Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Details Grieks schuldenakkoord

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 maart 2012 10:33
    Griekenland is blijkbaar eindelijk officieel failliet.

    Want een CAC activeren betekent gewoon een Credit Event. En dat is in gewoon Nederlands ... Failliet zijn en een gedwongen betalingsregeling eisen/opleggen.

    Maar er zullen vast wel politici zijn die verdergaan met woordspelletjes. Ze hebben nooit geleerd om daarmee te stoppen.
    Dezelfde mensen besturen dus landen, waanzin.
  2. [verwijderd] 9 maart 2012 11:40
    Het is als een pleister op een gebroken been. Het blijft gebroken. Er is alleen even wat aan het gevolg gedaan maar niets aan de oorzaak. Er wordt zo wie zo niets aan oorzaken van problemen gedaan. Hoe kun je nu toch iets zeggen over de schuldenlast in 2020 op deze manier. Als je dat doet mankeer je echt wat.
  3. [verwijderd] 9 maart 2012 11:59
    Zie hier het resultaat van onze monetaire unie. Gedwongen solidariteit met een bittere nasmaak. Wanneer solidariteit binnen Europa betekent dat de één de rotzooi van de ander kan opruimen kun je erop wachten dat de verdeeldheid alleen maar groter zal worden. Dan kun je beter nú kiezen voor een monetaire opsplitsing. Het alternatief is mijns inziens het formeren van een politieke eenheid. Dan is het niet langer mogelijk dat in land A Pièrre met 55 jaar met pensioen gaat en in land B Piet tot z'n 68 door moet buffelen.
  4. [verwijderd] 9 maart 2012 11:59
    In korte tijd heeft de ECB ruim 1 triljoen euro extra in circulatie gebracht; dat betekent, bij een inwonersaantal van 333 miljoen mensen in de 'Euro-munt-zone' ruim 3.000 euro per hoofd van de bevolking;
    Vroeger, in een ander millennium, was zo'n actie alleen mogelijk als daar een bepaalde goud garantie tegenover stond; De waarde van dit bezit heeft plaatsgemaakt voor de angst van verlies.

    Het is op zich niet zo vreemd als de waarde van de euro, door deze verwatering, wat afgenomen is; de koersdaling van de 'bank-aandelen' zo'n twee jaar geleden is ook voornamelijk te wijten aan dit soort verwatering.
  5. [verwijderd] 9 maart 2012 13:26
    Is de schuld nu al niet gedaald tot 111% van het BBP. als ik even goed reken dan is de schuld € 350 miljarden is dat 160%. dan is 100% 350/1.60= € 218 miljard. als de schuld door deze gedwongen ruil zakt met € 107 miljard, dan blijft er over € 247 miljard en dat is 247/2.18= 111.5 %.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links