Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Correctie: AEX houdt redelijk stand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 28 oktober 2023 12:41
    Dat verhaal over de WTI olie klopt niet, die verloor op weekbasis 3,14%, want hij schoot gisterenavond flink hoger!!
    De AEX ging 0,28% nat, ik kon hem flink uitlachen, bij mij steeg de porto 1,7% en de oorzaak is natuurlijk makkelijk te raden, mijn oude vlam Besi steigerde kort aan de 15% omhoog, omdat de topman een behoorlijk beter 4 kw voorzag, over het moeilijke( voorzegde) 3e kw toch meer winst maakte en voorzichtig optimistisch, over de toekomst was!!
    Voor de rest was de vangst dun, KPN doet het op de datamarkt, momenteel niet slecht en daarvoor toverden de beleggers een plus van 1,12% op het bord!!
    Metaal had van de week de wind in de zeilen, goud passeerde de grens van 2000$, zilver deed niet mee, zakte zelfs ruim 1%, economisch meest belangrijke metaal koper steeg2,39%, arcelor nog meer, die pluste2,81%, daar bleef Aperam ver bij achter, die wist nog geen half procentje voorwaarts te gaan, AMG kwam nauwelijks met zijn hakken over de sloot, die ging 0,12% omhoog, bij super oud metalen specialist Dalm is de loods en het terrein bijna brandschoon, alles wat binnenkomt, gaat direct de brede 14 op en de berichten proevende denk ik dat de vraag naar oud metaal groot is en zal toenemen, door de behoorlijk stijgende gasprijs, mijn visie, want topman Aaike heb ik niet gezien!!
    Shell stond gisteren, op de middag ook licht groen, op weekbasis, maar zijn dagwinst van 2,5% verschrompelde naar een heel mager plusje van nog geen tiende procent en daarmee verloor hij van de week 1,13%, nu ja, zo lang hij boven de 30€ staat, staat hij goed, oorzaak was , zoals zo vaak, het analistencorps, zij dachten dat Chevron en Exxon, bij stevig lagere olieprijzen, toch glanzende cijfers zouden rapporteren, nu ja, die waren, net als de olieprijzen, in kw3 iets minder glanzend, maar toch goed, maar dan krijg je op de beurs een dreun, vooral Chevron!!
    Het beste bankje van Europa bakte er ook weer niks van, ING verloor1,46%, het obligatie verhaal van hier boven, heeft een keerzijde, banken, pensioenfondsen en centrale banken die nu, door omstandigheden obligaties moeten verkopen, moeten dat met mega verliezen doen, dat kan uitgroeien tot een enorm probleem!!
    Hekkensluiter was bij mij het oerdegelijke Unilever er verscheen bijna matige vorst op het bord - 4,26%, mijns inziens nogal onterecht, met de cijfers was niks mis en de plannen naar de toekomst, oogden zeker niet slecht, nu ja, bij zo'n koers, moet je niet verkopen maar bijkopen, helaas is mijn knakenpot leeg en reden tot schuiven heb ik niet!!
    Vandaag wat afgestorven tuinmateriaal opruimen, want op de groentetuin is de gang naar de winter heel goed zichtbaar, alleen de zeer vitaminenrijke wintergroenten staan er zeer fleurig bij!!

    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen religieuze uitingen te plaatsen, bericht is aangepast.]
  2. forum rang 6 'belegger'' 28 oktober 2023 15:44
    Beste Jan, voor het geval je het wilt weten heb ik alvast even gekeken. Op het koersenbord van IEX staat de gasprijs van Louisiana deze week +/+ 16,77%. Voor de Dutch TTF kom ik op -/- 0,22%.

    Deze week besprak Jilles van den Beukel weer eens de energiemarkt. Chevron en Exxon kwamen aan bod. Voor de verdere toekomst werd zelfs een overname van BP door Shell als mogelijkheid genoemd, maar dat was meer een zijstapje. Als je ergens een regenachtig uurtje over hebt, kan ik je aanraden om het eens terug te luisteren.

    Centrale banken worden niet verplicht om obligaties te verkopen. Ze kunnen aan de rente draaien en de obligaties laten aflopen. Ze kunnen ook weer obligaties kopen, dat zal dan tegen lagere prijzen gaan dan voorheen. Pensioenfondsen en andere partijen die hun zaakjes op orde hebben, hoeven ook niet te verkopen. Zwakkere partijen kunnen wel verder in problemen komen, dat is de rekening van het gratis geld tijdperk.
  3. forum rang 7 jan de vakman 28 oktober 2023 16:24
    Belegger, ik bedoel het rondom die obligaties net als jij, met door omstandigheden bedoel ik, als zich situaties voordoen, die hen tot verkopen dwingen, dat is nu (nog) niet aan de orde en zal ook hopelijk niet gaan gebeuren. ik had het wat meer moeten omschrijven!!
    Voor de gasprijs kijk ik ook altijd op de GIRO, wat die s' avonds weergeven, klopt bijna altijd met IEX, de volgende morgen, van de week waren er een paar keer forse verschillen, meer dan 20 cent?!
    Door (tijdelijke) erge drukke werkzaamheden, heb ik op het ogenblik minder tijd voor iets nazoeken, of heb daar door vermoeidheid, minder zin in!!, SJALOOM!!!
  4. Drdredederde 28 oktober 2023 21:15
    Jan merkte het vorige week al op maar iex en/of Abm kunnen zoals wel vaker niet rekenen en geven vaker verkeerde informatie.
    'Vorige week daalde de index 1,6 procent met een slot op 716,24 punten'. MOET zijn: 2,4 procent. Het scheelt nogal wat.
    Als ik bij elke berichtgeving het aantal fouten zou moeten doorgeven kom ik zowat aan een dagtaak. Er wordt wel vaker over gereclameerd maar helaas NIETS mee gedaan! Triest en op zijn zachts gezegd tegenvallend en onbehoorlijk. Ik stuur deze reactie ook maar door naar de redactie van IEX misschien dat dat toch wat uithaalt maar ga ervanuit van niet. Fijne zondag!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 26 apr
    882,63
    0,00% 0,00
  2. AMX 26 apr
    914,42
    0,00% 0,00
  3. ASCX 26 apr
    1.198,74
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links