Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eigen aandelen eerst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jan Willem Berghuis

Jan Willem Berghuis is senior portfoliomanager van het Kempen Orange Fund bij Kempen Capital Management NV, waar hij verantwoordelijk is voor de Nederlandse aandelenportefeuilles. Het Kempen Orange Fund belegt in Nederlandse mid- en smallcaps. Het laatste maandbericht van de portefeuille van Kempen Orange Fund vindt u h...

Meer over Jan Willem Berghuis

Recente artikelen van Jan Willem Berghuis

  1. nov '12 Les van Wijers 15
  2. dec '11 2012: aantrekkelijke waarderingen 4
  3. jul '11 Van bricks naar clicks 5

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ludger21 16 september 2011 11:54
    Beste Jan Willem,
    Dat eigen aandelen eerst worden gekocht heeft, volgens mij, te maken met het feit dat mensen onzekerheid vervelend vinden en niet goed weten hoe aandelen van andere ondernemingen gewaardeerd moeten worden: een soort home firm bias.
    Hierbij verwijs ik natuurlijk naar het bekende fenomeen "home country bias" - beleggers steken "teveel"geld in aandelen uit hun eigen land, daarmee zien ze voor een groot deel af van diversificatie voordelen.
    Succes met je columns,
    Ludger Buijs
  2. [verwijderd] 16 september 2011 13:45
    Grappig om te zien dat op dit artikel slechts 3 reacties zijn gekomen. Op een technische analyse item puilt deze pagina uit aan lezers-reacties. Geeft alleen maar aan dat de meeste particulieren alleen maar naar de koers kijken en fundamenteel nieuws negeren of wellicht beter, niet eens begrijpen (?).
  3. [verwijderd] 16 september 2011 14:23
    Kunnen we deze conclusie eigenlijk wel trekken? Dit zijn insiders dus die zullen wel heel voorzichtig zijn om in deze aandelen te handelen. Bovendien geldt kunnen ze dat alleen doen in open periodes. Kan het niet zo zijn dat deze aandelen zijn toegewezen in het kader van salaris afspraken cq bonussen? Dan zegt het moment van koop / toewijzing m.i. dus helemaal niets.
  4. fromtheonkel 16 september 2011 14:36
    Op zich wel een goed teken als bestuurders eigen aandelen kopen, dan gaan ze vast niet op korte termijn failliet. De bestuurders zijn echter niet objectief en zijn bijna altijd positief over hun eigen bedrijf en vinden hun bedrijf beter dan concurrenten (net zoiets als dat 90% van de automobilisten zichzelf beter dan gemiddeld vindt rijden). Ik vind het veel informatiever als bestuurders een meer dan gemiddelde pluk aandelen verkopen, dan stap ik er heel snel uit.
  5. [verwijderd] 19 september 2011 04:00
    Zo spande Bruckner, bestuurder van Ageas, de kroon met de aankoop van vier miljoen aandelen met een totale waarde van ruim vijf miljoen euro.

    Dan vraag ik me af: Had hij dat bedrag op een spaarrekening of heeft hij andere aandelen verkocht en welke dan of is dit d.m.v. een lening van Ageas gekocht en terugbetalen mogelijk via aandelen Ageas.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links