Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,845 17 mei 2024 17:35
  • -0,014 (-1,63%) Dagrange 0,845 - 0,864
  • 3.070.825 Gem. (3M) 6,5M

pas in 2007 uit het rood

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 november 2005 14:51
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Pharming zal over het derde kwartaal van 2005 een nettoverlies rapporteren van EUR 3,8 miljoen, zo verwacht analist Mutlu Gundogan van effectenhuis Kempen & Co. Over hetzelfde kwartaal een jaar eerder leed het biotechnologiebedrijf eveneens een verlies van EUR 3,8 miljoen. Pharming publiceert de derdekwartaalresultaten donderdag voorbeurs.

    Het verlies per aandeel blijft volgens Kempen & Co gelijk op EUR 0,05, terwijl de omzet naar verwachting daalt van EUR 0,3 miljoen naar EUR 0,1 miljoen. Gundogan ziet het bedrijfsresultaat van Pharming in het derde kwartaal oplopen van EUR 3,9 miljoen naar EUR 4,0 miljoen.

    Analisten wijzen erop dat het jaar 2005 voor Pharming staat of valt met de betaling die het bedrijf zal ontvangen voor de marketing van zijn belangrijkste product, de zogenoemde recombinant human C1 inhibitor. Deze C1-remmer wordt ontwikkeld tegen het angio-oedeem, een zeldzame erfelijke ziekte die plotselinge zwellingen van zacht weefsel veroorzaakt. De C1 inhibitor bevindt zich momenteel in de derde klinische fase. Na fase III is een middel doorgaans klaar voor marktintroductie.

    Het is echter nog steeds wachten op de aankondiging van een marketingpartner door Pharming. Een marketingpartner zou Pharming een voorschot moeten betalen, waardoor het bedrijf dit jaar wellicht uit de rode cijfers kan komen. Het biotechbedrijf liet begin juli echter al weten in de tweede helft van dit jaar per markt op zoek te gaan naar licentie-overeenkomsten, in plaats van e e n wereldwijde partner.

    Analist Mutlu Gundogan van Kempen denkt dat de twee maanden die dit jaar nog resten Pharming niet veel tijd meer geven om het voorschot van EUR 15 miljoen op te strijken die het bedrijf nodig heeft om uit de rode cijfers te komen. De Kempen-analist denkt dat Pharming daarom dit jaar zo''''n EUR 7,5 miljoen zal ontvangen en volgend jaar nog eens EUR 7,5 miljoen.

    Winstgevendheid zit er volgens Kenn Curt Daniel van Fortis Bank voorlopig niet in. Hij denkt dat Pharming pas in 2007 uit het rood klimt. Wel voorziet hij een lichte stijging van de omzet in de eerste zes maanden van volgend jaar, omdat Pharming dan waarschijnlijk enkele milestone-betalingen ontvangt na het aangaan van Amerikaanse en Europese partnerships voor de commercialisering van de C1 inhibitor. Fortis Bank heeft geen taxaties voor de resultaten in het derde kwartaal.

    Bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal in augustus stelde Pharming volop in gesprek te zijn met potentiele partners waarmee het bedrijf de C1-remmer op de markt kan brengen. Hierbij liet Pharming weten dat het van de uitkomst van deze onderhandelingen afhangt of het bedrijf het jaar 2005 winstgevend kan afsluiten, een verwachting die de onderneming eerder uitsprak.

    Met dank aan Base ( EB )
  2. [verwijderd] 2 november 2005 14:52
    2-11-2005 14:43
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Pharming nettoverlies KW3 '05 EUR 3,9 mln tegen EUR 3,8 mln verlies in KW3 '04, aldus gemiddelde verwachting twee analisten. Zien omzet op EUR 83.000 tegen EUR 300.000. Analisten voorspellen beide wpa EUR 0,05 negatief, zelfde als in KW3 '04. Analist Kempen & Co verwacht lichte afname kosten R&D, daar investeringen in klinische onderzoeken in N-Amerika en Europa al in H1 '05 zijn gedaan. Kempen heeft aandeel op hold, koersdoel EUR 4,00. Pharming publiceert cijfers donderdagochtend om 7.00 uur. Pharming +0,3% op EUR 3,33, ASX -0,3%. (MIR)

    (END) Dow Jones Newswires

    November 02, 2005 08:42 ET (13:42 GMT)

    Copyright (c) 2005 Dow Jones & Company, Inc.
  3. peter1960 2 november 2005 15:51
    In principe dus in de lijn van de verwachting die ik heb want veel slechter of beter zullen de cijfers niet zijn .Dit is logisch want als de cijfers anders zouden zijn dan hadden we allang een PB moeten hebben .Het zou me ook verbazen als Pharming morgen op de cijfers flink zou dalen ,dat is nergens voor nodig .Waar het morgen om gaat is het eventuele verhaal wat Pinto gaat vertellen .Gaat hij weer bevestigen dat Pharming on track ligt als hij dat doet dan verwacht ik binnen nu en enkele weken heel goed nieuws want dat zou betekenen dat ze dicht bij een akkoord zijn met een partner .Maar als hij gaat vertellen dat er een delay is ja dan zou er zo 20 tot 30 % afkunnen gaan in de eerste schrik reactie ,maar de belegger die kijkt op LT en vertrouwen blijft houden zal blijven zitten zoals ik want wat betekend nu een paar maand uitstel niets toch !Als dadelijk in de 2e helft van 2006 alles is geregeld is er maar 1weg en die is omhoog daar ben ik van overtuigd.!!

    Vol goede moed .
    Oerlewapper
  4. [verwijderd] 2 november 2005 16:28
    tuurlijk 2de helft 2006 lekker is dat als ze eerst beloven dat ze dit jaar winst maken om vervolgens dat niet te doen. Ik verkoop ze dan meteen en met mij heel veel mensen. Een bedrijf wat liegt is niet te vertrouwen. Mijn stop loss staat in ieder geval want het kan wel eens heeeeel erg hard naar beneden gaan morgen.
  5. [verwijderd] 2 november 2005 16:35
    quote:

    ooglenz schreef:

    tuurlijk 2de helft 2006 lekker is dat als ze eerst beloven dat ze dit jaar winst maken om vervolgens dat niet te doen. Ik verkoop ze dan meteen en met mij heel veel mensen. Een bedrijf wat liegt is niet te vertrouwen. Mijn stop loss staat in ieder geval want het kan wel eens heeeeel erg hard naar beneden gaan morgen.
    En met mij vele mensen....niet namens mij dus.
    Heel veel mensen hebben te weinig geduld.
    Ph. maakt waar wat ze beloven, maar je kunt nu niet eenmaal ijzer met handen breken.
    Moet je straks eens opletten als straks het echte grote nieuws komt, zij die nu moord en brand roepen schrijven dan Ph naar de 7e hemel.
  6. [verwijderd] 2 november 2005 16:44
    Ze hebben een verwachting uitgesproken ooglenz. Das wat anders dan beloven en liegen he. Die belofte heb je er zelf van gemaakt. Beetje naief.

    Groet,

    Im Mulgeo.

    quote:

    ooglenz schreef:

    tuurlijk 2de helft 2006 lekker is dat als ze eerst beloven dat ze dit jaar winst maken om vervolgens dat niet te doen. Ik verkoop ze dan meteen en met mij heel veel mensen. Een bedrijf wat liegt is niet te vertrouwen. Mijn stop loss staat in ieder geval want het kan wel eens heeeeel erg hard naar beneden gaan morgen.
  7. [verwijderd] 2 november 2005 16:51
    quote:

    dollie schreef:

    Mooi dan,zon pakkende titel zal iedereen nu wel gelezen hebben en de reactie blijft nog ff uit.
    Je was anders wel de eerste :-)

    Kijk Dollie, vind je wel een beetje naief dat je denkt dat deze titel op dit forum invloed zou kunnen hebben op de koers.
    Wakker nederland leest de Telegraaf.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt lijkt groeipotentieel Pharming te onderschatten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links