Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,877 30 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,875 - 0,910
  • 3.882.227 Gem. (3M) 6,7M

Pharming April 2024

4.629 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 232 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Melkkoe APDS 9 april 2024 09:09
    quote:

    fanaat schreef op 9 april 2024 09:07:

    Gooi de handdoek in de ring. Dit bedrijf kan nooit winst maken om voor 800.000.000 aandelen iets te betekenen. De baas roept en roept maar realiseert zich niet dat hij in de woestijn verblijft.
    Wanneer duik je weer in? De prognoses 2025 zijn erg interessant zoals jezelf ook weet. Vandaar je interesse in dit aandeel.
  2. forum rang 4 Kwiirk 9 april 2024 09:13
    quote:

    fanaat schreef op 9 april 2024 09:07:

    Gooi de handdoek in de ring. Dit bedrijf kan nooit winst maken om voor 800.000.000 aandelen iets te betekenen. De baas roept en roept maar realiseert zich niet dat hij in de woestijn verblijft.
    Fanaat,

    uw jarenlange herhaalde berichtgeving op dit forum maakt de indruk dat u zich een roepende in de woestijn voelt. Echter maakt u zich niet ongerust over beleggers in Pharming, uw boodschap komt aan.
  3. forum rang 6 Lord Apollyon 9 april 2024 09:16
    quote:

    Beleggersfront_K10 schreef op 9 april 2024 09:07:

    Heeft iemand enig idee wanneer de EMA goed/afkeuring kan komen? Slordig dat Pharming hier geen update over geeft.
    En je denkt dat dit toeval is? Of zou het kunnen dat Pharming liever geen negatief EMA besluit wil ontvangen terwijl er ook andere procedures lopen. En de boel dus bewust wordt vertraagd?
  4. forum rang 6 Triple A 9 april 2024 09:22
    quote:

    BassieNL schreef op 9 april 2024 08:18:

    Gisteren vertelde de CEO dat hij verwacht dat er dit jaar maar een beperkt aantal Joenja patienten bijkomt.
    Volgend jaar (2025) wel meer.
    Jij hebt de laatste tijd wel een wat losse interpretatie over wat De Vries gezegd zou hebben.

    In dit geval zei de Vries dat vooral in het kader van Variant of Uncertain Significance (VUS). Pharming heeft in de V.S. 1100 patiënten geïdentificeerd met een VUS. Pharming is nu in kaart aan het brengen welk deel van die 1100 patiënten ze onder de indicatie APDS kunnen/mogen scharen. Pharming verwacht dat onderzoek eind 2024 af te ronden en dan is het mogelijk dat er in de V.S. in één keer een deel van die 1100 VUS patiënten de indicatie APDS krijgen.

    In dat verband zal de patiëntgroei in 2024 bescheiden zijn afgezet tegen de mogelijke groei in 2025 (Europa, Japan, Pediatric, UK, Australie en VUS). Ik zelf verwacht eind 2024 circa 120 APDS patiënten on paid therapy.

    -
  5. forum rang 7 roon 9 april 2024 09:27
    quote:

    Lord Apollyon schreef op 9 april 2024 09:16:

    [...]
    En je denkt dat dit toeval is? Of zou het kunnen dat liever geen negatief EMA besluit willen ontvangen terwijl er ook andere procedures lopen. En de boel dus bewust vertragen?
    Eerlijk is eerlijk,De vries heeft de goedkeuring EMA wat minder belangrijk gemaakt naar de beurs toe doordat dit toch voorlopig geen invloed op de omzet gaat brengen.Dan kunnen beleggers gaan denken dat het nog twijfelachtig is of er goedkeuring komt om de druk weg te halen.Maar dit weten wij niet,wel weten we dat het nu veel te lang duurt met die goedkeuring voor de aandeelhouder en dat zorgt ook voor koersdruk samen met de shorters.
  6. [verwijderd] 9 april 2024 09:41
    quote:

    VriendjeStokVis schreef op 9 april 2024 08:53:

    [...]
    Met dank aan valse beloftes. Helaas verliefd geworden op een aandeel , maar een CEO die me vertrouwen verloren heeft.
    In het verleden heel wat persoonlijk gerichte posts aan mijn adres omdat ik Pharming al lang niet meer vertrouw door de vele loze beloftes. Nu sluit je aan in de rij. Tsja.
  7. Beleggersfront_K10 9 april 2024 09:49
    Ik heb onlangs de poscast CEO Talk van de Aandeelhouder teruggekeken. Daarin gaf de Vries ook aan dat het na goedkeuring nog een jaar kan duren voordat de eerste omzet uit Joenja kan voorkomen.

    Al met al lijkt het er op dat 2024 weer een overgangs jaar zal worden. Pas vanaf H2 2025 verwachten wij een significante stijging van de koers.
  8. forum rang 8 aextracker 9 april 2024 09:57
    quote:

    Beur schreef op 3 april 2024 18:52:

    [...]
    Net zoals alle fans van De Vries .

    Op een AVA van een bedrijf als Ph. zonder grootaandeelhouders en drijvend op particulieren is elk ingebracht serieus punt van kritiek op het functioneren van het bedrijf of MT bij stemming namelijk bij voorbaat kansloos.
    In 2006 heb ik zelf al een actie voor meer transparantie opgezet en namens dit forum een uitgebreide vragenlijst ingediend. Ph. deed of haar neus bloedde en pas na een paar keer aandringen kreeg ik een brief met een nietszeggend antwoord.

    Zo'n remuneratiecommissie is een wassen neus.

    Jij beoordeelt dat beloningen-systeem als "transparant". dit uit de pas lopende systeem in vergelijking met de prestaties van het bedrijf en haar Board één van redenen is waarom grote investeerders er nog steeds onvoldoende vertrouwen in blijken te hebben.
    Tja Beur,
    Heb je bericht voor mij op de essentie terug geknipt.
    Voor de goede orde ; Tracker is geen fan van CEO Sijmen de Vries, maar wel fan van mijn Pharming aandelen in bezit :).

    Ik begrijp dat het beloningsbeleid en Governance structuur , werkwijze bij Pharming Grpup NV je hoog zit.

    Welgemeend advies;
    -> neem afstand en stap weg van dergelijke aandelen in bezit.
    Niet goed voor je humeur en je bloeddruk !

    Bij bedrijven als Pharming group NV weet je dat je in hoog risico stapt en opgehangen bent aan de top van het bedrijf en diens visionaire capaciteit en competentie om die in strategie uit te werken welke wordt geoperationaliseerd.
    Ik vind dat de CEO daar een redelijke trackrecord mee heeft opgebouwd.
    Financieel geen wereldschokkend succes tot op heden.
    Wel degelijk 2 medicijnen goedgekeurd in eigen beheer in bezit en op de markt gezet wat leidde tot inmiddels $ 250 Mln omzet.
    Van een geldverslindende bio-tech in een periode "dat alles kan en goud moest worden" in bio tech.
    Nu gegroeid naar een mickey mouse in de wereld van big Pharma & bio tech.. Een bedrijfje wat bijna zijn eigen broekje weet op te houden vanuit kasmiddelen, omzetgroei en kosten (ontwikkeling).

    Qua governance heb je je ervaring opgedaan. Chapeau en respect (welgemeend).
    Hopelijk (mogelijk niet ?) was het een leer ervaring welke je op tijd hebt omgezet in daden qua belegging in een dergelijk "hoog risico mickey mouse fondsje"

    Het beloningssysteem is idd transparant; Leesbaar en publiek als aandeelhouder beinvloedbaar door (tegen) te stemmen.
    Wwat je ook van de AvA stemverhoudingen en structuur vindt, ook die is bekend als je er aan begint !
    Je hebt zeker gelijk dat grote serieuze invetseerders naar de renumeratie afspraken kijkt, echter het zal ze worst zijn of Sijmen 1 miljoen of 5 miljoen verdiend (excl. aandelenbezit), wanneer hun investering of participatie een veelvoud ervan oplevert binnen de termijn waarbinnen ze kapitaal willen verstrekken.

    In mijn ogen en ervaring neemt de kans toe dat vanaf $ 300 - 350 Mln omzet bij een positief resultaat, de waardering van Pharming Group NV een andere zal zijn en wordt , dan de schamele euro die het vandaag noteert.

    Tracker acteert in dit fonds vnl. sinds 2016-2017 en vindt het "simpelweg een mooi nederlands stukje vernunft en bio-tech based asset", waar stevig aan het fundament wordt doorgebouwd om de waardering te verbeteren. Gaat het snel en goed (genoeg) ?
    Nee, zeker niet !
    Is er progressie en zicht op verbetering & verbeterend resultaat ?
    Ja , zeker wel gezien de termijn dat ik dit fonds volg !

    Dat is niet mijn verdienste als micro-aandeelhouder, maar wel mijn keuze geweest het te willen ervaren\meemaken.
    Het is wel degelijk de verdienste van de CEO & collega bestuurders en alle honderden (inmiddels) medewerkers bij Pharming Group NV , die klaar staan voor enkele duizenden patienten die wereldwijd leiden aan zeldzame ziektes.
    Het leven van duizenden patienten is sinds de lancering van RUCONEST & JOENJA verbeterd.

    Dat het geen financieel (aandeelhouders rendement) succes is voor velen snap ik.
    Probeer dan tenminste te genieten van de gedachte een klein steentje te hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van de progressie die Pharming Group NV boekte en het leven van velen hielp verbeteren.
    De (langst ???) zittende CEO mag je aanrekenen wat er sindsdien is geleverd.

    Voor Tracker is dat voldoende ; Stijgende relevantie en omvang van aktiviteiten in 7 jaar welke vanuit visie en bijbehorende strategische keuzes en (gedurfde) veranderingen door te voeren , leidde tot 2 medicijnen in de markt. Kers op de taart is het "papieren rendement wat er staat", welke een evt. nasmaak van veel verdienen van de topmensen overstijgt.

    Ik zie met vertrouwen de einde week, en einde maand koers op de borden verschijnen :).
    Bij doorbreken van de 5% ondergrens van de "voor Tracker relevante bandbreedte aan de onderkant van de steunzone euro 1.04 -1.08" vind ik een nieuwe aankoop een prima kans op een mooi (korte termijn) rit rendement, De LT positie en mening zal er niet significant door wijzigen.
    Bij koersen op actueel niveau in deze fase acht ik Pharming Group NV itt. de recente bijstelling van BelBel op TA basis "speculatief koopwaardig".

    het is aan eenieder zelf om te beoordelen wat hij\zij ermee doet.
    Voor Tracker is het duidelijk !

    Sterkte met je evt. bezit en handelswijze i.r.t. dit Mickey Mouse fonds. Ik verwacht, dat vanaf 2025 er enkele nieuwe grotere investeerders op de rijdende trein durven te stappen.
    De origine van dat kapitaal zal wsl. en vnl. vanuit USA en\of Azie komen.

    PS. 2e welgemeend advies; Zie beleggen als een "persoonlijk moreel ethisch, econimisch spel, meer dan een verdien model":).
    Daar wordt het een stuk leuker van :).
  9. forum rang 6 Natal 9 april 2024 10:02
    Goed dat je je post van die driewieler heb weggehaald monitor, dat was idd een ontzettend kinderachtige post.

    Goedemorgen overigens. Wat een heisa weer in de vroege ochtend: volume zo.n 650 k in een klein uur. Lekker belangrijk.

    Wat niet betekend dat er gebrek aan vertrouwen is. Het voorspelde verlies, aangekondigd en wel, is opgeblazen tot enorme negatieve proporties. Van onzekerheid naar angst en van angst naar paniek. Het hoeft allemaal niet maar ja , het vakkundig downgraden van koers, SDV , Pharming heeft uiteindelijk wel effect. Het zij zo, het balletje rolt waar vanuit de wind waait. Moet ik er ook bij vaststellen: geholpen door Pharming zelf door vaag te communiceren.
  10. forum rang 8 BassieNL 9 april 2024 10:06
    quote:

    Triple A schreef op 9 april 2024 09:22:

    [...]

    Jij hebt de laatste tijd wel een wat losse interpretatie over wat De Vries gezegd zou hebben.

    In dit geval zei de Vries dat vooral in het kader van Variant of Uncertain Significance (VUS). Pharming heeft in de V.S. 1100 patiënten geïdentificeerd met een VUS. Pharming is nu in kaart aan het brengen welk deel van die 1100 patiënten ze onder de indicatie APDS kunnen/mogen scharen. Pharming verwacht dat onderzoek eind 2024 af te ronden en dan is het mogelijk dat er in de V.S. in één keer een deel van die 1100 VUS patiënten de indicatie APDS krijgen.

    In dat verband zal de patiëntgroei in 2024 bescheiden zijn afgezet tegen de mogelijke groei in 2025 (Europa, Japan, Pediatric, UK, Australie en VUS). Ik zelf verwacht eind 2024 circa 120 APDS patiënten on paid therapy.

    -
    120 APDS patiënten vind ik realistisch en is misschien goed voor $50 mio omzet uit Joenja over 2024.

    De businesscase is te mager voor een veel hogere koers.
    De piekomzet van Joenja komt niet in de buurt van de piekomzetten van de Ruconest indicaties waar de CEO een aantal jaar geleden over blufte.
  11. forum rang 6 Natal 9 april 2024 10:09
    quote:

    BassieNL schreef op 9 april 2024 10:06:

    [...]
    120 APDS patiënten vind ik realistisch en is misschien goed voor $50 mio omzet uit Joenja over 2024.

    De businesscase is te mager voor een veel hogere koers.
    De piekomzet van Joenja komt niet in de buurt van de piekomzetten van de Ruconest indicaties waar de CEO een aantal jaar geleden over blufte.
    Nog niet.
  12. forum rang 6 Lord Apollyon 9 april 2024 10:13
    quote:

    aextracker schreef op 9 april 2024 09:57:

    [...]
    Ik zie met vertrouwen de einde week, en einde maand koers op de borden verschijnen :).
    Bij doorbreken van de 5% ondergrens van de "voor Tracker relevante bandbreedte aan de onderkant van de steunzone euro 1.04 -1.08" vind ik een nieuwe aankoop een prima kans op een mooi (korte termijn) rit rendement, De LT positie en mening zal er niet significant door wijzigen.
    Bij koersen op actueel niveau in deze fase acht ik Pharming Group NV itt. de recente bijstelling van BelBel op TA basis "speculatief koopwaardig".
    Tsja, je kunt heel voornaam doen door over jezelf te spreken in 3e persoon enkelvoud, maar tot nu toe sla je de plank volledig mis.
  13. forum rang 8 Sharen 9 april 2024 10:23
    quote:

    BassieNL schreef op 9 april 2024 10:06:

    [...]
    120 APDS patiënten vind ik realistisch en is misschien goed voor $50 mio omzet uit Joenja over 2024.

    De businesscase is te mager voor een veel hogere koers.
    De piekomzet van Joenja komt niet in de buurt van de piekomzetten van de Ruconest indicaties waar de CEO een aantal jaar geleden over blufte.
    $50 mio omzet uit Joenja over 2024.

    Dat zou al $31,8 mio omzet Joenja meer zijn dan in 2023, er zijn veel bedrijven die daar jaloers op zouden zijn.

    Nee, omzet is het probleem niet bij Pharming.

    Het probleem is het feit dat Pharming werkelijk niets doet om de koers eindelijk eens wat hoger te krijgen, behalve de eigen zakken vullen met gratis bonus-aandelen.
  14. [verwijderd] 9 april 2024 10:30
    quote:

    Lord Apollyon schreef op 9 april 2024 10:13:

    [...]
    Tsja, je kunt heel voornaam doen door over jezelf te spreken in 3e persoon enkelvoud, maar tot nu toe sla je de plank volledig mis.
    Precies. Grootdoenerij maar de plank volledig misslaan.
    Blijven aandraven met een steunzone die al lang langs alle kanten gebroken is (en er nooit geweest is) maar het niet toe willen geven.
    Mag natuurlijk.
    Al jaren ploeteren in dit aandeel, waar veel veiligere aandelen vele malen meer rendement behaald zouden hebben.
  15. [verwijderd] 9 april 2024 10:32
    quote:

    Sharen schreef op 9 april 2024 10:23:

    [...]
    $50 mio omzet uit Joenja over 2024.

    Dat zou al $31,8 mio omzet Joenja meer zijn dan in 2023, er zijn veel bedrijven die daar jaloers op zouden zijn.

    Nee, omzet is het probleem niet bij Pharming.

    Het probleem is het feit dat Pharming werkelijk niets doet om de koers eindelijk eens wat hoger te krijgen, behalve de eigen zakken vullen met gratis bonus-aandelen.
    Het probleem is dat Pharming nog steeds enorm veel geld kost waardoor er geen opbrengsten zijn, de outlook summier is, leniolisib geen grote indicatie is en Ruconest onder druk komt te staan van nieuwe concurrenten.
    Dat is voor de belegger totaal niet interessant.
  16. forum rang 10 voda 9 april 2024 10:32
    We kunnen het er wel over eens zijn dat een hoop bestaande aandeelhouders niet tevreden is met de manier waarop Pharming communiceert. Daarnaast begint het vertrouwen ook weg te vloeien.
    Dit is fnuikend voor de koers.

    Zelf ben ik ook zwaar ontevreden, maar kan nu niet alles weg doen, het verlies is nog te groot.

    Hopelijk geeft de EMA goedkeuring nog een (tijdelijke?) boost aan de koers.
4.629 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 232 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links