Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,015 29 apr 2024 17:39
  • -0,030 (-0,09%) Dagrange 34,005 - 34,280
  • 4.146.888 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.621 Posts
Pagina: «« 1 ... 1116 1117 1118 1119 1120 ... 1132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Pandjesbaas 9 april 2024 11:20
    Ik dacht dat de koers nog nooit zo hoog was, dus technisch gezien zijn er geen weerstanden te verwachten waar een hoop beleggers gaan verkopen. Zoals ik elders las, de weg naar 35 euro ligt volledig open. Als de koers keert om een nieuwe top te zetten zal het vanwege een niet-technische oorzaak zijn, waarschijnlijk een forse daling van de olieprijs.

    Die olieprijs lijkt vooralsnog echter in de lift te zitten. Ik heb dus voorlopig mijn afroomactiviteiten opgeschort (32,75, 33 en 33,25 overgeslagen).
  2. forum rang 4 Bernardo 9 april 2024 13:01
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 9 april 2024 11:20:

    Ik dacht dat de koers nog nooit zo hoog was, dus technisch gezien zijn er geen weerstanden te verwachten waar een hoop beleggers gaan verkopen. Zoals ik elders las, de weg naar 35 euro ligt volledig open. Als de koers keert om een nieuwe top te zetten zal het vanwege een niet-technische oorzaak zijn, waarschijnlijk een forse daling van de olieprijs.

    Die olieprijs lijkt vooralsnog echter in de lift te zitten. Ik heb dus voorlopig mijn afroomactiviteiten opgeschort (32,75, 33 en 33,25 overgeslagen).
    Koers is in het verleden hoger geweest dan dit van vandaag.
  3. forum rang 4 Bernardo 9 april 2024 13:26
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 9 april 2024 13:17:

    Koers mag dan hoger gelegen hebben, maar als je inflatie meerekent, dan zitten we nu toch in nieuw terrein. Ik vind het ergens jammer om de Shell aandelen rondom 34-35 te verkopen, maar winst is winst. De olieprijs blijft niet eeuwig stijgen.
    als je inflatie meeneemt zitten we juist nog veel lager :)
  4. forum rang 4 Mr.Haas 9 april 2024 14:22
    quote:

    Ron-tron system schreef op 9 april 2024 10:08:

    Ik zit nog tot zaterdag in India en kan het even niet volgen en heb mijn gekochte calls voor mei’24 strike 34eur in stappen te koop gezet nu ze echt hot zijn;)
    Dan vraag ik wel dat Shell daarna een keer terug daalt want het moet wel plezant blijven.
    Ben je daar op zoek naar nieuwe investeringen? ;-)
  5. forum rang 6 Candelll 9 april 2024 15:11
    Media: oud-topman Shell ziet in onderwaardering Europese oliebedrijven reden voor vertrek naar Wall Street
    Bericht delen via:

    Door ABM Financial News op dinsdag 9 april 2024
    Media: oud-topman Shell ziet in onderwaardering Europese oliebedrijven reden voor vertrek naar Wall Street
    Beeld: Royal Dutch Shell
    (ABM FN-Dow Jones) De onderwaardering van Europese oliegiganten ten opzichte van Amerikaanse sectorgenoten, maakt de keuze voor een notering in New York waarschijnlijker. Dit zei Ben van Beurden, oud-CEO van Shell, dinsdag in gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times.

    De waarderingskloof tussen de Amerikaanse en Europese oliebedrijven is volgens de oud-topman "een groot probleem". En dus reden voor Europese oliereuzen om serieus na te denken over een beursnotering in New York.

    - Advertentie -

    Eerder al besloot Shell om zijn dubbele notering in Amsterdam in te leveren en voortaan alleen nog genoteerd te zijn in Londen en het hoofdkantoor ook hierheen te verplaatsen. Een Amerikaanse notering werd volgens Van Beurden toen nog gezien als "een brug te ver", zei hij tegen de FT.

    Maar nu is Shell volgens Van Beurden "enorm ondergewaardeerd".

    Een betere beschikbaarheid van kapitaal en een wenselijker houding ten opzichte van energiebedrijven in de VS maken een notering in Europa volgens Van Beurden "minder aantrekkelijk".

    Eerder deze week hintte huidig CEO Wael Sawan van Shell in de Britse krant The Telegraph ook op een mogelijk vertrek naar New York.

    Het aandeel Shell steeg dinsdag 0,9 procent.
  6. forum rang 6 Candelll 9 april 2024 15:16
    De Duitse industriële productie doorbrak uiteindelijk de cyclus van somberheid nadat deze in februari een stijging van 2,1% noteerde, ruim boven de consensusverwachting van een stijging van 0,5% maand-op-maand.

    - Hoewel de Duitse productie nog steeds onder het niveau van vóór de pandemie ligt, heeft de verrassende stijging van de bedrijvigheid de koperrally van deze week aangewakkerd en de verwachting versterkt dat de ECB de rente vanaf juni zal verlagen.

    - In tegenstelling tot de werkelijke cijfers blijft het ondernemersvertrouwen in Duitsland zuur, aangezien de S&P Global PMI-index in maart daalde tot 41,6, tegen 42,5 in februari, wat erop wijst dat de fabrikanten van het land het optimisme niet noodzakelijkerwijs delen.

    - Europa is het achterblijvende continent wat betreft de stijgende vraag naar grondstoffen, omdat de vraag naar olie vlak blijft, de vraag naar elektriciteit nu twee jaar op rij is gedaald en de staalproductie is gedaald naar het laagste niveau ooit.


    - De Britse oliemaatschappij Shell (LON:SHEL) en Saudi Aramco (TADAWUL:2222) strijden naar verluidt om de LNG-activa van Pavilion Energy, een handelsfirma opgericht door Temasek uit Singapore, in een deal die een waarde van 2 miljard zou kunnen hebben.

    - De Britse oliegigant BP (NYSE:BP) nadert naar verluidt een overeenkomst met het Anglo-Franse upstreambedrijf Perenco om zijn gasvelden Amherstia, Cashima en Immortelle in Trinidad en Tobago af te stoten.

    - De Franse energiegigant TotalEnergies (NYSE:TTE) heeft een definitieve investeringsbeslissing over zijn LNG-project in Papoea uitgesteld tot 2025, omdat er meer afstemming nodig zou zijn met technische aannemers.

    Dinsdag 09 april 2024

    Brent-futures voor ruwe olie hebben een stevige basis gelegd boven de grens van $90 per vat, en zelfs een korte opening voor een mogelijk staakt-het-vuren in Gaza slaagde er niet in om de grens omlaag te krijgen. Het terugdringen van de olie-export door Mexico zal ervoor zorgen dat het bullish sentiment de komende weken blijft toenemen, waarbij de inflatiecijfers in de VS en China deze week een verdere richting aangeven, wat mogelijk zelfs de weg vrijmaakt voor een klim dichter bij de $95 per vat.

    LNG-prijzen blijven kalm ondanks sterke Aziatische aankopen. De LNG-prijzen op de spotmarkt in Azië schommelden de afgelopen weken rond de $9 per mmBtu, ondanks hoger dan gebruikelijke aankopen uit China en Japan, aangezien de Europese LNG-import naar verwachting zal dalen naar het laagste niveau in zeven maanden van 8 miljoen ton vanwege de hoge gasvoorraden.

    Mexico blijft de olie-export terugschroeven. Na in april 436.000 b/d aan ruwe olie-export te hebben teruggetrokken, is het Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex van plan zijn export in mei met 330.000 b/d te verminderen. Het land heeft ervan afgezien overmacht te verklaren op zijn leveringscontracten, ondanks de beperkte productie van ruwe olie.

    Guyana heeft moeite om zijn gasbonanza te lanceren. Terwijl de olieproductie in Guyana de laatste tijd enorm is gestegen, loopt het gas-naar-energie-project ter waarde van 1,9 miljard dollar minstens zes maanden achter op schema, waarbij exploitant ExxonMobil (NYSE:XOM) in het derde kwartaal gedwongen werd om de productie van 400.000 vaten per dag een maand lang stop te zetten.

    Irak overweegt herstart van inactieve pijpleiding. Het is onwaarschijnlijk dat de herstart van de Koerdische export van ruwe olie naar de Turkse kust binnenkort zal plaatsvinden, maar Bagdad is bezig met het repareren van de Kirkuk-Ceyhan-pijpleiding met een capaciteit van 350.000 vaten per dag die in 2014 door ISIS is verwoest, waardoor mogelijk al volgende maand een deel van de export zal worden omgeleid.

    Hedgefondsen omarmen de bullish stemming. Portefeuillebeleggers kochten in de week die eindigde op 2 april het equivalent van 37 miljoen vaten aan belangrijke oliegerelateerde futures en opties, waarbij de nettolengte in Brent nu 300 miljoen vaten bedraagt, terwijl de vooruitzichten voor WTI voorzichtiger zijn, op 208 miljoen vaten netto. lengte.

    Nigeria’s brandstofproblemen borrelen naar de oppervlakte. De Nigeriaanse nationale oliemaatschappij NNPC zou naar verluidt 3 miljard dollar schuldig zijn aan brandstofhandelaren in het Afrikaanse land, omdat de herinvoering van brandstofsubsidies de detailhandelsverkopen tot een verlieslatende onderneming voor het NOC maakt, waarbij betalingen meer dan 130 dagen op zich laten wachten.

    Shell overweegt de notering van de London Exchange te schrappen. Het Britse energieconcern Shell (LON:SHEL) onderzoekt naar verluidt alle opties, waaronder het overstappen van zijn notering van Londen naar New York. Als de Europese waarderingskloof medio 2025 niet verbetert, kan het bedrijf stappen ondernemen.

    Hevig pijpleidinggeschil verhuist naar FERC. Het Amerikaanse midstreambedrijf Energy Transfer (NYSE:ET) heeft de Federal Energy Regulatory Commission gevraagd om de activiteiten van Williams Cos Inc. te onderzoeken en zegt dat het zonder goedkeuring interstatelijke pijpleidingen aanlegt, terwijl laatstgenoemde beweert dat ET andere exploitanten ervan weerhoudt nieuwe projecten te bouwen door dat niet te doen. waardoor ze bestaande leidingen kunnen kruisen.

    Guinee heeft bijna geen elektriciteit meer. Het Afrikaanse land Guinee wordt geconfronteerd met een ineenstorting van de elektriciteitsmarkt nu het staatsbedrijf heeft aangekondigd dat het de stroomonderbrekingen zal intensiveren naarmate de energiebronnen uitgeput raken, als gevolg van de extreem lage opwekking van waterkracht en storingen in thermische centrales.

    Koperen stieren rijden weer hoog. Het driemaands LME-koperbenchmarkcontract bereikte voor het eerst sinds januari 2023 $9.450 per ton, omdat een gestage instroom van hedgefondsinvesteringen het bullish momentum gaande houdt, gesteund door verbeterende productiegegevens uit de EU.
  7. Realistische Optimist 9 april 2024 16:47
    www.telegraaf.nl/financieel/725923709...

    nogmaals.. Natuurlijk gaan we hier vandaag op terug (sell the news.. en voorkennis).. Wel blijft het toch bizar dat je dag en nacht kan werken, maar dat het pas echt geld oplevert indien je je organisatie onderbrengt in de US. Om even om te denken: indien we 4-6% uitgeven aan defensie in Europa en de Magnificent 7 hun data afnemen, c.q. hen laten betalen voor het gebruik van de data van de Europese burgers, dan krijgen we mogelijk meer balans in de wereld, ipv admin goochel trucs.

    (hier wordt vaak Rontron gepromoot.. Je had beter je geld kunnen beleggen in YPF/ Argentinie of in Petrobras/Brazil de afgelopen jaren) of in Europese defensie industrie.
22.621 Posts
Pagina: «« 1 ... 1116 1117 1118 1119 1120 ... 1132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links