Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Uitgebodemd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

124 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 JoostVLS 17 april 2012 09:07
    Beste mensen, ruim een maand volg ik dit forum en heb ook regelmatig gepost. De basis waarop gehandeld wordt is TA, een instrument wat voor mij nooit heeft gewerkt in de 30 jaar waarin ik beleg. (Alleen all time highs en lows is iets waar ik in geloof) Waarom? Omdat ik er per saldo aan verloren heb. En we beleggen om te verdienen toch ? You win some and lose some. Hoe nu wel te verdienen? Door winsten te laten lopen, geen daytrading, aan de hand van een visie voor een bepaalde periode en daar niet van afwijken. Dat is moeilijk. Ik weet het. We worden de hele dag gevoed met informatie en meningen, etc. Daar zoeken we houvast aan. Ik heb nagedacht en geanalyseerd met welke transacties ik serieus verdiend heb. Blijven bij je visie is dan toch het credo. Huidige visie? Vaker gepost: aex short, euro short en vix long. Waarom ? De euro gaat vallen. Heel eenvoudig, er is nog nooit een monetaire unie geweest zonder politieke unie. Nog nooit. Kan dus niet goed gaan. Serieuze fout van de politiek. Hebben ze ook in vertrouwelijke kring eerlijk toegegeven. Ze kunnen nu niet meer terug. Dus gaat de euro aan kracht verliezen. Terug naar pariteit? Net als in 2002 ? Dit zou goed kunnen gebeuren gezien de problematiek in Portugal, Spanje en Italië. Dat schept wereldwijd onrust dus een forse daling op de aandelenmarkten ligt in het verschiet. Het is overigens mijn vermoeden dat de beurzen in hun huidige bestaan op termijn niet meer zullen bestaan. Partijen zoals pensioenfondsen, verzekeraars, beleggingsfondsen zullen rechtstreeks gaan participeren in Shell, Unilever, etc. Dit wilde ik graag met jullie delen. Ik wens jullie oprecht alle succes op de beurs. Gegroet, Joost
  2. niets meer 17 april 2012 09:11
    "de doorbraak van de 307 steun was waarschijnlijk vals, als dat zo is gaan we naar de 320 op korte termijn"
    Een week later met nog steeds 306 op de borden: "zolang de steun op 304 het houdt is mijn scenario dat we naar de 320 gaan"
    Als je maar alles roept (drie verschillende scenario's en per richting 4 verschillende doelen) en ook nog over je inconsistente uitspraken heen praat alsof ze er niet zijn, dan hebt je altijd een keer gelijk (op tv heet ze Char geloof ik).
    Begrijp me niet verkeerd ik kan het niet beter (helemaal niet zelfs) en ik begrijp dat TA zijn beperkingen heeft, maar geef die dan tenminste toe, want deze column raakt al weken achter elkaar kant noch wal.
  3. niets meer 17 april 2012 09:19
    beste Joost,
    Heb geen idee of je gelijk krijgt, maar je argumenten zijn valide in mijn ogen. Vraag is of er niet ook andere valide argumenten zijn die misschien sterker blijken te zijn. Bijv op het vlak van de euro/dollar. De Amerikaanse politiek krijgt al jaren NIETS voor elkaar, het tekort over alleen maar de laatste 6 maanden! was meer dan 700.000.000.000$ en nog heeft een miljonairsbelasting van 30% geen enkele kans.
    Ik zie ook veel problemen, maar geen alternatieven. In the end heb ik steeds het gevoel dat gezonde bedrijven (bijv Shell, DSM) het minst slechte alternatief zijn.
  4. [verwijderd] 17 april 2012 09:24
    Bas, op de middellange termijn denk ik dat je we eens gelijk kunt krijgen met een stijging. Maar voor de korte termijn voorzie ik een aanzienlijke daling. De dow is een klassiek hoofd shouder patroon aan het vormen waarbij we op het punt staan om flink te dalen, in potentie zelfs naar 12,200. Reken zelf maar uit wat dat met de AEX kan doen.

    Happy trading!!
  5. forum rang 6 JoostVLS 17 april 2012 09:28
    quote:

    dd schreef op 17 april 2012 09:19:

    beste Joost,
    Heb geen idee of je gelijk krijgt, maar je argumenten zijn valide in mijn ogen. Vraag is of er niet ook andere valide argumenten zijn die misschien sterker blijken te zijn. Bijv op het vlak van de euro/dollar. De Amerikaanse politiek krijgt al jaren NIETS voor elkaar, het tekort over alleen maar de laatste 6 maanden! was meer dan 700.000.000.000$ en nog heeft een miljonairsbelasting van 30% geen enkele kans.
    Ik zie ook veel problemen, maar geen alternatieven. In the end heb ik steeds het gevoel dat gezonde bedrijven (bijv Shell, DSM) het minst slechte alternatief zijn.
    Eens, en dat is ook de reden waarom pensioenfondsen nu al rechtstreeks participaties hebben in Shell, etc. Financials krijgen het moeilijk is mijn vermoeden
  6. raulgol 17 april 2012 09:38
    Gistermiddag die spike-up gezien in EUR/USD? Franse banken verkopen in de VS omdat ze geld nodig hebben. Las op Zerohedge dat ze een hefboom van 100 hebben...
    ... vandaar Sarkozy die roept dat de ECB hetzelfde als de Fed moet gaan doen.
    Gaan de Duitsers nooit trekken, de endgame is aan de gang.
  7. [verwijderd] 17 april 2012 09:43
    TA zegt omhoog, maar helaas is het punt met TA dat het geldig is in afwezigheid van externe factoren. De Spaanse Griep die langzaamaan toeslaat is gisteren al bezig geweest de boel goed naar beneden te duwen, en ik ben er bang voor dat dat vaker gaat gebeuren. In dat geval kon die 304 wel eens heel dichtbij komen.
    De Fox zit langetermijn-long op wat mooi spul, maar wil wel eens kort short gaan...
  8. [verwijderd] 17 april 2012 09:44
    Goede morgen. Vannacht heerlijk gedroomd over lager openen en afstortende koersen, maar nu wordt ik weer geconconfronteerd met een hardnekkige voortzetting van de zijwaartse beweging van gisteren. Het wil niet omlaag en het kan niet omhoog en dan zitten we vast. Zo ligt het ongeveer. Bas zegt, vrij vertaald: "dream on" en bezigt de Kolenboerse redenering: als het niet omlaag wil, dan moet het wel omhoog.
    Maar ja, iets moet de mr. Market een schop geven, een nieuwtje. Laten we hopen dat ze daar niet tot half drie op gaan wachten, want dit trek ik niet lang meer, dat zijwaartse gewriemel.
124 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links