Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 19,745 26 apr 2024 17:35
  • +0,480 (+2,49%) Dagrange 19,225 - 19,835
  • 2.855.045 Gem. (3M) 2M

Philips 2023

5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 249 250 251 252 253 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Instapmoment 6 oktober 2023 10:10
    quote:

    JustRevisited schreef op 6 oktober 2023 10:00:

    [...]

    Ik wil wel van Philips horen wat de financiele impact is. Ze mogen de markt nog niet op na afronding recall actie (?) en wat dan? Op de handen zitten tot FDA over 10 maanden weer een nieuwe reactie geeft?
    Dat is exact het punt wat ik eerder wilde maken. Philips heeft de FDA vanaf het begin totaal niet serieus genomen. FDA staat bekend als een arrogante partij die je absoluut niet tegen je wil hebben. Doordat Philips vanaf het begin onvolledige en in sommige gevallen zelfs onjuiste informatie heeft verstrekt, loopt men nu vertraging op. Philips had deze kwestie veel beter kunnen managen en dan was deze hele kwestie misschien wel in een veel verder stadium qua afwikkeling.
  2. [verwijderd] 6 oktober 2023 10:19
    quote:

    JustRevisited schreef op 6 oktober 2023 09:46:

    Ik heb net de hele update vanuit FDA gelezen en ik zou willen dat het anders was, maar ik kan niks positiefs teruglezen.

    Het lijkt er op dat de FDA ook teleurgesteld is in de houding van Philips. Een informele hoorzitting werd afgewezen, Philips gaf de voorkeur aan schriftelijke reactie, de FDA staat in contact met andere leveranciers om schaarste van apparaten op te vangen dus geeft daar de voorkeur aan boven het verlenen van toestemming aan Philips.

    Een snelle terugkeer op de markt kun je dus wel op je buik schrijven. Dat staat vervolgens ook in schril contrast met opmerkingen van Philips’ CEO die aangaf dat die vergunning er hoe dan ook komt. Eerst zou dit in de eerste jaarhelft zijn. Van die timeline werd door Philips al afgeweken in de Q2 cijfers door er geen tijd meer aan te verbinden.

    De sell-off bij de Q2 cijfers leek mij destijds onterecht, maar met de kennis van nu was Philips blijkbaar toch op de hoogte dat de FDA er een stuk strakker in zit. Er lijkt vooral een groot gebrek aan goodwill te zijn van FDA richting Philips. Er wordt wel samengewerkt, maar FDA laat duidelijk weten dat ze op allerlei terreinen dwingende eisen stellen aan Philips, dat daar vervolgens volgens hen niet al te adequaat op reageert.

    Wat het belang van de FDA daarin is? Is dat alleen patient safety of ook een behoefte om tanden te laten zien en zich te profileren? Dat is moeilijk in te schatten, het laatste zou best kunnen. Maar dan is de vraag wanneer FDA dan los laat. Je wilt een hond die bijt, niet een die vasthoudt en scheurt, om maar even bij het actuele nieuws te blijven.

    Nee, dit leest niet goed. Ik ga misschien over een tijdje lange calls kopen als er iets van een bodem te zien is. Maar denk niet dat we daar al zijn.
    Je was altijd erg positief over Philips en de aanpak van deze affaire en daarom waardeer ik het JR dat je nu duidelijk je twijfels uitspreekt over de voortgang van dit proces en de houding van Philips in het verhaal. Er is een probleem en dat probleem lijkt voorlopig niet kleiner te zijn geworden.
    Ik heb regelmatig aandelen Philips gehad maar altijd gebruikt voor korte trajecten omdat er voor mijn gevoel te veel onzekerheden waren rondom dit verhaal en ik rekening hield met een uitslag welke je als Philipsaandeelhouder niet wil horen. Achteraf heb ik de juiste keuze gemaakt en soms moet je wat dat betreft geluk hebben.
    De klap naar beneden is nu hard en je zou kunnen besluiten om nu in te stappen maar met Adyen, AMG en de verzekeraars in mijn achterhoofd ben ik toch wat voorzichtig. Het is ook de vraag wat er na 15.30 gaat gebeuren wanneer de beurs aan de overkant opengaat. Daar houden ze over het algemeen niet zo van dit soort zaken.
    Sterkte voor alle aandeelhouders welke nu hun winst zien verminderen of verlies lijden.
  3. forum rang 7 €URO-Trader 6 oktober 2023 10:20
    quote:

    Harrie schreef op 6 oktober 2023 10:14:

    Me helemaal rond gekocht. Misschien onverstandig. Ik denk dat op termijn de vraag naar slaapapneu apparaten zal toenemen en Philips is meer dan alleen deze tak.
    Het was voorheen wel degelijk de cash-cow, welke nu van z'n paard is gevallen. Om de schikkingen te gaan betalen mbv de inkomsten van de andere afdelingen, no way. Dat Exor een belang heeft is al helemaal geen goed teken. Die lenen al hun aandeeltjes uit om te shorten en uiteindelijk een nog groter belang op te bouwen. Kan Philips het niet meer opbrengen koopt men de hele puinzooi op voor een habbekrats. Wellicht sla ik de plank mis, maar het wordt donker boven die blauwe lamp. De enige redding is a la Fugro, een verdubbeling vd aandelen, verwatering dus.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2023 10:24
    quote:

    TraderT123 schreef op 6 oktober 2023 09:59:

    Philips heeft uitgebreide testen laten uitvoeren. FDA nog niet helemaal zeker omdat ze zelf ook testen hebben uitgevoerd? Of is dit meer een formaliteit zodat ze hun reputatie niet op het spel zetten.. als straks blijkt dat die apneu apparaten nog steeds niet veilig zijn kunnen ze wel zeggen dat ze er alles aan hebben gedaan.

    Was de FDA maar zo strikt voordat ze de halve wereld hadden geinjecteerd met een niet zo veilig middeltje....
    Gevaarlijke post qua inhoud met een hoop complotgehalte.
  5. forum rang 4 Lang 6 oktober 2023 10:26
    quote:

    Altijd schreef op 6 oktober 2023 09:55:

    [...]

    Zou goed zijn als de grondhouding van PHI ook zwaar verbetert. Klopt. Een medisch multinational onwaardig.
    Ze hadden iemand uit de pharmacie of biotechwereld moeten inhuren , alleen maar voor ´hoe ga ik om met de FDA´, want dat is een wereld op zich, ze zijn supermachtig , dulden geen tegenspraak en je bent enorm van ze afhankelijk.
  6. TraderT123 6 oktober 2023 10:35
    quote:

    Lang schreef op 6 oktober 2023 10:26:

    [...]
    Ze hadden iemand uit de pharmacie of biotechwereld moeten inhuren , alleen maar voor ´hoe ga ik om met de FDA´, want dat is een wereld op zich, ze zijn supermachtig , dulden geen tegenspraak en je bent enorm van ze afhankelijk.
    Ja of Philips had gewoon een ex commissielid van de FDA in dienst moeten nemen...dan heb je dit soort problemen niet.

    www.cnbc.com/2019/06/27/former-fda-co...
  7. Pietje Bell 6 oktober 2023 10:53
    Wat stom van Philips zeg. FDA duidelijk onderschat en dat in de positie waar Philips reeds in zat. Onvoorstelbaar slecht gemanaged. Heb veel ervaring in werken met de FDA, Ze straffen het direct af als je niet doet wat ze bewezen willen hebbben.
    Ben heel teleurgesteld in management. Echt, ongelofelijke afstraffing dit. Ze laten zien wie de baas bij inzake dit soort issues en blijven dit ultrascherp volgen. FDA onderschatten is killing helaas. Zo gaat dat in VS. Zit helaas al heel lang long in Philips….
5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 249 250 251 252 253 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links