Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ruzie FNV en Albert Heijn loopt verder op

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 jun UBS zet Ahold Delhaize op verkooplijst
  2. 27 mei Waarom Ahold Delhaize interessant is ondanks weinig verrassende doelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2013 12:45
    Ze zouden al die mensen die nu willens en wetens een prachtig bedrijf als Albert Heijn kapot proberen te staken, voor straf een paar maanden te werk moeten stellen bij de Aldi. Ik denk dat ze daarna heel blij zullen zijn als ze gewoon weer terug mogen naar AH, met de zelfde arbeidsomstandigheden als ze nu gewend zijn.
    Ze zouden blij moeten zijn dat ze uberhaupt nog werk hebben in deze tijd. Waar bijna de hele samenleving vanwege de crisis geld moet inleveren zijn zij niet tevreden met een loonsverhoging van 3,5 procent? Ik vind het een schande!
    Hoeveel bedrijven hebben we nou eigenlijk nog in dit land, waarmee het nog echt goed gaat? Laten we die paar die er nog over zijn maar zo snel mogelijk helemaal kapot staken denkt de FNV. Ja heel verstandig hoor, dan is er straks tenminste helemaal geen werk meer in dit land en dan kan de FNV zichzelf ook opheffen, want als we allemaal collectief de bijstand in gaan hebben we ook geen vakbonden meer nodig. Hoe kortzichtig kan je zijn als vakbond?
  2. Imteger 15 maart 2013 15:04
    Blijkbaar ziet u het totaalplaatje juist niet. De loonverhoging van 3,5 % is over een periode van 2 1/3 jaar, wat neerkomt op 1,5 % verhoging per jaar bij een inflatie van 2,5 %. Daarvoor moet echt waanzinnig hard gewerkt worden. Een doorsnee medewerker verzet per dag ongeveer 14.000 kg handmatig. De meerderheid van deze medewerkers werkt op uitzendbasis en kan ieder uur worden weggestuurd. Vaak mag maar drie dagen per week worden gewerkt tegen het minimum loon en dan ook nog regelmatig minder dan 8 uur per dag. Dit alles ongeacht een fantastische inzet van de medewerkers. Dat betekent dat men ongeveer 55 procent van het minimumloon verdient. Dit is de lelijke kant van AH. Dit is de distributie-kant.
    Steeds meer essentiële werkprocessen worden door AH uitbesteed met medewerkers en al, die daarna nog veel slechtere arbeidsomstandigheden voor de kiezen krijgen. Zeer veel van de artikelen in de mooie winkels worden ondertussen al door derden geleverd. Denk bijvoorbeeld aan alle vlees-, vis en diepvries-producten, alsmede de bloemen, de kantoorartikelen, de kant-en-klaar-maaltijden, enz. Daar is niets meer van AH bij.
    AH streeft er naar om ook alle overige vers-producten, zoals groente, fruit en aardappelen op korte termijn uit te besteden. Daarna volgt ongetwijfeld ook de zuivel en de kruidenierswaren. AH voert dan alleen nog maar de regie over een groot aantal dienstverleners.
    Daar komt nog bij dat AH veel belooft, maar daarvan maar bitter weinig waarmaakt. AH overtreedt haar eigen CAO zo vaak mogelijk. DIt noemt AH interpretatie verschillen. AH besteelt haar eigen medewerkers door vakantiedagen af te boeken bij ziekte. Dat is niet conform de CAO. De klant ziet in de winkels een prachtig bedrijf. Dat is juist. Achter de schermen speelt AH echter leveranciers, medewerkers en dienstverleners genadeloos tegen elkaar uit.
  3. Da Freeze 15 maart 2013 15:09
    quote:

    Totaalplaatjezien schreef op 15 maart 2013 12:45:

    Ze zouden al die mensen die nu willens en wetens een prachtig bedrijf als Albert Heijn kapot proberen te staken, voor straf een paar maanden te werk moeten stellen bij de Aldi. Ik denk dat ze daarna heel blij zullen zijn als ze gewoon weer terug mogen naar AH, met de zelfde arbeidsomstandigheden als ze nu gewend zijn.
    ook geen vakbonden meer nodig. Hoe kortzichtig kan je zijn als vakbond?
    Alsof AH de onschuld zelve is. Boeren en leveranciers onder druk zetten om de prijzen te drukken doet Aldi niet alleen hoor! AH staat echt wel in de boeken om meerdere schandalen.
    Voor de consumenten lijkt het de Efteling van de supermarkten, maar achter de schermen worden behoorlijk wat bedrijven kapot beconcurreerd.
  4. [verwijderd] 15 maart 2013 15:28
    Als ik als werknemer slechte arbeidsomstandigheden ondervind bij het bedrijf waar ik tewerk gesteld ben dan ging ik heel snel op zoek naar een andere baas. Sterker nog ik zou zelf baas worden en dan eens kijken hoe goed ik zelf de regels zou naleven!!!!!! Ik heb ze gekend die zelf baas werden had je ze daarna de vermoorde onschuld moeten zien uithangen!!
  5. [verwijderd] 15 maart 2013 16:42
    Da freeze, iedereen heeft uiteraard recht op zijn/haar eigen mening, maar als je iemand quote doe dat dan volledig en ruk geen stukjes van zinnen uit z'n verband. Je geeft namelijk een hele andere lading aan iemands woorden door stukjes daarvan uit hun verband te rukken en dat is niet netjes.

    Hoe het er precies aan toe gaat in de distributiecentra van AH kan ik niet beoordelen. Ik ben er eerlijk gezegd nog nooit een kijkje wezen nemen. Ik heb wel een man gekend die bij Schuitema heeft gewerkt (het distributiecentrum van C1000). Die klaagde steen en been over de werkdruk daar en de chaotische manier waarop alles daar georganiseerd was. Ik ken bovendien vele mensen die met veel plezier bij AH in de supermarkt werken en die zijn stuk voor stuk allemaal zeer tevreden over hun arbeidsomstandigheden en blij dat zij niet bij de Aldi hoeven te werken. Maar goed, het zou kunnen dat de werkomstandigheden in de distributiecentra anders zijn. Dat laat ik in het midden.
    Waar het mij om ging is dat er in een tijd van recessie door vakbonden gekozen wordt om stakingen te organiseren bij een van de weinige gezonde bedrijven die wij nog over hebben in dit land. Daardoor gaat het straks minder goed met die bedrijven, hebben zij dus minder personeel nodig en komen mensen dus werkeloos thuis te zitten. Ik vind dat niet slim.

    Natuurlijk is het vervelend dat de inflatie hoger is dan de loonsverhoging die je als werknemer krijgt, maar dat kan je de AH toch niet verwijten. Zij bieden tenslotte nog een bescheiden loonsverhoging, midden in crisistijd. Heel veel andere bedrijven bieden helemaal geen loonsverhogingen in deze tijd of vragen zelfs financiële offers van hun personeel. Als je dan als vakbond een punt wilt maken, ga daar dan een staking organiseren. Maar ga geen gezond bedrijf kapot staken, enkel en alleen om jezelf als vakbond te profileren. Daar help je namelijk de hardwerkende mensen niet mee, die het in deze crisis toch al moeilijk genoeg hebben. Het zijn namelijk altijd de gewone hardwerkende mensen die de dupe worden van dit soort macht spelletjes. Zij kunnen inderdaad het totaalplaatje vaak niet overzien. Zij beseffen niet dat als ze maar lang genoeg staken ze uiteindelijk geen baan meer hebben. En wat gaat de FNV dan voor die mensen doen? Zij zouden wel in staat moeten zijn het totaalplaatje te overzien en daarom juist verstandiger beslissingen moeten nemen, maar helaas spelen er tegenwoordig hele andere overwegingen de hoofdrol bij dit soort organisaties. Het belang van hardwerkende mensen wordt achteloos verkwanseld voor machtspolitiek!
    Dat is mijn mening.
    Daar mag je het mee eens of oneens zijn, je hebt uiteraard recht op je eigen mening, maar ruk niet mijn woorden uit hun verband alsjeblieft.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

28,080 07 jun
-0,070 -0,25%
Premium

Waarom Ahold Delhaize interessant is ondanks weinig verrassende doelen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links