Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nieuw instapmoment

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

176 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 februari 2012 22:17
    De candles zijn binnen (gratis dagcandles in PRT ongeacht abonnement) dus hierbij. Het is weer hammertime, met het lichaampje hoog in de mast. Iedereen is boven het stippellijntje. Wat zijn die Jappen mooi gestegen, bijna de groene band in. Nederland moet toch echt een keertje die 332 door om de rest bij te houden, vind ik.
  2. [verwijderd] 7 februari 2012 22:17
    quote:

    truus investments schreef op 7 februari 2012 21:45:

    Echt ongelooflijk, VS op niveau van voor 2008, terwijl de macro's zo veel slechter zijn en wat al niet nog meer...
    D'r komt zo een klapper dat wil je niet weten!
    Net als mijn brommer vroeger, altijd net voordat ie stuk ging deed ie t even heel goed.
    Zundapp??
  3. [verwijderd] 7 februari 2012 22:19
    quote:

    Esmoreit schreef op 7 februari 2012 22:15:

    Johannes, laat je niet uitlokken. Als meelezer geniet ik erg van je grafieken en ik zie dat je trouw je posties post en er zeer zelden naast zit. Zou het jammer vinden als je door dit soort gedoe je expertise niet meer besluit te delen.
    Johannes, zeer gewaardeerd poster. Ik lees jouw input trouw en ga vooral door! Ruis kun je wegflteren! Vr grt
  4. [verwijderd] 7 februari 2012 22:22
    quote:

    VD schreef op 7 februari 2012 21:54:

    [...]

    Je hebt waarschijnlijk gelijk maar we gaan vooralsnog gewoon omhoog, want dat moet, zover is duidelijk. Morgen 328 of gelijk al naar de 330 ??? Wie zal het zeggen....

    quote:
    The Entrepreneur schreef op 7 feb 2012 om 14:07:

    [...]

    Niks ervan! We moeten omlaag tot vrijdag 16.00u. Vorige keer dat je "omhoog" zei, ging het ook al omhoog dus nu omlaag ;)

    Laat maar tot vrijdag 16U00 omhoog gaan(327,12-329,15) en daarna de turn.

    VD,volgens mij tot vrijdag, zie bovenstaande posting... we zullen wel zien.
  5. platta 7 februari 2012 22:30
    quote:

    johannes51 schreef op 7 februari 2012 22:17:

    De candles zijn binnen (gratis dagcandles in PRT ongeacht abonnement) dus hierbij. Het is weer hammertime, met het lichaampje hoog in de mast. Iedereen is boven het stippellijntje. Wat zijn die Jappen mooi gestegen, bijna de groene band in. Nederland moet toch echt een keertje die 332 door om de rest bij te houden, vind ik.
    Ik krijg een zere kop van jouw grafieken........maar: vooral doooooorgaaaaan! Geeft kleur aan dit forum.
  6. [verwijderd] 7 februari 2012 22:35
    quote:

    VD schreef op 7 februari 2012 20:55:

    Gaan omhoog, en pieken op moment dat uitsluitsel Griekenland bekend wordt. Hierna zal aandacht naar Portugal gaan en gaan we naar beneden. Vervolgens zal aandacht naar de vs gaan, m.n. Omdat de vs en de dollar door het putje gaat.

    Zoals eerder gepost heeft huidige getreuzel er( bewust) voor gezorgd dat de buffers van banken en landen konden aangroeien. Griekenland kan dus failliet.
    Hier zegt de Jager : Griekenland uit de euro geen probleem (of het niets kost) maar Merkel denkt er nog steeds anders over( omdat het veel geld gaat kosten) en wie heeft het bij het recht eind?

    Toegevoegd op: 07-02-2012 21:40:25
    De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil niet dat Griekenland de eurozone verlaat. 'Ik zal niet meewerken aan de verdrijving van Griekenland uit de euro. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien.'

    Dat getreuzel lijkt er eerder op dat we gehersenspoeld worden en alles dan, voor wat Griekenland betreft, normaal gaan vinden.
  7. [verwijderd] 7 februari 2012 22:40
    quote:

    Esmoreit schreef op 7 februari 2012 22:15:

    Johannes, laat je niet uitlokken. Als meelezer geniet ik erg van je grafieken en ik zie dat je trouw je posties post en er zeer zelden naast zit. Zou het jammer vinden als je door dit soort gedoe je expertise niet meer besluit te delen.
    Dank voor de waardering. Ik hoop overigens wel dat iedereen op eigen benen staat en zelf afweegt wat de markt doet, maar ik vind het leuk om die plaatjes te delen, als ik iets opmerkelijks zie.

    Waarom er een discussie TA versus FA bestaat, begrijp ik eigenlijk niet. Het zijn allebei nuttige kennisbronnen die het je mogelijk maken om een portefeuille te beheren die waardegroei en ander rendement oplevert.
  8. [verwijderd] 7 februari 2012 22:40
    quote:

    The Entrepreneur schreef op 7 februari 2012 21:17:

    [...]

    Ach, we beperken ons maar tot de zaken die ertoe doen he; ik neem het toch nooit persoonlijk: bovendien een mooie gelgenheid mijn sarcasme en cynisme te oefenen.
    Leuk dat je je dat herinnert: veel belangrijker :-) Baal er alleen van dat ik de laatste tijd vaak misschiet met mijn signalen: heb het ook druk op mijn werk en ja, dan moet de analyse naar de 2e plaats.
    Ik spreek je later nog, groet aan je zoon!

    Ik herinner mij dat nog heel goed!! Je vroeg ook nog of ik sarcastisch was..;-) nou nee, ik was onder de indruk!

    Werkdruk bij mij ook maximaal, heb bijna niets gedaan afgelopen weken, soms kleine positie. Maar zoals reeds vermeld, een goede vriend van mij koopt zijn hele leven olie, goud en handelt een paar keer per jaar met grote posities.

    Laten we elkaar goed in de gaten houden, die paar momenten waar het echt om gaat, komen vanzelf voorbij!

    Ik zit momenteel erg op VD's lijn, denk dat het zoiets wordt. Kinghe zit op bepaalde momenten zo on the ball, ik begrijp niet hoe hij dit doet. En Juan, keep on writing, echt mooi!

    Kortom, ik leer hier iedere dag heel veel, en geniet er ook nog van!

    Groeten terug! ;-)
  9. forum rang 6 Koffiezondersuiker 7 februari 2012 23:18
    quote:

    johannes51 schreef op 7 februari 2012 21:57:

    [...]Nou nou nou, zielig zeg.
    Ik gebruik alleen indicatoren die mij aanstaan. Als je iets van mij had gelezen, wist je dat ik GEEN ENKELE standaard indicator gebruik en alle indicatoren zelf programmeer in scripttaal van PRT. Ik gebruik geen MA, geen RSI, geen stochastics, geen MACD, geen Bollinger Bands. Dus hoef je mij op het nut of onnut daarvan niet te wijzen. Overigens hebben ze wel degelijk nut, maar ik ben zo eigenwijs om te denken dat ik iets beters heb. Dat ik de onderliggende krachten van de koersbewegingen beter in beeld breng dan de anderen, zodat ik een voorsprong op ze heb. Zo weet ik bijvoorbeeld het volume bij de AEX, informatie waar ik van probeer te profiteren.

    Men kan dus vele dingen te weten komen door grafieken van verschillende tijdslots en verschillende bedrijven en landen te bekijken en vergelijken. Maar dat hoeft volgens jou niet: als je vier of vijf relevante ontwikkelingen kunt weten, maar je gebruikt er daarvan maar één, dan zet jij al vol vertrouwen je geld in zonder je in de vier andere informatiebronnen te verdiepen. Bikkel.
    Het schrijven van putopties op het hoogtepunt van de markt moet je dus NIET doen. Dat klopt niet wat ik zeg.
    Mijn excuses.
  10. forum rang 6 Koffiezondersuiker 7 februari 2012 23:20
    de euro/dollar is al aan het oplopen dus het DJ-effect word
    al minder.

    Ik bedoel: de stijging vd AEX-NYfondsen op de AEX overdag word
    door de zwakkere dollar deels teniet gedaan.

    Heb het gevoel dat we nu echt zijwaarts gaan bewegen komende tijd, met grote uitslagen voor de individuele aandelen.

    AEX 320-340 komende 6 weken.
  11. finance2u 8 februari 2012 10:44
    beurzen gaan alleen maar verder omhoog komende tijd...niet zo gek ook, overal wordt geld de markt ingepompt! vertrouwen komt daarmee terug want iedereen voelt zich weer rijker,pensioenfondsen trekken het weer en banken lenen weer makkelijker uit...geld genoeg! je moet als particulier niet stil blijven zitten met je spaarcentjes want die zijn relatief veel minder waard,net als je pensioen, knap lullig maar zo gaat het wel: mensen die zuinig aan hebben geleefd en van hun spaarcentjes denken te gaan genieten komen knap bedrogen uit.En mensen die alles opmaken en de boel besodemieteren worden aan alle kanten geholpen,tja...probeer er je voordeel mee te doen, dat is het beste wat je kunt doen
176 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links