Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

AFM beboet Wilgenhaege

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 oktober 2010 09:22
    Zo! Mooi is dat, elke week met je gezicht op tv bij zo'n Business Class en dan weten we vanaf nu gewoon zeker dat Jerry Langelaar een sjoemelaar is. Zie website van de AFM

    www.afm.nl/nl/professionals/afm-actue...

    AFM beboet Wilgenhaege voor onvoldoende informatievergaring bij vermogensbeheer
    01-10-2010
    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 30 juni 2010 een bestuurlijke boete van € 12.000,- opgelegd aan Wilgenhaege Vermogensbeheer B.V. (Wilgenhaege). Wilgenhaege heeft individuele vermogens van cliënten beheerd, terwijl zij onvoldoende informatie had ingewonnen om de wijze van het beheer op te baseren. Daarom is het niet duidelijk of de wijze van beheer in het belang van de cliënt is geweest.
  2. forum rang 7 ffff 2 oktober 2010 13:40
    Lees het bericht hierboven nog maar eens een keertje!

    Bij AFM zijn ze nog onnozeler dan een puber van 15 jaar.

    Bij AFM gaan ze er nog steeds van uit van Vermogensbeheerders er zijn om het vermogen van de cliënt goed te beheren.

    Als je nu tientallen jaren in dat wereldje meeloopt, dan WEET je gewoon dat Vermogensbeheerders, verzekeringsmakelaars, pensioenfondsbeheerders slechts op één zaak uit zijn: over de rug van de cliënt goed zijn eigen zakken vullen.

    Wie het na al die publikaties de afgelopen 10 jaar nog niet snapt, of wie, zoals ik, na ruim dertig jaar ervaring ( 37 - 38 jaar ! )met voorstellen van vermogensbeheerders , verzekeringsmakelaars, pensioenvoorstellen, het nog niet begrijpt, zal....het nooit begrijpen en een vogel voor de kat zijn.

    Onthoud nu één zaak voor de rest van je leven: Verdiep je er zelf eens wat in en DOE HET ZELF.

    Hetzelfde geldt voor pensioen, waar ik vorige week nauwelijks reacties op kreeg bij de mededeling van een bezoeker dat pensioenfondsen van je inleg zich eerst zoveel toeschuiven, ALVORENS met de rest van het ingelegde geld, dan eindelijk eens aan het werk te gaan....

    Je hebt er, die het na al die verslagen en publikaties nooit leren.

    En AFM maar onnozel doen..........

    Ik heb zojuist, na 12 uur hard werken, mijn volledige boekhouding vennootschap van 1 oktober 2009 tot en met 30 september 2010 in kladvorm opgesteld en volledig uitgewerkt. De accountant heeft er verder een makkie aan. Hij krijgt het allemaal keurig uitgetypt voorgeschoteld en hoeft er eigenlijk alleen maar zijn handtekeninig onder te zetten....en wat zaken die ikzelf niet goed begrijp in te vullen als aftrek notionele interest of de extra aftrek reservering pensioen in de vennootschap. Ik heb geen flauw benul hoe die dat ieder jaar precies berekent.

    Wat ben ik blij....dat ik geen cent uitgeef aan " beheerders", aan pensioenfondsen, aan vermogensbankiers, aan verzekeringen.

    Het scheelt echt kapitalen. En daar heb je het extra werk graag voor over. En dan heb je AFM ook niet nodig met hun slappe ingrijpen en geleuter.

    Peter
  3. [verwijderd] 4 oktober 2010 12:13
    Wat is 150.000 euro boete opleggen voor een bank nu waard?

    Procentueel bezien is de verkeersboete waar je niet in mag halen vele malen hoger!!Meen 160 euro...wegens het rijden over een wit lijntje.

    De wereld van boetes is nu eenmaal krom en de AFM en de RABO zitten bijelkaar met de handjes in hun broekje te graaien!!

    En diegene die zijn geld bij Wilgenhaege zet is gek !!
  4. [verwijderd] 4 oktober 2010 12:28
    De inzetten bij voormalig Wigenhaage kunnen als verloren worden beschouwd.
    Met hefboom lenen voor bakstenen in neergaande markt...een dodelijke cocktail die vroegtijdig pijnloze dood brengt....
    Natuurlijk wisten de meeste spelers wel van de risicos...afschrijven en opnieuw beginnen.
  5. [verwijderd] 4 oktober 2010 12:31
    quote:

    paulta schreef:

    De inzetten bij voormalig Wigenhaage kunnen als verloren worden beschouwd.

    Natuurlijk wisten de meeste spelers wel van de risicos...afschrijven en opnieuw beginnen.
    Toen ik mijn geld destijds bij Wilgenhaege plaatste.Wist ik dat in ieder geval niet paulta.

    Gelukkig had ik alles optijd teruggehaald...goddank.Het voelde al niet goed aan en dat is nu achteraf bekeken wel de juiste zet geweest.

  6. forum rang 5 andre68 5 oktober 2010 18:57
    "Bij AFM gaan ze er nog steeds van uit van Vermogensbeheerders er zijn om het vermogen van de cliënt goed te beheren................

    ..................
    Onthoud nu één zaak voor de rest van je leven: Verdiep je er zelf eens wat in en DOE HET ZELF."

    Ik onderschrijf dit VOLLEDIG. We worden gewoon willens en weten leeggewoekerd door de WOEKER-sector. Onder toeziend oog van AFM, DNB, Nationale Ombudsmannen en andere holmaatjes van de woekeraars.

    Het halve ex-Binnenhof op het pluche bij de woeker-criminelen bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Zogenaamd "vertrouwenwekkend", "goede namen" inkopen om bij het volk een gevoel van degelijkheid en vertrouwen op te roepen.

    Kok bij ING ('s lands grootste woekeraar), Nijpels (o.a. DSB, pensioenfondsen),
    Ton Elias (ex-Aegon, nu VVD, 2e Kamer). Wat dacht je van ex-minister Karla Peijs (vroeger Aegon).Ik kan nog wel ff doorgaan. Misselijkmakend. Over en weer kruipen ze in elkaars hol.

    Het is één verrot zooitje en ondertussen traineren en sussen ze de problematiek om het voor hun zeer lucratieve spelletje nog zolang mogelijk door te kunnen zetten.

    Werk hier niet langer aan mee en neem het heft in eigen hand. Zoals fff/Peter aangeeft.
  7. [verwijderd] 5 oktober 2010 20:29
    Eén dag na de oplegging van de boete door de AFM trad de voormalige baas van de AFM
    Mr. Arthur Docters van Leeuwen ( de 5 tonner, in euro s dan) bij Wilgenhaege in dienst bij de raad van advies(samen met Arnold Heertje)

    Hij heeft kennelijk de publicatie ook niet kunnen tegenhouden.
    Wilgenhaege heeft publicatie van de boete door de AFM afgelopen drie maanden weten tegen te houden door achter gesloten deuren deuren te procederen tegen het voornemen van de AFM om de maatregel openbaar te maken. De boete is al op 30 juni opgelegd.

    Nu weten ze bij Wilgenhaege ook wat voor kaliber adviseur ze hebben binnengehaald.

    Naar verluidt moest er binnen een maand na zijn indiensttreding nieuw kantoormeubilair komen, die spaanplaten meubeltjes van Ikea die er stonden sloeg hij bij de geringste staat van opwinding met de blote hand volledig aan diggelen .

    Naar ik me heb laten vertellen heeft Jerry Langelaar nu een lastafel ( 9 mm plaatstaal) als bureau voor hem aangeschaft, zodat hij nu zijn gezag kan laten gelden.

    Avalanche

  8. forum rang 7 mvliex 1 3 november 2010 20:43
    Met dagtekening 02/11/2010 brief van X ontvangen. Zij hebben vernomen dat WH voornemens is om alle partijen, die klachten hebben ingediend die vergelijkbaar zijn aan de klachten waarover nu een hoger beroep loopt bij de Beroepscommissie van het Kifid, een aanbod te doen. Ze verwachten dit op korte termijn.
  9. [verwijderd] 26 februari 2011 13:04
    Vermogensbeheerder schatte risico beleggingen te laag in
    Van onze redacteur
    Amsterdam
    Twee klanten van vermogensbeheerder Wilgenhaege hebben recht op een schadevergoeding omdat ze in te grote mate zijn blootgesteld aan risicovolle beleggingen, zoals eeuwigdurende leningen (perpetuals).
    Dat heeft de beroepscommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vastgesteld in twee hogere beroepszaken, waarvan de uitslagen gisteren zijn gepubliceerd.
    Hoewel de twee klanten Wilgenhaege hadden opgedragen een 'behoudend en defensief' beleggingsbeleid te voeren, stak de firma een te groot gedeelte van hun vermogen in eeuwigdurende leningen, gestructureerde producten zoals Penta Strikes en bedrijfsobligaties met een matige kredietstatus. Volgens de beroepscommissie kan het koersrisico van dergelijke beleggingsproducten gelijk worden gesteld met dat van aandelen. Wilgenhaege verzuimde, aldus de beroepscommissie, om de twee klanten 'in niet mis te verstane bewoordingen' voor het koersrisico te waarschuwen.
    De uitslagen van de twee zaken sluiten aan op een vonnis van de Amsterdamse rechtbank tegen de bank Theodoor Gilissen, dat eerder deze week werd gepubliceerd. De rechtbank oordeelde dat de bank op zal draaien voor toekomstige verliezen van een klant die in perpetuele leningen en zogeheten steepeners had belegd. Volgens de rechtbank heeft Theodoor Gilissen de risico's van deze producten ten onrechte even klein ingeschat als die van reguliere obligaties.
    De uitkomst van de zaken kunnen munitie vormen voor andere particuliere beleggers met soortgelijke klachten. Het Amsterdamse advocatenkantoor Bos & partners heeft meer rechtszaken in vergelijkbare kwesties, onder meer tegen ABN Amro en ook Wilgenhaege.
    Uitspraken van de geschillen- en beroepscommissie van het Kifid zijn bindend. De advocaat van Wilgenhaege reageerde niet op een verzoek om commentaar.
    Het Financieele Dagblad
    .....

    Als je graag belazerd wordt, ga dan met een vermogensbeheerder in zee, succes gegarandeerd
  10. [verwijderd] 26 februari 2011 13:43
    Als je een ander je geld geeft, weet je dat ze het alleen maar voor eigen gewin doen, niet voor jou.
    Ze zullen dan ook geen probleem hebben met risico, aangezien het toch hun geld niet is.
    Jouw geld weg?
    Voor hun geen probleem hoor.

    Overal zitten eigenlijk alleen maar boeven als het om geld gaat.
  11. kwast-c 26 februari 2011 13:53
    quote:

    PBueltan schreef op 26 februari 2011 13:43:

    Als je een ander je geld geeft, weet je dat ze het alleen maar voor eigen gewin doen, niet voor jou.
    Ze zullen dan ook geen probleem hebben met risico, aangezien het toch hun geld niet is.
    Jouw geld weg?
    Voor hun geen probleem hoor.

    Overal zitten eigenlijk alleen maar boeven als het om geld gaat.
    Geld in andermans hand ,is handelen zonder verstand !
  12. [verwijderd] 26 februari 2011 14:09
    quote:

    PBueltan schreef op 26 februari 2011 13:43:

    Als je een ander je geld geeft, weet je dat ze het alleen maar voor eigen gewin doen, niet voor jou.
    Ze zullen dan ook geen probleem hebben met risico, aangezien het toch hun geld niet is.
    Jouw geld weg?
    Voor hun geen probleem hoor.

    Overal zitten eigenlijk alleen maar boeven als het om geld gaat.
    tja,en als er dan nog risico voor de beheerder (lees Wilgenhaege) overblijft wat aansprakeljkheid betreft,dan kun je proberen daar onderuit te komen:

    exoneratieclausule
    Clienten van vermogensbeheerders die een nieuw risicoprofiel moeten tekenen kunnen te maken krijgen met een zogenaamde Exoneratieclausule.
    Wij adviseren beleggers om niet akkoord te gaan deze clausule, daar het de aansprakelijkheid van de betrokken beheerder zou beperken tot op een bedrag dat gelijk is aan maximaal het beheerloon over 2 kalenderjaren. Een schandelijke clausule die veel zegt over de Vermogensbeheerder.

    De berichtgeving over de clausule heeft inmiddels ook de aandacht van de AFM getrokken. Op verzoek van de AFM is aanvullende informatie verstrekt over de Vermogensbeheerder (Wilgenhaege) die deze clausule hanteert.

    De Vermogensmonitor adviseert clienten die een dergelijk overeenkomst hebben getekend of voor ondertekening aangeboden hebben gekregen, direct afscheid te nemen van de vermogensbeheerder.

    De rechtbank Haarlem heeft zich op 8 april 2009 overigens uitgelaten over deze clausule.
    Uit vonnis blijkt: Wilgenhaege heeft een beroep gedaan op artikel 7.1 van de VBO (VermogensBeheerOvereenkomst) waarin is opgenomen (zakelijk weergegeven) dat de aansprakelijkheid bij een verwijtbare tekortkoming is beperkt tot een bedrag dat gelijk is aan maximaal het beheerloon over 2 kalenderjaren. [eiser] heeft aangevoerd dat het beding ex art. 6:233 jo 237 sub vernietigd moet worden. De rechtbank overweegt als volgt. Een al dan niet gedeeltelijke uitsluiting van aansprakelijkheid wordt vermoed onredelijk bezwarend te zijn. De gebruiker van het beding zal moeten stellen en zonodig bewijzen dat het beding gerechtvaardigd is. Nu Wilgenhaege niet heeft gesteld waarom het beding niet onredelijk bezwarend zou zijn, zijn er onvoldoende aanknopingspunten om het vermelde wettelijke vermoeden weg te nemen, zodat terecht de nietigheid van het exoneratiebeding is ingeroepen.

    Een exoneratiebeding of exoneratieclausule is een vrijwaring op grond waarvan, mits in het betreffend geval en onder de gegeven omstandigheden geldig, een wettelijke verplichting tot schadevergoeding, ontstaan door een toerekenbare tekortkoming of onrechtmatige daad, wordt uitgesloten of beperkt. In de praktijk worden exoneratieclausules vaker bedongen dan wettelijk mogelijk is. Om een beroep op een exoneratiebeding te kunnen honoreren moet in de eerste plaats vast staan of de partijen vooraf voldoende op de hoogte waren van het beding en ermee akkoord gingen. Het beroep op het beding slaagt niet als een slachtoffer aannemelijk kan maken dat hij folders of informatiemateriaal waarin het beding werd kenbaar gemaakt niet zijn uitgereikt.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.