Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel arGEN-X BRU:ARGX.BL, NL0010832176

  • 349,300 26 apr 2024 17:35
  • +3,100 (+0,90%) Dagrange 342,000 - 351,800
  • 36.901 Gem. (3M) 59,4K

ArgenX 2024, het jaar van de overname...?

241 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Lang 30 december 2023 15:53
    Beste Forumleden,

    Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2024, de financiën zijn ook belangrijk, maar dat heeft pas waarde als ´gelukkig en gezond´ van toepassing zijn.
    Ik was zelf even vergeten dat er ook zaken bij ArgenX kunnen mislukken, maar in December werd mij dat meer dan duidelijk.
    Ik heb nog steeds veel vertrouwen in dit bedrijf, en het zou zo maar eens kunnen dat Argenx ons in 2024 gaar verrassen.
    Laten we in 2024 hetzelfde door gaan met elkaar op dit forum, dus met respect en fatsoen. De wereld staat al genoeg in brand op dit moment...

    Succes.....
  2. Loureiro 2 januari 2024 21:29
    quote:

    Loureiro schreef op 2 januari 2024 09:12:

    Argenx tekent present op JPMorgan-conferentie
    Het is al 42 jaar lang de eerste grote afspraak van het jaar voor iedereen die iets betekent in de farma- en biotechwereld: de Healthcare-conferentie van de zakenbank JPMorgan van 8 tot 11 januari in San Francisco.
    De CEO Tim zei tijdens de 3e kwartaalresultaten : "exciting preclinical assets, which we will talk about next year".
  3. forum rang 5 Piddy 5 januari 2024 11:04
    Argenx-CEO Tim Van Hauwermeiren: 'Europa moet leren van de VS'

    Argenx-CEO Tim Van Hauwermeiren sprak met de Britse krant Financial Times.

    Als Europa iets wil betekenen op het vlak van biotech, moeten Europeanen ook durven investeren in die onzekere business. Die boodschap verkondigt Tim Van Hauwermeiren, de CEO van het Gentse Argenx, in Financial Times.

    Een kip-of-eikwestie. Dat is hoe Argenx-topman Tim Van Hauwermeiren de situatie van de Europese biotechsector inschat. Er zijn in Europa weinig gespecialiseerde biotechfondsen, omdat er te weinig biotech is om in te investeren. En er is te weinig biotech om in te investeren omdat te weinig Europese investeerders bereid zijn hun gewicht ervoor in de weegschaal te leggen.

    Van Hauwermeiren maakt de analyse in een gesprek met Financial Times. De Britse zakenkrant voert de Belgische CEO in de aanloop naar de jaarlijkse biotechhoogmis van de zakenbank JPMorgan volgende week op als een van de belangrijkste stemmen in de Europese biotechscene. Met een marktwaarde van meer dan 21 miljard euro is het Gentse bedrijf een van de waardevolste spelers in zijn sector.

    Maar Argenx is in één adem ook een illustratie van het Europese 'probleem'. Dat het bedrijf zo relevant kon worden, is vooral te danken aan Amerikaanse investeerders. Met uitzondering van het Schotse Baillie Gifford wordt het aandeelhouderschap van Argenx gedomineerd door Amerikaanse fondsen. Ook de beurshandel in het aandeel vindt voor 80 procent plaats op de Amerikaanse Nasdaq. Zelfs met een product op de markt en als potentiële 'prooi' voor big pharma durven Europeanen blijkbaar niet te gokken op het succes van een biotechspeler als Argenx.

    Europese investeerders lijken te wachten tot we winstgevend zijn.

    'We voldoen aan heel wat criteria voor Europese investeerders', zegt Van Hauwermeiren daarover. 'Maar het lijkt erop dat het laatste dat ze willen afvinken is dat we de kaap van de rendabiliteit nemen.'

    Als Europa een biotechsector wil die naam waardig, is een omslag in de cultuur nodig, meent Van Hauwermeiren. Europese investeerders kunnen op dat vlak leren van Amerikanen, klinkt het. 'Amerikaanse gespecialiseerde fondsen denken op de lange termijn en durven risico's te nemen. Zij weten dat in een sector als de biotech de returns ook buiten proportie kunnen zijn als je als bedrijf een echt voordeel kan brengen.'

    Eigen vleugels
    Argenx is naar Europese normen een atypisch bedrijf, in de zin dat veel Europese sectorgenoten worden opgekocht door grote farmabedrijven voor ze een product op de markt hebben. De visie van Van Hauwermeiren is om op eigen houtje een farmabedrijf uit te bouwen, dat 'op eigen vleugels kan vliegen'. Argenx probeert daarvoor in de eerste plaats het toepassingsgebied van zijn goudhaantje Vyvgart - dat vandaag al op de markt is voor de behandeling van de zeldzame spierziekte myasthenia gravis - te verbreden. Op dat vlak moest het bedrijf eind vorig jaar wel een dubbele opdoffer incasseren.

    Van Hauwermeiren zegt in Financial Times dat, visie ten spijt, hij altijd in het belang van de aandeelhouders zal denken mocht er een bod komen op het bedrijf. 'Het enige dat we kunnen doen als management is erover waken dat iedereen het businessplan voor de komende vijf goed begrijpt, zodat iedere belegger een objectieve afweging kan maken mocht er ooit een bod komen.'

    Eigen inbreng : Staat wel 100 % haaks met wat Onno Van de Stolpe aangaf ! Altijd het gevoel gehad dat hij met GLPG de aandeelhouder ongeveer op de laatste plaats zette met alle gevolgen van dien.
  4. Juancito 5 januari 2024 11:33
    UBS verlaagt koersdoel Argenx. UBS-analist Xian Deng knipt zijn koersdoel voor argenx stevig bij van 520 naar 410 dollar na de teleurstellende resultaten met Vyvgart naar de huidziektes pemphigus vulgaris (PV) en pemphigus foliaceus (PF).

    Verder verlaagt hij de kans op succes bij BP van 40 naar 10% en verwacht hij dat de groei van de uitgaven rond commercialisering van producten naar 15% op middellange termijn zullen evolueren.
  5. forum rang 4 Jan66 5 januari 2024 12:53
    quote:

    Loureiro schreef op 5 januari 2024 11:38:

    Ik verwacht nog interessant nieuws begin volgende week tijdens de jaarlijkse hoogmis van de JPMorgan biotech conference.
    Ik vind het tevens opmerkelijk dat Tim het opnieuw heeft over een eventueel bod op Argenx. Waar rook is, is vuur?
    Idd zeer opmerkelijk deze uitspraak.

    Ik blijf ook vinden, ik heb dit overigens al eerder aangegeven op dit forum dat Argenx vaart moet gaan maken met alle potentiele indicaties van Vyvgart die nog op de plank liggen.
    Dat Argenx niet in staat is om deze onderzoeken allemaal in eigen beheer te doen is geen excuus lijkt mij.

    De concurrentie zit niet stil.
  6. Juancito 5 januari 2024 14:49
    ... Many European biotechs are bought by large drugmakers long before they have an approved product. Van Hauwermeiren said he is bucking that trend by building a “global sustainable company” and a “company which can fly on its own wings”.

    But he said the management will always do what is in the best interests of shareholders if presented with a deal offer.

    “The only thing which we can do as a management team is make sure everyone understands what is the business plan?.?.?.?[in] a standalone scenario over the next five years. And then people can also make an objective comparison if and when there would be a bid on the table.”

    Suzanne van Voorthuizen, head of life sciences equities at investment bank Kempen, said the company’s potential “wholly owned megablockbuster” drug makes it attractive to acquirers.

    But she added that given Argenx has a market capitalisation of $20bn, a suitor would need to bid up to $40bn. “Deals of that size occur once a year, every two years. There are not that many potential buyers.” uit Financial Times

    Wou even opzoeken welke vraag ze precies stelden aan Tim, maar helaas niet duidelijk.
  7. forum rang 4 Lang 5 januari 2024 17:06
    quote:

    Loureiro schreef op 5 januari 2024 11:38:

    Ik verwacht nog interessant nieuws begin volgende week tijdens de jaarlijkse hoogmis van de JPMorgan biotech conference.
    Ik vind het tevens opmerkelijk dat Tim het opnieuw heeft over een eventueel bod op Argenx. Waar rook is, is vuur?
    Heb bijna het idee dat hij ArgenX in de etalage een beetje zet.
  8. forum rang 4 Lang 5 januari 2024 17:15
    quote:

    Loureiro schreef op 5 januari 2024 11:38:

    Ik verwacht nog interessant nieuws begin volgende week tijdens de jaarlijkse hoogmis van de JPMorgan biotech conference.
    Ik vind het tevens opmerkelijk dat Tim het opnieuw heeft over een eventueel bod op Argenx. Waar rook is, is vuur?
    Zal er maandag een PB moeten komen, ben benieuwd....
  9. Loureiro 5 januari 2024 17:42
    quote:

    Lang schreef op 5 januari 2024 17:15:

    [...]
    Zal er maandag een PB moeten komen, ben benieuwd....
    Hij zei onlangs toch nog dat er exciting nieuws ging komen begin dit jaar, wellicht over de pijplijn.
    Ze gaan toch niet voor niks naar de hoogmis van biotech.
    Of dit via een PB moet komen?
  10. Joey II 7 januari 2024 20:57
    Hi ArgenX fans,

    ik volg dit forum al langer, ik ben blij dat ik me bij jullie kan/mag aansluiten :-)
    Vaak veel onzin (reagerend op de waan van de dag : omzet en koersbewegingen in de US. Tja, daar kun je naar kijken, maar handel er vooral NIET op want dat is speculeren, geen beleggen. En ook berichten van (niet als zodanig herkenbare) influencers/baisseirs ), soms ook heel zinnige berichten.

    Voor mij moet beleggen vooral saai zijn. Dus het grootste deel van mijn beleggingen is buitengewoon SAAI.
    Vooral, in hoge mate voorspelbaar. Het enige dat ik daarbij hoef te doen, is kijken naar de kwartaalresultaten.
    Wat doet de omzetontwikkeling, wat doet het resultaat, en vooral wat doet het dividend.

    En toen kwam Nassim Taleb met de Zwarte Zwaan.
    Hij had vele, zeer relevante inzichten voor beleggers. Zijn basis advies was : beleg vooral saai (echt boring : in EFT's, in indexen)
    Nou mij niet gezien, that's not my cup of thea....

    Maar ook : als je echt een klapper wil maken, what to do ...... ? .......
    Tja, iedereen die belegt wil graag een klapper maken.
    Ja, hij gaf daarvoor een heel praktisch handvat.

    KOOP kleine belangen in biotech, en heb heel veel ZITVLEES
    90 % (of meer) van je aankopen gaat ten onder, 5 % (of meer) wellicht break even ,
    en als je mats hebt maak je 'n KLAPPER.
    Stop het in een trommeltje, doe het op slot, niet naar kijken, niet bewegen, houd vast, kijk niet naar de beurskoers, laat je niet leiden door de waan van de dag.
    Ik heb ondertussen een stuk of 15 beleggingen in biotech, de geschetste verdeling door Nassim Taleb komt na ruim 7 jaar aardig overeen met mijn ervaring.

    Ik had de mats, dat ik op basis van die strategie in maart 2017 (nog voor de notering aan de NASDAQ) een plukje ArgenX kocht.
    So far, dat is in elke geval voor mij de KLAPPER. Ik heb ze nog steeds (geen mutaties gedaan), dat is wel een voorwaarde om de strategie succesvol te laten zijn.

    Volg het bedrijf, abonneer je op de persberichten.
    JA, morgen om 07.00 uur (het kan zomaar dat ze in Gent wat later wakker zijn, en het bericht pas om 07.15 uur komt) komen ze met een persbericht over 2024., in aanloop naar de JPMorgan HC.
    Kijk maar wanneer ze in 2020, 2021 en 2022 hun persberichten publiceerden.
    Dit is het belangrijkste persbericht van ArgenX (zonder resultaat van een studie). Daarin staat vrij concreet de jaarroute 2024, en globaal voor de jaren daarna. En die maken ze waar. De resultaten van hun onderzoeken kunnen ze niet garanderen, maar wel wanneer ze de resultaten van hun onderzoeken leveren.
    Je mag verwachten dat 'ArgenX wat gaat versnellen', ze hebben een aardige bak met geld opgehaald met de emissie in juli. De CFO heeft dat ook gezegd in de conference calls in het najaar. En zoals een forumlid al eerder signaleerde, ArgenX was personeel aan het werven. En als jij student/jonge wetenschapper bent, reken maar dat je bij een (bruisende) club als ArgenX wil werken

    Tim heeft gelijk, in Europa weten we dit type bedrijven niet te waarden.
    Door zijn uitlatingen heeft het er inderdaad de schijn van, dat het warm wordt in de boardroom omdat big pharma aan de deur klopt.

    Ik zou graag de reis met deze Argonauten verder meemaken .....

    ENJOY THE JOURNEY
  11. galaking 8 januari 2024 08:01
    Persbericht geeft aan dat Argen X een goed jaar heeft gehad en dat er veel nieuws in 2024 is te verwachten
    argenx Highlights 2024 Strategic Priorities
    Reported $1.2 billion in preliminary* full-year 2023 global net product sales
    Submitted sBLA to FDA for VYVGART® Hytrulo for CIDP with priority review voucher (PRV); if approved,
    launch expected mid-2024
    Reported positive data from Phase 2 ARDA study establishing proof-of-concept for empasiprubart in
    MMN
    Data from six Phase 2 proof-of-concept trials expected by end of 2024
    Nominated four new pipeline candidates with IND filings expected by end of 2025
    www.argenx.com/sites/default/files/me...
241 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links