Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Ontslagbelasting houdt ouderen aan het werk'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. jsj 22 februari 2013 16:27
    Financiële prikkels? Niet te f-ing geloven!! Eerst het zooitje door inactie naar de kloten helpen, vervolgen meer "kontjes op het pluche houden" gedrag, en het dan bij de werkgever neerleggen. Ben Haags, hebben we hier een goed woord voor, dat ik niet opschrijf anders wordt mod boos.

    En dan nog wat: stoppen met je bedrijf, en je trouwe werknemer(s) ontslaan, mwaooh, kan niet meer, ONTSLAG BELASTING.

    J.
  2. forum rang 5 Porscheknakker 22 februari 2013 18:08
    Met dit beleid wordt de oudere genaaid. Maar weten jullie wie nog meer genaaid worden? Juist ja, de jongere. Als de huidige jongere oud wordt dan komt deze zich nog aan het krabben waar hij/zij geen jeuk heeft, Dus jongeren: steun de ouderen, want dat is voor jullie toekomst.
    Alle maatregelen, die ten koste gaan van de burger, gaan ten koste van de economie.
    De regering moet zelf bezuinigen op haar uitgaven, zoals de kosten van de talrijke vergaderingen en bijeenkomsten, de kosten van het gevangeniswezen, ontwikkelingshulp aan miljonairs, de kosten van gebruik dienstauto's etc., etc.
  3. Guus Aue 22 februari 2013 18:10
    Niet te geloven zo een naiviteit van het CPB, alsof er alleen maar werkloosheid onder ouderen bestaat!
    Mijn idee: Laat de ouderen plaats maken voor de jongeren, zodat zij de werkervaring opdoen waar alle werkgevers om zitten te springen. Wergvers zouden dan een subsidie moeten krijgen voor het ontslaan van ouderen en dan die plaats te laten nemen door jongeren.
  4. EmileB 22 februari 2013 18:37
    Het ontslagrecht zou vereenvoudigd worden... Nee hoor, dat lukt natuurlijk niet in polderlandje Holland. Netto blijft het straks na veel veranderingen van regels en na (on)nodige bureaucratie voor een werkgever even moeilijk cq duur om een werknemer te ontslaan. Dus... houden we het maar bij tijdelijke contracten! Nop, geen vast personeel zolang eea niet verbetert.
  5. [verwijderd] 22 februari 2013 23:26
    Ze moeten de VUT maar weer instellen voor de ouderen om de jongeren aan het werk te helpen, en alle gastarbeiders die we hier hebben uit het Oostblok en uit de landen rond de middellandse zee maar weer eens terugsturen naar waar ze vandaan komen, dan komen alle Nederlanders wellicht ook weer eens aan het werk.
  6. [verwijderd] 23 februari 2013 01:50
    Als er veel jongeren werkloos zijn is er maar één oplossing: ouderen de gelegenheid geven met pensioen te gaan, en jongeren aan het werk.
    Wat is het toch een belachelijk idee om ouderen (vaak tegen hun zin) langer te laten doorwerken, en jongeren thuis op de bank te laten zitten. Van de jongeren moeten we het nog 40 jaar hebben. Thuis op de bank worden die jongeren niet beter voor de arbeidsmarkt. Terwijl het economisch nut om ouderen nog 1 of 2 jaar langer te laten doorploeteren beperkt op nihil is.

    Pas als de vergrijzingsgolf zodanig toeslaat dat vrijwel alle jongeren aan het werk kunnen, dan pas moeten ook de ouderen hun steentje nog bijdragen. Tot die tijd: ouderen naar huis, en jongeren aan het werk.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links