Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Zakken met die huizenprijs"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Orca 12 februari 2013 11:14
    Je vergeet de fractionering nog. Je leent in tegen 1% en je leent 12x uit tegen 4%. 47% bruto per jaar, gaan wat kosten af, alhoewel die kosten worden tegenwoordig ook in rekening gebracht, maar goed ik ben de flauwste niet, hou je pak 'm beet procentje of 40 over, nie sleg voor niks doen.
  2. mrC2 12 februari 2013 13:00
    Je hebt ook niet zoveel personeel nodig om hypotheken te verstrekken.
    Maar je hebt wel personeel nodig om allerlei riskante deals te doen die je niet snapt. En om woekerpolissen te verzinnen en zinloze transacties voor klanten uit te voeren.
    Maar de basis van een bank is inderdaad simpel, saai en bonusloos. Te saai dus voor de gemiddelde bankier.
  3. zonnetjes 12 februari 2013 13:02
    Gemeentes komen ook steeds meer in de schulden en drijven, behalve de OZB (op vreemde verhoudingsgrond waarvan je als oudje ook gaat bijdragen aan je verzorging en reken maar dat je afgeloste deel ook in box3 gaat komen...dus daar zijn nog meer klappen te verwachten) de grondprijzen nog verder op. Loon- en materiaalkosten nekken de bouwers, dus nieuwbouw is eigenlijk niet eens meer haalbaar/betaalbaar t.o.v. een steeds verder dalende bestaande huizenprijs. Steeds meer huizenbezitters onder water met hun hypotheek en de NHG gaat dat echt niet allemaal (kunnen) dekken! Komen er steeds meer mensen in de hypotheekproblemen, komen er dus ook steeds meer banken in de problemen...Domino-effect.
    Ach...gewoon nog een bonusje erbovenop voor de top en ondertussen daalt het niveau in alle opzichten. De tweedeling in de huizensituatie, zij die voor 'de euro' kochten en deels al hebben afgelost, versus zij die in de 'eurotijd' kochten niet veel kunnen dalen...
    Kortom: steeds meer mis en onzekerheid troef in huizen(bouw) B.V. Nederland
    Wie weet de oplossing nog als alles met alles samenhangt?
  4. watergeus 12 februari 2013 14:58

    "Je vergeet de fractionering nog. Je leent in tegen 1% en je leent 12x uit tegen 4%. 47% bruto per jaar, gaan wat kosten af, alhoewel die kosten worden tegenwoordig ook in rekening gebracht, maar goed ik ben de flauwste niet, hou je pak 'm beet procentje of 40 over, nie sleg voor niks doen."

    is dat wat die kale vakbondsman van de bankiers gisteren verdedigde bij Pauw en Witteman, waarom banksalarissen gem. 15 % hoger moeten liggen. Voor dat zoete nietsdoen en sowieso rijk worden. Ze werken keihard zei hij nog!!!
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links