Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Spanje is een drama"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Five Aces 30 januari 2013 11:12
    1 van mijn collega's komt uit Spanje.

    Hij zegt hetzelfde. Er heerst een hoge werkloosheid maar die Spanjaarden zijn ontzettend stug. Iemand die gestudeerd heeft zal daar niet snel een werkpak aantrekken en wat gaan doen, als je gestudeerd hebt hoor je op kantoor te zitten volgens die Spanjaarden.

    Hij vertelde mij wel eens dat zijn vader niet begrijpt dat hij geen kantoorfunctie heeft ook al levert in zijn geval zijn functie 2x zo veel salaris op. Volgens hem is dat ook een groot deel van het probleem daar. Iemand die van de universiteit af komt zal niet zo snel een 'normaal' baantje aannemen maar gaat dan liever afwachten of in het buitenland iets zoeken.
  2. [verwijderd] 30 januari 2013 11:14
    @Arendjan, dank, eyeopener...
    is het goed of slecht dat zwartwerken ? meer een menselijke reactie lijkt me.
    Het volk ziet en voelt dat ze gekort worden door hun "leiders" en dat banken buiten schot blijven, sterker nog; gesupport worden.
    zal iets zijn wat op termijn ook in Nederland gaat gebeuren op grote schaal ( gebeurt nu al trouwens...)
  3. Henk en Ingrid 30 januari 2013 11:41
    toen ik vorig jaar op vakantie was in de Spaanse binnenlanden (buiten de toeristische gebieden) moest ook steeds alles contant worden afgerekend zonder bon, het huisje, het eten, aankopen, eigenlijk bijna alles. Ik vroeg eens aan een vriendelijke restauranthouder of ze ook inzagen dat als iedereen dat zou doen de Spaanse overheid failliet ging en Spanje geen toekomst meer heeft.

    Zijn antwoord was simpel: het is ik failliet of de overheid failliet, en zo geldt het voor iedereen hier.
  4. [verwijderd] 30 januari 2013 12:21
    een mentaliteitscrisis / zwart-wit economie tov de brave EU burger, haha geweldig wie denkt er nou niet dat belasting betalen voor sukkels is!
    @AJK, je vergeet naast “vooral in de PIIGS” te vermelden dat het met name in alle landen die na 2004 zijn toegetreden tot de EU het aller allerergst is, denk aan Roemenie, Bulgarije enz.
    Afin, mochten er wetenschappers zijn die hier echt onderzoek naar willen doen, kom gezellig naar Brussel toe, daar is een leuk experiment gaande waarbij ze uitsluitend mensen uit alle EU lidstaten laten samenwerken met alle mentaliteitsproblemen maar ook land en vooral eigen belangen van dien. Deze mensen zijn gelukkig geen sukkels omdat ze geen belasting over hun salaris en royale toeslagen betalen (gemiddeld 7.5 a 10k netto p/m), ze noemen deze mensen EU ambtenaren en hebben meestal een hekel aan het woord belasting. De perfecte proefkonijnen voor een Europees mentaliteitscrisis onderzoek lijkt me. En oja, de meeste EU ambtenaren hebben momenteel ook nog eens de belangrijkste rol in het oplossen van financiële en banken crisis binnen de EU, zo dan is de cirkel toch weer rond…..
    Heerlijke kleine anekdotes ik ben er ook dol op maar deze heeft toch ook een horror smaakje en ik houd meer van Salmiak dan van zwart wit…..
  5. Dirck van Buren 30 januari 2013 13:15
    Ik woon in Australie, maar vind het daar te duur worden. Vorig jaar ben ik met mijn vrouw eens rond gaan kijken in Spanje. Voor kopen vond ik het nog te vroeg, dus hebben we per 1 maart een groot landhuis gehuurd in de bergen boven Benidorm. 6 slaapkamers (voor vrienden, kinderen en kleinkinderen wel zo nuttig)Vruchtbomen, vanaf granaatappels tot sinaasappels. Stuk grond etc. Hoeveel kost me dat? Dezelfde prijs als een klein flatje in Amsterdam. 1300 Euro per maand.
    Voor pensionados met een klein beetje geld lijkt mij dit een paradijs.
    Ik moet nog wel even zien of het ons bevalt, maar om te beginnen geen slecht begin.
  6. cowdude 30 januari 2013 14:58
    47 miljoen inwoners in Spanje die moeten wonen, eten, kleren dragen etc. Een basis economie is er dus altijd. Wanneer er voor de banken niets meer te halen valt en de bevolking het 'overneemt' dan kan Spanje weer gaan groeien. Binnen of buiten de EU, als democratie of wat anders? We zullen het zien. Ik vraag me vooral af of en hoe NL en andere EU-landen zich laten naaien door de banken. Het lijkt allemaal zo logisch, maar schijnbaar moet het nog een stuk erger worden, voordat de massa zich (gedwongen door de verslechterende omstandigheden) gaat beseffen wie, wat en hoe ze daar zijn gekomen.

    En misschien valt het allemaal mee, en gaan we weer een betere tijd tegemoet. De toekomst zal het leren.
  7. [verwijderd] 30 januari 2013 15:17
    quote:

    johjoh schreef op 30 januari 2013 12:10:

    Ik weet zeker dat zwart werken in Nederland ook behoorlijk toeneemt
    Dat is nooit geen goed teken wat betreft jullie vooruitzichten .
    Vraag en aanbod situeert zich op ongeveer de helft van de officiele loonkost . TTz bij de officieleprijs is er geen markt ,dat heeft meestal niks te maken met ontduiking , de officiele markt aan hun prijs is leeg , zoals de officiele lege kruideniertoonbanken aan de "omgekeerd" officieel veel te lage prijzen in oude oostblok .

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links