Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corné van Zeijl - Vertrouw elkaar nou, banken

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 28 september 2007 13:58
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Vertrouw elkaar nou, banken

    "In de komende maand geven de kwartaalcijfers van de banken duidelijkheid over wie de zwarte piet van alle subprime ellende heeft gekregen.
    "
    Lijkt me erg optimistisch gedacht. Diverse kenners(?) reppen over minimaal 6 tot 9 maanden, voordat er enige helderheid is.

    Ik heb al eerder ergens gezegd, dat ik het hoogst verontrustend vind als de financieringsbaronnen elkaar zogenaamd(?) niet vertrouwen. Zij zijn de 'hubs' in het wereldwijde financiële netwerk die meer van elkaar weten dan ze aan de buitenwereld doen blijken.

    vrgr
    marique


  2. Klippie67 28 september 2007 14:35
    Bijna ongemerkt beleven we een van de ergste financiele rampen van de afgelopen decennia.
    De afgelopen jaren heben banken in jacht op rendement, vanwege de lage geldmarktrente, onverantwoorde risico's genomen. De grote amerikaanse huizen hebben de afgelopen jaren, heel agressief de europese markt bewerkt en heel wat als obligaties verpakte hypotheken weggezet op de europese markt. DIT GELD IS WEG !! Nu moeten banken deze verliezen maskeren met noodkredieten van de ECB, de ECB moet wel omdat anders het hele systeem in elkaar klapt, inclusief de reele economie. Dus enkel de banken die de laatste jaren niet goed gescoord hebben met hun renteresultaat, zullen er zonder weinig kleerscheuren doorkomen, die banken die laatste zogenaamde hoge renteresultaten hebben geboekt, daar kun je fors je wenkbrauwen bij ophalen en afvragen waar die hoge rendementen vandaan komen. Al die SIV (special invesment vehicles) staan op omvallen !!! Frappant is dat in Nederland alleen NIBC durft uit te komen voor z verliezen, de rest houdt ze angstvallig verstopt in de boeken. Overigens tijdens mijn terugvlucht van vakantie uit Spanje, (maandje terug) stonden een stuk of 8 lokale spaarbanken die allemaal fors (1 yard + euro) het schip in waren gegaan met de subprime-fantasie. Nix meer over gehoord trouwens. Dus is het bijzonder logisch dat iedere bank z hand op de knip houdt, omdat ze het geld heel hard nodig om hun eigen verliezen te financieren, het is niet dat ze elkaar vertrouwen, ze hebben het allemaal zo har nodig !!

    Oh ja, weet iemand wat de werkelijke reden is waarom de ABNAMRO zo nodig overgenomen moet worden ???
    Antwoord : lees de blog van een van mede-columnisten. (WM) Subprime en alles wat daarmee samenhangt in extasis.
  3. @iPlof 28 september 2007 16:22
    quote:

    !@#$!@! schreef:

    je kan het ook positief zien, geldcreatie lag veels te hoog op de wereldmarkt. Dit wordt nu een halt toegeroepen. De aandelenmarkten kunnen dus hoger omdat het inflatiegevaar wegvalt, terwijl de economische groei op dit moment nog niet wordt aangetast.
    Jij denkt dat aandlenmarkten dus niet geprofiteerd hebben van die geldcreatie??

    Vastgoed en aandelen zijn juist de assets die omhooggespoten zijn door die geldcreatie.

    mvg
    plof
  4. Klippie67 28 september 2007 16:49
    Het is eerder de beroemde zeepbel die met een vreselijke knal uit een gaat spatten !!! Vastgoed is/word grotendeels gefinancierd met geleend geld (hypotheken). Dat word dus een forse correctie op de vastgoedmarkt. Lenen word alleen maar duurder . Aandelen leven meestal van in-de-verwachting-van, zie nu wat er gebeurt met aandelenmarkten, verwachting lagere rente, dus hogere koersen, maar zagen we dit ook niet in 87 ? in 2000 ?
    Deze credit-crunch is nix anders dan een prelude voor een zeer forse correctie op alle financiele markten. In durf zelfs het woord "krach" gebruiken. Die 22% op een dag van 87 gaat verbeterd worden, maar wel de verkeerde kant op.
    Als dan de opgeklopte lucht eruit is, dan kunnen we op fundamenten gewoon weer groeien.
  5. [verwijderd] 28 september 2007 17:26
    Dit verwacht ik ook, oplopende risicopremie in de rente over uitgeleend geld.

    Derivaten (de hele zoot) zie ik niet in één knal uit de systemen vliegen.
    Heel veel derivatenpapier is nog nooit verhandeld en als er geen markt voor komt, zal het nooit verhandeld worden ook. Financiële instellingen zitten hier nog immer vol mee. Elke (risico) waardering is feitelijk een farce, immers wat het werkelijk waard is weet je pas als het verhandeld wordt.
    Vele CEO's en CFO's zullen er de komende jaren met samengeknepen billen op blijven zitten en met 'scheetjes' de lucht laten ontsnappen zolang dat kan.
    Imho zal iedere door de CB's gecreëerde zak met geld zal zijn weg vinden naar de markt.
    Ik verwacht daarom ook dat de indexen (of dat nu aandelenmarkten zijn of commodity markten etc.) de komende jaren (fors) zullen stijgen, immers GELD ZAT.

    Ergens (veel economen verwachten vóór 2015) zal het mis gaan, er zijn meerdere indicatoren. Dan klapt alles, zo verwacht men, in en zullen de westerse beuzen alle crash-records uit de 20ste eeuw verslaan.

    Boek eens een reis naar Zimbabwe, wat daar gebeurt staat de Westerse landen te wachten. De happy few leven daar een prima leven, de rest moet het doen met ruilhandel. Behalve energie dan, er is nog steeds genoeg geld om op te stoken :-)

    gr.mineset
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 914,95 +0,19%
EUR/USD 1,0866 -0,03%
FTSE 100 8.424,20 +0,05%
Germany40^ 18.751,40 +0,25%
Gold spot 2.435,64 +0,85%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

UCB
+1,60%
Gimv
+1,41%
Barco
+1,31%
Lotus ...
+1,23%
bpost
+1,05%

Dalers

TINC
-4,04%
Galapagos
-1,89%
Orange...
-1,82%
arGEN-X
-1,56%
Ontex
-1,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links