Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,045 26 apr 2024 17:35
  • +0,005 (+0,01%) Dagrange 33,925 - 34,190
  • 6.178.462 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.578 Posts
Pagina: «« 1 ... 1017 1018 1019 1020 1021 ... 1129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Antonio V 28 november 2023 18:32
    quote:

    Ron-tron system schreef op 28 november 2023 14:03:

    29,98-30,28 daar liggen de prijzen.
    Gisteren op 2cent mijn verkoop gemist en vandaag dan maar iets lager eruit.
    Weinig actie verder.
    Barrick gold daar wel alle long handel eruit gisteren en deels vervangen door korte call opties 17usd en geschreven call opties.
    Goud ontsnapt! Barrick gaat hard nu, ben benieuwd of er een doorbraak komt.
  2. joopaandelen 28 november 2023 19:04
    quote:

    Ron-tron system schreef op 28 november 2023 14:03:

    29,98-30,28 daar liggen de prijzen.
    Gisteren op 2cent mijn verkoop gemist en vandaag dan maar iets lager eruit.
    Weinig actie verder.
    Barrick gold daar wel alle long handel eruit gisteren en deels vervangen door korte call opties 17usd en geschreven call opties.
    Moest nog aan je denken ik had ze wel verkocht op .26
    Nu olie omhoog maar Shell niet heb er maar weer wat ingeslagen in de US.
    Mijn Barrick verkocht maar het zal nog wel verder stijgen maar winst is winst.
  3. Dividend-Shell 28 november 2023 21:57
    quote:

    Antonio V schreef op 28 november 2023 18:32:

    [...]
    Goud ontsnapt! Barrick gaat hard nu, ben benieuwd of er een doorbraak komt.
    Zwakkere dollar, mogelijke renteverlaging, etc.. zorgt voor dat het goud weer meer blinkt. Ook Bitcoin, het digitale goud, sprong opeens omhoog, maar dat kan toeval zijn.
  4. forum rang 9 Ron-tron system 28 november 2023 22:46
    quote:

    joopaandelen schreef op 28 november 2023 19:04:

    [...]
    Moest nog aan je denken ik had ze wel verkocht op .26
    Nu olie omhoog maar Shell niet heb er maar weer wat ingeslagen in de US.
    Mijn Barrick verkocht maar het zal nog wel verder stijgen maar winst is winst.
    Barrick calls 800% na dag 1 een brute start:)
    1/3 eruit gegooid voor sluiting en had ik maar meer gekocht gisteren.
  5. forum rang 6 Candelll 29 november 2023 08:04
    Shell geeft toestemming voor engineering- en constructiewerkzaamheden aan het Manatee-gasveld
    Curtis Williams
    dinsdag 28 november 2023 om 23:27 GMT+1·2 min leestijd
    In dit artikel:

    HOUSTON, 28 november (Reuters) - Shell PLC heeft aannemer McDermott International Ltd toestemming gegeven om technische werkzaamheden te starten aan zijn Manatee-gasveldontwikkelingsproject voor de oostkust van Trinidad en Tobago, maakte de aannemer dinsdag bekend.

    Trinidad is de grootste exporteur van vloeibaar aardgas (LNG) in Latijns-Amerika, maar het vlaggenschip Atlantic LNG-project en de petrochemische fabrieken draaien op verminderde capaciteit als gevolg van een tekort aan aardgas.

    McDermott zei dat het groen licht heeft gekregen om door te gaan met een engineering-, inkoop-, constructie- en installatiecontract (EPCI), in afwachting van een investeringsbeslissing. De minister van Energie van Trinidad en Tobago, Stuart Young, zei dat hij verwacht dat Shell het project binnenkort zal goedkeuren.

    "Ik verwacht dat ik binnen zeer korte tijd zal horen over een FID (definitieve investeringsbeslissing) van Shell over Manatee", zei Young tegen het parlement van het land.

    Een woordvoerder van Shell zei dat het project vordert en dat het bedrijf verwacht FID volgend jaar te bereiken.

    Manatee zal naar verwachting al in 2028 700 miljoen kubieke voet per dag produceren om het gastekort van het land te helpen verlichten. Manatee maakt deel uit van de grensoverschrijdende Loran-Manatee-ontdekking, gedeeld door Trinidad en Venezuela.

    Het veld bevat ongeveer 10 biljoen kubieke voet (tcf) aardgas, waarvan 7,3 tcf aan de kant van Venezuela en de resterende 2,7 tcf aan de kant van Trinidad.

    De landen onderhandelden jarenlang over de gezamenlijke ontwikkeling van het reservoir en ondertekenden voorlopige overeenkomsten, maar de VS legden in 2019 sancties op aan de Venezolaanse energie-industrie, waardoor de definitieve deal werd vertraagd.

    Dit jaar heeft Shell het veldontwikkelingsplan ingediend, dat de regering van Trinidad en Tobago heeft aanvaard, waarin wordt opgeroepen tot een piekproductie van 700 miljoen kubieke voet per dag (mcfd) gas.

    "Deze onderscheiding volgt op onze succesvolle levering van het front-end engineeringontwerp voor het Manatee-gasveld", zegt Mahesh Swaminathan, senior vice-president, onderzeese en drijvende faciliteiten bij McDermott. (Rapportage door Curtis Williams in Houston; redactie door Josie Kao)
  6. forum rang 6 Candelll 29 november 2023 08:06
    Shell's (SHEL) Prelude LNG-faciliteit wordt in december opnieuw opgestart
    dinsdag 28 november 2023

    Shell plc SHEL nadert de voltooiing van uitgebreid onderhoud aan zijn Prelude-faciliteit voor vloeibaar aardgas (LNG) voor de kust van Australië, met plannen om de export volgende maand te hervatten, volgens bronnen per sector en scheepvaartgegevens. Deze stap komt op een cruciaal moment, in lijn met de piekconsumptie in grote markten als China en Europa, aangedreven door de verhoogde vraag tijdens de winter op het noordelijk halfrond.

    Laten we in de details duiken. Het is duidelijk dat de comeback van Prelude niet slechts een routinegebeurtenis is, maar een mijlpaal in de LNG-industrie.

    Onderhoudsvoortgang en strategische timing
    Het in augustus gestarte onderhoudsproces gaat zijn laatste fase in. Uit scheepvaartgegevens blijkt dat de LNG-tanker Symphonic Breeze op 6 december bij de drijvende faciliteit zal aankomen, wat de naderende voltooiing van de uitgebreide onderhoudsinspanningen aangeeft. Hoewel Shell discreet is over de details, verwacht het Britse bedrijf een productieverhoging in december, wat de berekende precisie waarmee het onderhoud is uitgevoerd onderstreept.

    Prelude's unieke uitdagingen en complexiteiten
    Prelude, met een dek langer dan vier voetbalvelden, staat voor innovatie in LNG-technologie. Met een kostprijs van meer dan 12 miljard dollar is het een pionier sinds de oprichting in juni 2019. De afgelegen offshore locatie, verbonden aan de complexiteit van het feit dat het de eerste drijvende LNG-faciliteit ter wereld is, zorgde echter voor operationele uitdagingen. De faciliteit heeft met tussenpozen te kampen gehad met storingen, waaronder een aanzienlijke tegenslag in december 2021, toen een brand tot een volledig stroomverlies leidde.

    Shell's reactie en toekomstgerichte aanpak
    Shell erkende de complexiteit van de operatie van Prelude en bracht een verklaring uit waarin de nadruk werd gelegd op de complexiteit van de faciliteit en haar inzet om een veilige uitvoering van alle activiteiten te garanderen. Deze uitgebreide ommekeer markeert Prelude's eerste grote onderhoudsinspanning, waarbij niet alleen de aanvankelijk geïdentificeerde werkomvang wordt aangepakt, maar ook aanvullende gebieden die tijdens het proces aan het licht zijn gekomen. Deze toekomstgerichte benadering demonstreert de toewijding van Shell aan de betrouwbaarheid van de faciliteit op de lange termijn.

    Industrieel inzicht
    Insiders die bekend zijn met de activiteiten van Prelude hebben, op voorwaarde van anonimiteit, aangegeven dat het onderhoud bijna voltooid is. Eén bron suggereerde zelfs dat Prelude de activiteiten al volgende week zou hervatten. Deze voorkennis draagt niet alleen bij aan de geloofwaardigheid van de naderende voltooiing, maar duidt ook op de snelle terugkeer van de faciliteit naar volledige functionaliteit.

    De impact van Prelude op de LNG-markt
    Prelude ligt 475 kilometer uit de westkust van Australië en is van strategisch belang op de mondiale LNG-markt. De hervatting van de activiteiten sluit strategisch aan bij de winterpiek in de vraag, vooral in grote markten als China en Europa. Terwijl hoge voorraden de aankopen in het begin van het jaar hebben getemperd, duidt de timing van de heropleving van Prelude op een potentiële impuls in de LNG-export, wat bijdraagt aan het mondiale energielandschap.

    Conclusie
    De hervatting van de export van Prelude is een positieve ontwikkeling voor Shell. Verwacht wordt dat de faciliteit de komende jaren een aanzienlijke cashflow voor het bedrijf zal genereren. De convergentie van strategische timing, innovatieve technologie en onderhoud positioneert Prelude als een belangrijke speler op de LNG-markt. Terwijl de industrie reikhalzend uitkijkt naar de terugkeer naar de activiteiten, reiken de gevolgen van de heropleving van Prelude verder dan de onmiddellijke gevolgen, waardoor het traject van de LNG-sector wordt bepaald.
  7. forum rang 9 Ron-tron system 29 november 2023 09:16
    Shell start dagelijks met een dipje onder de 30eur en wie koopt krijgt dezelfde dag nog een dividend erbij elke dag weer keer op keer:)
    29,98 in en op 30,28 ga ik er weer uit.
    Lijkt wel een spelletje.
    Op een keer moet de koers toch ook eens kant kiezen denk ik dan.
  8. forum rang 7 Ron Kerstens 29 november 2023 10:15
    quote:

    Relaxed1 schreef op 29 november 2023 09:41:

    We gaan bijna aan de laatste maand in 2023 beginnen.
    Indien er mensen zijn die de AEX ook eens willen voorspellen zijn ze hartelijk welkom om eens een maandje proef te draaien bij de Dagvoorspellers.
    Ik probeer juist verre te blijven van mensen die denken of suggereren dat ze aandelen koersen kunnen voorspellen :-)
  9. forum rang 6 Opentop 29 november 2023 12:15
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 29 november 2023 11:31:

    Zo simpel is het;

    www.quotenet.nl/financien/investeren/...
    Heel mooi die wijsheden.
    Ik vraag me wel af, wanneer die zijn ontstaan.
    Vermoed dat ze ook met vallen en opstaan belangrijk zijn geworden, ook hier helpt het enorm als je lang leeft.
  10. forum rang 9 Ron-tron system 29 november 2023 13:34
    quote:

    A3aan schreef op 29 november 2023 13:04:

    Na een goed uurtje weer los.
    .98 en .81 in en nog niets gelost want de 30,28eur wil maar niet ondanks een hoge olieprijs stijging.
    Ik denk zelfs dat ik te vroeg eruit ga op .28 en de koers eerder de 30,50eur gaat testen straks.
    Het is alvast spannender dan abn amro waar ik ook trade en de koers helemaal niet beweegt.
    Eerste olieprijs shorts ook weer in net onder de 78usd wti dat is veel belangrijker:)
22.578 Posts
Pagina: «« 1 ... 1017 1018 1019 1020 1021 ... 1129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links