Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,900 26 apr 2024 17:35
  • +0,019 (+2,16%) Dagrange 0,883 - 0,903
  • 3.641.122 Gem. (3M) 6,8M

Pharming Oktober 2023

4.318 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 216 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kwiirk 26 oktober 2023 12:03
    quote:

    fanaat schreef op 26 oktober 2023 10:11:

    Alvorens Pharming iets kan gaan betekenen voor de aandeelhouder zijn we jaren verder. Aldus de baas van dit bedrijf. Op het eerste oog een mooi resultaat maar reken eens uit hoeveel het is per aandeel. Je schrikt je rot ! Pharming kan goed voor zichzelf zorgen maar veel verder komt dit bedrijf ook volgens de baas voorlopig niet.
    Nou ja, over 2024 omzet Joenja zo'n 50 mln lijkt mij vrij voor de hand liggend.
  2. forum rang 7 Beur 26 oktober 2023 12:05
    quote:

    voda schreef op 26 oktober 2023 11:51:

    @ Beur, inmiddels een 3e ritje gemaakt? Het aandeel is er vodatiel genoeg voor. :-)
    Nee Hans, ik hou het waarschijnlijk daarbij. (ook al omdat ik tegenwoordig 's-middags vaak tijd besteed aan andere leuke zaken dan de beurs).
    Wat ik al eerder schreef: voor mij is het de kunst niet het onderste uit de (koers-)kan te willen halen maar tevreden te zijn met een behaalde winst. En ik ben Ph. wat dat betreft vandaag dankbaar.
    Benieuwd of jij nog je plan doorzet om (deels) te gaan verkopen maar dat hoef je hier niet te melden.
  3. forum rang 4 Kwiirk 26 oktober 2023 12:05
    quote:

    Beur schreef op 26 oktober 2023 10:13:

    [...]"Naar de winst wordt eigenlijk niet gekeken door beleggers", aldus De Vries."

    De grappenmaker ! :) Nou De Vries: ik kijk daar wel naar hoor. Je kunt niet tientallen jaren blijven teren op de verwachtingen van beleggers over een beloftevolle toekomst. Ph. is al lang geen start up meer.
    Voor dit jaar lijkt mij de opmerking van de Vries juist. Voor volgende jaren zal Joenja en Ruconest zoveel bij moeten dragen dat er wel degelijk naar winst zal worden gekeken.
  4. forum rang 10 voda 26 oktober 2023 12:20
    quote:

    Beur schreef op 26 oktober 2023 12:05:

    [...]Nee Hans, ik hou het waarschijnlijk daarbij. (ook al omdat ik tegenwoordig 's-middags vaak tijd besteed aan andere leuke zaken dan de beurs).
    Wat ik al eerder schreef: voor mij is het de kunst niet het onderste uit de (koers-)kan te willen halen maar tevreden te zijn met een behaalde winst. En ik ben Ph. wat dat betreft vandaag dankbaar.
    Benieuwd of jij nog je plan doorzet om (deels) te gaan verkopen maar dat hoef je hier niet te melden.
    Deze gemist? Ik wacht nog even.

    voda
    26 oktober 2023 10:29

    De koers zet nog niet lekker door wat ik verwachtte. Ik houd nog even de aandelen vast, ik hoef nog geen droog brood te eten. :-)
  5. forum rang 7 Beur 26 oktober 2023 12:22
    quote:

    Kwiirk schreef op 26 oktober 2023 12:05:

    [...]
    Voor dit jaar lijkt mij de opmerking van de Vries juist. Voor volgende jaren zal Joenja en Ruconest zoveel bij moeten dragen dat er wel degelijk naar winst zal worden gekeken.
    Beleggers wordt inmiddels al 24 jaar getergd om niet naar de koers te kijken met het oog op te verwachten mooie ontwikkelingen. Een tijdje geduld zonder LT in Ph. te gaan kan er voor mij nog wel bij hoor. Eerst (mooie omzetten en dito winsten) zien en dan geloven is voor mij het devies bij Sijmen.
  6. forum rang 7 Winst gevend 26 oktober 2023 12:48
    .
    De omzet bedroeg 66,7 miljoen dollar, goed voor een stijging van 26 procent,
    waarvan 6,5 miljoen dollar van Joenja en 60,2 miljoen dollar Ruconest.

    Omzet Ruconest gestegen naar 60,2 miljoen op kwartaalbasis.
    Omzet Joenja na 5 maanden verkoop nu al boven de 10% van Ruconest.

    Mijn 3e kwartaal verwachting van 6 miljoen omzet in Joenja is hiermee zelfs 0.5 miljoen beter uitgevallen.

    Een dikke felicitatie waardig, richting Pharming Group.

    Fijne conference call gewenst.
  7. forum rang 4 Voorheen_bekend_als_Test 26 oktober 2023 12:51
    quote:

    Vertrouwen schreef op 26 oktober 2023 08:09:

    De meesten van de zwartebrillenbrigade verwachtte een sterk verlies.
    Dat dit niet zo is zal voor hen een teleurstelling zijn.

    Voor mij is Pharming op de goede weg.
    De kaspositie is boven mijn verwachting en het aantal gebruikers Joenja waarvan ik in eerdere post dacht dat het er 60 zouden zijn , is dus ook wat hoger.
    Verder is er nog goedkeuring Joenja van EMA op komst en groeit de verkoop Ruconest nog altijd.

    Leg mij dan maar eens uit waarom dit negatief zou zijn ?

    Dit is super positief juist !
    Een betreurenswaardig, maar helaas niet onverwacht staaltje stemmingmakerij van uw zijde, volgens de bekende formule. In tegenstelling tot wat u, vermoed ik, in staat bent te bevatten, is er een aanzienlijk aantal forumleden, door u zo kleinzielig en leefhoofdig gepositioneerd als ‘zwarte brillen’, die koersstijgingen van Pharming van harte toejuicht - ik ben één van hen. Wij zijn evenwel mensen die de zaak met de nodige scepsis en achterdocht beschouwen, en die de praatjes van meesterverkoper SDV niet klakkeloos voor waar aannemen. Niet iedere ‘zwarte bril’ zit short.

    Wellicht kunt u eens een poging wagen e.e.a. tot u door te laten dringen.
  8. retro 26 oktober 2023 13:00
    Pharming CEO tevreden met aftrek nieuw medicijn

    Delen met anderen
    Joenja draagt bij aan omzetgroei.

    (ABM FN-Dow Jones) Pharming is tevreden met de snelheid waarmee zijn nieuwe product Joenja wordt opgepakt in de markt en blijft daarin investeren, onder andere door familieleden van patiënten te zoeken die de nog onbekende ziekte ook kunnen hebben. Dat zei CEO Sijmen de Vries donderdag in een gesprek met ABM Financial News.

    Het bekende middel Ruconest biedt een stabiele basis voor toekomstige groei, en de verwachte omzetgroei met een laag enkelcijferig percentage in 2023 voor dit product blijkt een goede inschatting te zijn, zei De Vries. Na drie kwartalen is de omzet 154 miljoen dollar tegen 151 miljoen dollar een jaar eerder.

    Voor Joenja, de marktnaam voor het middel leniosilib, bedraagt de omzet dit jaar tot nu toe 10,3 miljoen dollar, waarvan 6,5 miljoen in het derde kwartaal en de rest in het tweede kwartaal.

    De nettowinst van Pharming daalde intussen van 9 miljoen tot 3,5 miljoen dollar, doordat de kosten voor onderzoek en ontwikkeling en ook die voor marketing en verkoop sterk stegen. Dat zal voorlopig wel zo blijven. "We hebben er het geld voor en blijven investeren in meer omzet. Naar de winst wordt eigenlijk niet gekeken door beleggers", aldus De Vries. Pharming zag de kaspositie afgelopen kwartaal verbeteren van 194 miljoen naar 199 miljoen euro.

    Pharming blijft in de komende kwartalen intensief zoeken naar meer patiënten met de ziekte APDS in de Verenigde Staten, voor zijn middel Joenja. Het gaat om een zeldzame immuunziekte, die zorgt dat mensen een laag aantal witte bloedcellen hebben. Dit komt naar schatting 1 tot 2 keer per miljoen mensen voor.

    Van de circa 200 geïdentificeerde Amerikaanse patiënten komen er zo'n 150 in aanmerking voor behandeling met het middel en daarvan zijn er nu 63 op betaalde therapie. In de grote markten VS, EU, VK, Australië, Canada en Israël zouden er meer dan 1.500 patiënten getroffen moeten zijn door APDS, waarvan 640 inmiddels zijn geïdentificeerd.

    In de Verenigde Staten lijkt daarin nog een flinke achterstand te zijn, gezien het lagere aantal gevonden patiënten per miljoen inwoners, zei De Vries. Pharming probeert nu door gesprekken met patiënten te achterhalen welke familieleden mogelijk ook getroffen zijn. Omdat het genetische defect dominant is, is de kans daarop groot.

    Aanvullend onderzoek is nodig om aan te tonen dat een licht afwijkend genetisch defect verantwoordelijk is voor dezelfde aandoening, voordat ook die patiënten in aanmerking komen voor behandeling. Daar gaat tijd overheen, legde De Vries uit.

    De ervaring die nu wordt opgedaan, kan worden toegepast bij de geplande uitrol van het middel in andere landen, waarvoor marktgoedkeuring nog moet worden verkregen.

    Pharming doet geen uitspraken over de verwachte omzetpiek voor het middel, zei de topman. "Daar geven we guidance over." Er zouden wel analisten zijn die deze op meer dan 200 miljoen euro per jaar schatten. Als daar andere indicaties bij komen, die met hetzelfde middel kunnen worden behandeld, kan deze markt nog een aantal keer groter worden, volgens De Vries. Dat kan echter nog jaren duren.

    Door: ABM Financial New
4.318 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 216 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links