december 2003 15:20
    Heren 'Day-Traders' en andere 'intelectuele' forumvervuilers. Dat U graag uw spraarzaam verdiende zakcentjes wilt omzetten (zo snel mogelijk) in grote winsten mag duidelijk zijn. Dat de paar Euro aandeeltjes Ph inmiddels niet de vele tientallen Euro's laten zien waarop u in uw 'ophetverjaardagsfeestjetegenjebuurmanbeleggersgoeroebabbeltje' over heeft verteld mag inmiddels ook wel duidelijk zijn. Verlaat s.v.p. het forum. Verlaat Pharming. Koop wat aandeeltjes KPNQW of koop toch maar die '88 GTI en laat de droom over de '89 911 even varen.

    Doe even iets anders. Laat zien dat je het kan, laat zien dat je het begrijpt. Ph. is niet jouw 'investering'. Lukt je niet, gaat je ook niet lukken ook.
  2. [verwijderd] 15 december 2003 17:47
    Op welke "kul" reageer je?
    De kul om vlak voor de slotveiling nog even 25K in de laat te zetten op 1.10, soms?
    Probleem van veel aandeelhouders (dus niet alleen bij Pharming!) is, dat zij denken, dat het bedrijf hen goed gezind is.
    Nou, vergeet het maar: nix aandeelhouderswaarde en zo.
    1 groot misverstand.
    De aandeelhouder is bij uitgifte van de aandelen gewoon een geldverschaffer: niks meer, niks minder.
    Zo zou de aandeelhouder ook tegen het bedrijf moeten kijken: het bedrijf als rendementverschaffer: niks meer, niks minder.
    Dat sommige bedrijven (w.o. zeker NIET Pharming) de koersontwikkeling van het aandeel zien als uithangbord, is mooi meegenomen, maar dit soort bedrijven is schaars.
    Zodra de koers van Aegon flink zakte, ging gewoon het mes in het dividend, bij voorbeeld.
    Ook menig Pharmingfan zal zich weer achter de oren krabben, als Pharming (heel logisch) in de naaste toekomst het eigen belang weer laat prevaleren boven dat van de zittende aandeelhouder.
    Voor alle duidelijkheid: ik heb ze, allemaal nog. Bij 2 euro ben ik dik tevreden met het rendement, en mag een ander ze overnemen.
    Want ik hou van rendement, niet van bedrijven.
    Succes,
    John.

  3. trott 15 december 2003 18:01
    Zit iets in John.
    Alle andere aandelen in portefeuille stijgen vandaag, Pharming amper 5% daalt weer met 4,35 %, slotkoers 1,10. Juist voor sluiting nog iemand 30.000 aandeeltjes tegen market price in de laat. Rare ontwikkelingen, wat is er dat wij hier op het forum niet weten ? Iemand suggesties ?
    mvg
    Trott
  4. [verwijderd] 15 december 2003 18:38
    Go with the flow.

    Dat is gaande. Erg verstandig als je het van te voren ziet aankomen, maar bij een koersje van 1.10 niet wijs.

    Denk zelf eens na wat er in de pipe-line zit en overzie de kansen.

    Vorig jaar hadden we hetzelfde probleem, toen was fase 1 echter net goedgekeurd en waren we nog niet zo ver als nu. We gingen terug naar 35 cent, wie ze hield had later geluk. Bijkopen kan natuurlijk altijd maar dan moet je wel erg vroeg inspringen bij een mooi PB. Als we enkele miljoenen binnenhalen (misschien meer dan 10?) voor de licentierechten, wie zou dan nog wegdoen onder de 1.50?
  5. [verwijderd] 15 december 2003 21:42
    John, zo'n leuk verhaaltje had ik niet verwacht van een Versatel-fan.
    OK bij Versatel kan je het laatste jaar zowel een rendement- als Versatelfan zijn. Zelf ben ik ook meer een rendementsfan toch had ik wel op het 2 euro feestje willen komen maar helaas was ik verhindert.
    Fundamenteel weet ik niets van Pharming af, maar de toekomst ziet er (volgens jouw) niet bijzonder positief als je 2 euro maximaal haalbaar acht. Of adviseer je me om toch eens naar Pharming te kijken.
    Technisch in een bodemrange tussen 33 cent en 2 euro.
    Daggrafiek beloofd ook niet veel goed, weerstand rond de 1.20. (ma200)
    Wat vind je een aardige instapkoers? 36 cent of zal het zo´n vaart niet lopen? Ik wacht het nog even af.

  6. [verwijderd] 16 december 2003 01:12
    John,

    voor de verandering ben ik het eens een keer voor een groot deel niet met je eens.

    De directie van Pharming is zeer correct naar de aandeelhouders toe, beantwoordt vaak mailtjes van beleggers, komt op een studiedag een paar uur tekst en uitleg geven etc.

    De persberichten van Pharming zijn m.i. wel voor verbetering vatbaar, ze zijn te omfloerst en onderkoeld. Overdrijven moet men ook niet (onjuist richting patiënten), maar het wegmoffelen van de overgang naar fase II/III in een toevallig zinnetje in een PB over een Congres was niet handig.
    Verder is het dom om geen Nederlandse versie van een PB te maken: nu doen allerlei niet deskundige journalisten en redacteuren het met veel fouten en omissies tot gevolg.

    Maar behalve de PB's is Pharming richting beleggers goed bezig.

    Tot slot geloof ik niet dat verkopen door Ph.-directeuren de koers al twee maanden (met soms behoorlijk volume) kunnen drukken. Uiteraard moet de schoorsteen bij hen ook roken. Laten we dat op € 10.000 per maand per directielid houden, dan schat ik ze qua uitgaven erg bourgondisch in.
    Dat betekent dat zij voor een omzet van 25.000 - 50.000 aandelen per maand goed zouden zijn, waarmee men de koers slechts 2 of 3 dagen per maand wat lager kan krijgen. Tot zover mijn argument tegen jouw hypothese.

    Groeten,

    Enpassant.

  7. [verwijderd] 16 december 2003 09:42
    Beste Enpassant,

    voor de mogelijke bijrol van de HH directeuren heb ik de volgende argumenten aangedragen:

    *Gestage koersdaling na conversie warrants in aandelen, en uitbetaling in aandelen, medio september.
    In hoeverre men trouwens door AFM-regels verplicht is, ook talrijke kleine transacties te melden, laat ik nog maar even in het midden.
    *Het aantal aktiviteiten van de directie, alleen al dit jaar, met aandelen als kredietmiddel: dit geeft goed inzicht in het denken en handelen van deze mensen omtrent (de mogelijkheden van) aandelen.

    Voor de goede orde: niks mis mee, hoor.

    Daarnaast komt het mij gewoon op z'n zachtst gezegd slap over, dat Pharming geen enkele officiele reaktie geeft op de gestage, en intussen enorme, koersdaling van de afgelopen tijd: slecht (???) voor het bedrijf, en slecht voor de bestaande aandeelhouders, bij wie onder een aantal natuurlijk ook de nodige twijfel gaat rijzen.

    Dat wel een privemail over dit onderwerp wordt beantwoord, vind ik, hoe loffelijk het initiatief ook, gewoon een foute reaktie: stuur in plaats van zo'n emailtje dan even een officieel persbericht uit.
    Dat staat wat netter naar de bestaande aandeelhouders toe.
    Dit geldt m.i. ook voor de onlangs gehouden bijeenkomst voor een selectieve groep aandeelhouders, hoe goed bedoeld ongetwijfeld ook.

    Dat daarnaast een Lafferty nog geen koers-steun heeft gegeven, doet mij al met al toch vermoeden dat Pharming en haar grootaandeelhouder(s) belang hebben bij een zo laag mogelijke koers gedurende een bepaalde periode (niets nieuws: zie ook persbericht dd 10 april).

    Over het exacte hoe en waarom kan slechts gespeculeerd worden, maar de komst van een nieuwe emissie in het kader van het door ons allen zo fel begeerde samenwerking lijkt mij geen buitenaardse gedachte.

    Voeg aan het bovenstaande jouw argumenten nog eens toe, en ik kan slechts tot de konklusie komen, dat Pharming zich nu niet bepaald aandeelhouders-vriendelijk gedraagt.
    Nogmaals: niks mis mee, want dat verwacht ik ook helemaal niet van een bedrijf.
    Wat ik wel verwacht, is een gestage positieve koers-ontwikkeling, waarbij ik, als bestaand aandeelhouder, een proces zoals dat sinds oktober plaatsvindt, zonder enige officieel kommentaar van Pharming, en zonder enige konkrete steun van de grootaandeelhouder(s), uit den boze acht.

    Beprijp mij s.v.p. goed Enpassant: ik verkondig geen stellingen en/of dogma's, maar probeer slechts ontwikkelingen, al hardop denkend op basis van feiten, te doorgronden, en plaats slechts postings in de hoop op een gedachtenwisseling!

    Groet,

    John.

  8. [verwijderd] 16 december 2003 14:43
    OK John, we wachten af.

    Mocht de daling een gevolg zijn van een voorspel op een emissie, dan begrijp ik er weinig van. Een bedrijf heeft belang bij een zo hoog mogelijke emissiekoers (minder verwatering), niet bij een zo laag mogelijke koers. Verder slaap ik rustig, wetende dat een aantal directieleden van Pharming dit jaar hun salaris hebben ingewisseld voor Pharmingwaardepapier. Dat doet men niet als men stevige koersdalingen of problemen verwacht.

    Het kan een machtspelletje zijn van een potentiële partner in het onderhandelingsproces, het kunnen erg grote particulieren zijn, het kan Genzyme zijn (mijn suggestie). Wordt vanzelf duidelijk, vindt het niet leuk, maar zolang het bij Pharming fundamenteel goed gaat is de koersdaling per definitie tijdelijk.

  9. [verwijderd] 16 december 2003 16:06
    Er zijn op dit forum nog niet zolang geleden (ik weet niet meer door wie) koers doelen voor gerekend van 10, 20 en zelfs 100 euro.
    Stel dat er inderdaad enorme winsten gemaakt gaan worden door Pharming en de directie is daar ook van overtuigd, dan kan ik mij voorstellen dat zij (de directie of hen gunstig gezinde partijen) door middel van een emissie, een zo groot mogelijk deel van Pharming in hun bezit willen krijgen.
    Een grote verwatering is dan ongunstig voor de bestaande aandeelhouders maar gunstig voor de nieuwe.

    Het is een complot theorie en het spijt mij dat ik de directie van Pharming in een kwaad daglicht zet, maar ik wilde het toch even zeggen.

    Vriendelijke groeten,

    Kieter
  10. [verwijderd] 16 december 2003 16:18
    Dat is helemaal geen complottheorie. Pharming is zich al maanden strategisch aan het positioneren om ook de markt in USA te kunnen bestrijken. Ik denk nog steeds dat dit via Strides zal lopen. Achter sStrides staat Schroder investement. Natuurlijk zal Schroder als invetseringsmaatschappij ook rendement willen behalen. Dat ze een aantal aandelen in hun bezit willen krijgen is dus niet zo vreemd en zekere geen complot. Er staan sowieso niet zo veel aandelen uit, dus een paar milj. erbij maakt niets uit.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links