Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 19,745 26 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 19,225 - 19,835
  • 2.855.045 Gem. (3M) 2M

Philips 2024

515 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 januari 2024 07:53
    Wow...

    Morgan Stanley herhaalt het houdadvies voor Philips Koninklijke
    dinsdag 9 januari 2024 - 06:59u -
    Morgan Stanley verhoogt het koersdoel van Philips Koninklijke naar € 19,00 van € 18,00. Het houdadvies van vrijdag 30 juni 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -3,68%.
  2. forum rang 7 mvliex 1 15 januari 2024 10:49
    Deutsche Bank verhoogt koersdoel Philips

    Gepubliceerd door Trivano.com op 15 januari 2024 om 09:26
    Deutsche Bank heeft de aandelen van Philips maandag opnieuw negatief beoordeeld. De analisten van Deutsche Bank herhaalden het advies verkopen voor de aandelen van Philips.

    Het koersdoel werd verhoogd van 15,00 naar 17,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Philips met 22% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 21,81 EUR.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 15 januari 2024 13:12
    Lichte relatie met Philips....
    fd.nl/bedrijfsleven/1502862/van-mri-s...

    Philips

    Robert Metzke, hoofd duurzaamheid bij Philips, beaamt dat. ‘Je kunt je voorstellen hoeveel mensen er moeten samenwerken om erachter te komen wat de ecologische voetafdruk is van één van onze MRI-scanners. Dan heb je het bijvoorbeeld over de ingenieurs die het product ontwerpen, de mensen die de materialen inkopen en de uiteindelijke gebruikers: de ziekenhuizen. En dan moet je bij je leverancier gaan vragen welk percentage van het staal dat hij levert gerecycled is.’

    Philips zette daarom twee jaar geleden een team met experts uit verschillende onderdelen van het bedrijf op CSRD. ‘Duurzaamheid, accounting, HR - we hebben iedereen bij elkaar gezet om grip te krijgen op de materie.’
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 15 januari 2024 18:08
    Ter info. FD artikel.

    Techstart-up koopt Philips-onderdeel met behulp van Chris Oomen

    Founda Health, een bedrijf dat bestaande medische IT-systemen en nieuwe apps aan elkaar koppelt, koopt een onderdeel van Philips. Het gaat om Philips Interoperability Solutions (PIS, voorheen Forcare), gespecialiseerd in het uitwisselen van medische gegevens en beelden tussen zorginstellingen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

    Het overgenomen bedrijf is een stuk ouder dan de overnemende partij. Forcare werd in 2006 opgericht en was in 2017 de eerste Nederlandse aankoop ooit van Philips. Founda ontstond in 2019, en maakte begin 2021 een kapitaalinjectie van €12,5 mln wereldkundig.

    Sindsdien heeft Founda nooit meer geld opgehaald, zegt oprichter Jan Joost Kalff. Het bedrijf bedient in Nederland en (vooral) de Verenigde Staten nu driehonderd zorgaanbieders. Dat aantal zal volgens Kalff snel oplopen naar vijfhonderd.

    Oomen

    De eerste acquisitie financiert Founda deels uit de omzet en deels met steun van de eerste groep investeerders, met een grote bijdrage van miljardair Chris Oomen, medeoprichter van handelshuis Optiver en oud-bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW. Bij Founda werken nu zo’n dertig mensen, bij PIS 45. Andries Hamster, hoofd technologie van Founda, was eerder een van de oprichters van Forcare.

    Supercomplementair

    Kalff noemt Founda en PIS ‘supercomplementair’. Founda helpt ontwikkelaars van medische apps bij het koppelen aan elektronische patiëntendossiers, zodat gegevens over en weer uitgewisseld kunnen worden tussen zeer verschillend opgezette systemen. Als dat steeds opnieuw moet gebeuren, is dat een tijdsintensief en een dure aangelegenheid. Founda biedt een soort schakelpunt, waar allerlei systemen op kunnen aansluiten. Het model is geïnspireerd door betaalbedrijven zoals Adyen en Mollie.

    ‘Klanten vroegen ons vaak of we ook konden helpen met het uitwisselen van beeld’, zegt Kalff. ‘Alle klanten die de technologie van PIS gebruiken, hebben ook baat bij die van Founda, en vice versa.’ PIS is actief in Noord- en West-Europa, Noord-Amerika en India.

    Bijkomend voordeel is dat PIS een ervaren team heeft dat goed de weg weet in de zorg. ‘Ze hebben echt aan het begin van de digitalisering van de zorg gestaan’, zegt Kalff. ‘Die kennis en kunde is heel veel waard voor ons.’

    Aandeelhouder Oomen heeft een belangrijke rol gespeeld bij de transactie. ‘Om de zorg in Nederland op een hoog niveau te houden, moeten we meer waarde halen uit bestaande data’, zegt de ondernemer. ‘Door de krachten van beide platformen te combineren ontstaat er een unieke oplossing om medische data op een manier beschikbaar te maken waar de zorg al jaren op zit te wachten.’

    Patroon

    Dat Philips afscheid neemt van een kleine techdochter past in een patroon. Sinds het aantreden van topman Roy Jakobs is het bedrijf de activiteiten kritisch aan het doorlichten. In de jaren 2017-2020 nam Philips voor soms zeer forse bedragen tientallen bedrijven over. Nu het bedrijf onder financiële druk staat, is het budget voor innovatieve activiteiten beperkter. 'Als we dat besteden aan een kleiner aantal activiteiten, vergroten we de kans op succes’, zei een woordvoerder eerder tegen het FD.

    EPD, een vroeger kroonjuweel, wordt volledig ontmanteld. Dat lot trof ook VitalHealth, waarvan nog wel een onderdeel overging naar softwarebedrijf Lighthouse. Donderdag meldde sensormaker Smartqare de overname van de door Philips zelf ontwikkelde Healthdot, een apparaatje dat vitale waarden zoals hartslag en ademhaling in de gaten houdt.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 januari 2024 10:00
    Sanford Bernstein verhoogt koersdoel Philips
    Gepubliceerd door Trivano.com op 16 januari 2024 om 07:26

    Sanford Bernstein heeft de aandelen van Philips dinsdag opnieuw neutraal beoordeeld. De analisten van Sanford Bernstein herhaalden het advies market perform voor de aandelen van Philips.

    Het koersdoel werd verhoogd van 18,60 naar 19,50 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Philips met 11% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 21,89 EUR.
  6. forum rang 4 kooning 19 januari 2024 10:04
    Triest dat wij voor de verandering weer eens niet mee doen aan de stijging.
    Ik twijfel of ik er niet verstandig aan doe om wat winst te nemen. Mn aankoopkoers met 2500 stukjes .was 18,80€.
    Eerlijk gezegd heb ik niet het gevoel dat er op korte termijn nog veel koerswinst in t vat zit..
    Heb momenteel nog posities in Ahold en Shell en die zie ik wat eerder stijgen dan Philips.. Vooral Ahold zie ik wel zitten.
  7. forum rang 4 kooning 24 januari 2024 13:44
    quote:

    Robinspanje schreef op 24 januari 2024 11:28:

    Vinden jullie het ook spannend de 29e als de cijfers komen? Verkopen de 28e of blijven zitten?
    Als je slim ben verkoop je ze. Ik ben dom en blijf dus gewoon zitten haha. Ik heb een gak van 18,80€ dus ik kan nog wel een tegenvallertje incasseren.
    Dus ik neem de gok maar en hoop tegen beter in op een positieve verrassing bij de cijfers.
    De orderintake zal sowieso moeten stijgen want als dat niet gebeurt ga je sowieso weer kopje onder.
    Ben ook benieuwt of ze het dividend van 0,85€ gaan uitkeren.
  8. Dirk diggler 24 januari 2024 14:58
    Ik ben wel hoopvol gestemd. Tegenvallers waarschijnlijk niet anders waren ze verplicht om een winst waarschuwing te geven afgelopen maand. Ze hebben vorig jaar behoorlijk ingezet met kostenreductie, ik geloof bijna 8% vd werknemers eruit. Geen last meer van chip tekorten oid. Zoals aangegeven door Kooning draait het om de orderintake. Ook de vrije cashflow is belangrijk. Het dividend zal denk ik 0,85 blijven of zelfs worden verhoogd met de kanttekening dat het in aandelen wordt uitbetaald. De koers na de publicatie valt moeilijk te voorspellen, hangt een beetje vd verwachtingen af en of ze die overtreffen of niet
  9. forum rang 4 kooning 24 januari 2024 17:24
    quote:

    mathijsjelle schreef op 24 januari 2024 16:52:

    en dat zag jij aankomen?
    Ja ...dit kon zelf Stevie Wonder zien aan komen.
    Het zakt iedere dag de laatste tijd zodra de DOW open gaat.
    Ik voorspel je nu ook alvast dat Maandag de koers van Philips onder de 20€ gaat.
    Ik weer dondersgoed dat ik beter 2,4k winst kan pakken nu maar ik hoop dat ik er eens naast zit en dat we na de cijfers gaan stijgen.
  10. forum rang 5 mathijsjelle 25 januari 2024 14:38
    quote:

    kooning schreef op 24 januari 2024 17:24:

    [...]Ja ...dit kon zelf Stevie Wonder zien aan komen.
    Het zakt iedere dag de laatste tijd zodra de DOW open gaat.
    Ik voorspel je nu ook alvast dat Maandag de koers van Philips onder de 20€ gaat.
    Ik weer dondersgoed dat ik beter 2,4k winst kan pakken nu maar ik hoop dat ik er eens naast zit en dat we na de cijfers gaan stijgen.
    En daar heb jij natuurlijk je huis op verkocht om extra te kunnen beleggen en ben je nu miljonair?
  11. forum rang 4 kooning 25 januari 2024 17:04
    quote:

    mathijsjelle schreef op 25 januari 2024 14:38:

    [...]

    En daar heb jij natuurlijk je huis op verkocht om extra te kunnen beleggen en ben je nu miljonair?
    Helaas niet. Ik kan straks gewoon de nachtdienst in hoor.
    Maar m'n eerste voorspelling kwam wel uit. Ik hoop voor iedereen (inclusief mezelf) dat m'n 2de voorspelling verkeerd ingeschat is en dat ik Maandagavond hier word afgeschoten dat ik er de ballen verstand van heb.
515 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links