Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mario Draghi stelt vragen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. MrGlass 8 maart 2012 14:18
    Mooi geschreven.

    Toch blijf ik het nog altijd vreemd vinden dat we onze EU banken moeten steunen met gratis geld. Als je failliet bent hoor je afgevoerd te worden, niet gered. Garandeer het geld van de spaarders, en laat de banken hun eigen boontjes doppen. Kan een andere bank, die het wel goed doet, de leningen overnemen. De beste oplossingen zijn vaak de simpelste. Misschien wel te simpel.
  2. [verwijderd] 8 maart 2012 16:15
    Hardstikke leuk stuk natuurlijk! Maar feit blijft dat de werkelijke problemen zich alleen maar op stapelen. De echte problemen worden weer vooruit geschoven. De Schulden nemen alleen maar toe!
    Dat de Banken een cruciale rol spelen zal ik niet ontkennen maar krijgen de Banken niet gewoon teveel aandacht en wordt met name de West Europese werkende klasse niet gewoon genegeerd?
    De echte Winstgevende Werkgelegenheid die een economie moet aanzwengelen verdwijnt langzaam maar zeker uit onze contreien.
    Hier hoor je niemand over.
    Bedenk verder dat die Draghi bij Goldman Sachs vandaan komt.
    En let maar eens op! Het zal nog blijken dat die 1000Miljard Euro niet genoeg zal zijn voor het redden van alleen Griekenland.
    De EU is absoluut op de verkeerde weg en zal het op deze manier geen vijf jaar meer in deze samenstelling uitzingen.
    Dat staat vast.
  3. [verwijderd] 8 maart 2012 18:10
    Lachwekkend stukje uit de pen van een beleggingsadviseur, die niet verder wenst te kijken dan zijn aandelenportefeuille.
    Het enige juiste in dit belachelijke stukje is het benoemen van het feit dat de banken dankzij LTRO weer 3 jaar kunnen spelen in de speeltuin, met alle gevolgen van dien : oplopende grondstoffenprijzen, staatsobligaties van failliete landen op hun balans ( met de wetenschap dat ze toch gered worden mocht het na 3 jaar fout gaan ).
    Probeer eens verder te kijken dan je eigen belegginkjes en ga eens de straat op om aan Jan met de Pet te vragen hoe die er voor staat.
    Iemand als jij die op het ministerie van Financieen heeft gewerkt behoort toch te weten dat je schuld niet met schuld oplost en dat banken en landen alleen gered kunnen worden door de reeele economie (Jan met de Pet) weer gezond te maken.
    Trouwens, waarom durf je geen antwoord te geven op de vraag m.b.t de terugkeer van de Gulden ?
  4. [verwijderd] 8 maart 2012 21:01
    quote:

    CAREX schreef op 8 maart 2012 18:10:

    Lachwekkend stukje uit de pen van een beleggingsadviseur, die niet verder wenst te kijken dan zijn aandelenportefeuille.

    Probeer eens verder te kijken dan je eigen belegginkjes en ga eens de straat op om aan Jan met de Pet te vragen hoe die er voor staat.
    Iemand als jij die op het ministerie van Financieen heeft gewerkt behoort toch te weten dat je schuld niet met schuld oplost en dat banken en landen alleen gered kunnen worden door de reeele economie (Jan met de Pet) weer gezond te maken.
    Trouwens, waarom durf je geen antwoord te geven op de vraag m.b.t de terugkeer van de Gulden ?


    Ein Empfelung......voor het bovenstaande stuk. Wat betreft de LTRO lijkt mij dit wel een belangrijk onderdeel van de sanering. Zonder LTRO gaat het heleboel unbedingt failliet, met een volledige oorlog tot gevolg. Ook goud is dan geen bescherming.

    Binnen de termijn van LTRO, zijn de banken verplicht om hun balansen opschonen, en de landen krijgen de tijd om hun tekorten weg te werken. Het is in elk geval een beter plan dan wat de Amerikanen tot nu toe doen.

    Daarnaast heeft het artikel van de heer Tak, een hoop kapsones-gehalte.
  5. [verwijderd] 10 maart 2012 17:55
    Hoe makkelijk toch als je voor de overheid werkt/hebt gewerkt of in de financiele sector: als je geld tekort hebt dan maak je het toch gewoon bij , natuurlijk reageert de bevolking daar dan kregelig op maar als je hun maar duidelijk maakt dat het moet omdat we anders er allemaal aangaan of dat de crisis nog veel erger zal worden dan zwijgt iedereen. Beste Marcel, als het geven van extra geld aan iemand met schulden de oplossing is waarom doen banken het dan zelf niet als een klant/bedrijf in moeilijkheden zit, dan kunnen de banken niet snel genoeg hun kredieten stopzetten en de boel liquideren en ze volgen hiervoor een economische logica nl als je je schulden niet meer kan betalen dan moet je stoppen. Maar nu het over overheden & hunzelf gaat dan gelden de regels plots niet meer en dan roepen alle analisten om te hardst dat hun sector anders is want zonder hun gaat het niet.
  6. [verwijderd] 10 maart 2012 18:01
    Maar dit is altijd het argument, als we niets doen dan wordt het één grote ramp en wordt het oorlog. Ijsland heeft nochtans het "ondenkbare" gedaan en kijk nu eens , is het eiland in zee gezonken /vernietigd in een oorlog ? Ijsland heeft na 3 jaar terug een economie die aantrekt + ondertussen een BBB-rating en gaat ministers/bankiers voor het gerecht dagen ivm hun rol in de kredietcrisis. Had Griekenland dit vorig jaar gedaan dan stonden ze al een stuk verder, nu gaan ze alleen nog jaren hun pijn rekken met hetzelfde resultaat binnen 10 jaar : ze zijn failliet vandaag maar ook nog binnen 10 jaar alleen zullen ze dan 10 jaar nog betaald hebben
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links