Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 19,745 26 apr 2024 17:35
  • +0,480 (+2,49%) Dagrange 19,225 - 19,835
  • 2.855.045 Gem. (3M) 2M

Philips 2023

5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 247 248 249 250 251 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. appiehappie 6 oktober 2023 09:14
    quote:

    Altijd schreef op 6 oktober 2023 09:11:

    Bij de FDA kan ik geen info vinden, noch bij PHI...
    AMSTERDAM, Oct 6 (Reuters) - The U.S. Food and Drug Administration (FDA) remains unsatisfied with the status of a product recall by healthcare technology company Philips , the regulator said in an update.
    Philips has recalled millions of sleep apnea and respiratory devices since 2021.
    In the update published overnight, the FDA said it believed Amsterdam-headquartered Philips should conduct additional testing on the risk posed to people who used recalled devices.
  2. forum rang 5 mathijsjelle 6 oktober 2023 09:26
    quote:

    Bassie58 schreef op 6 oktober 2023 09:18:

    De Amerikaanse toezichthouder FDA blijft ontevreden over de terugroepactie van Philips en eist extra onderzoek.

    Effe. 17k winst en niet pakken????? Woon je al in Wassenaar???????
    Klinkt als minder handig idd, geen Wassenaar. Koersdoel van 21 gezet als moment van verkoop dus tja
  3. forum rang 5 Altijd 6 oktober 2023 09:27
    De FDA blijft bij haar standpunt dat patiënten die getroffen zijn door de terugroepactie van juni 2021 van bepaalde Philips Respironics ventilatoren, BiPAP-apparaten (bilevel positive airway pressure) en CPAP-apparaten (continuous positive airway pressure) verlichting verdienen. Terwijl deze zaak nog loopt, blijft de FDA de voortgang van de terugroepacties van het bedrijf volgen en nieuwe informatie delen met gebruikers van apparaten, patiëntenzorginstellingen en andere belanghebbenden. De FDA is nog steeds niet tevreden over de status van deze terugroepactie en we blijven stappen ondernemen om de gezondheid en veiligheid van gebruikers van deze apparaten te beschermen.

    In juni 2021 waarschuwde de FDAExternal Link Disclaimer mensen die bepaalde beademingsapparaten, BiPAP-apparaten en CPAP-apparaten van Philips gebruiken vanwege mogelijke gezondheidsrisico's - het gaat om 15 miljoen apparaten wereldwijd. Het polyurethaanschuim (PE-PUR) op polyesterbasis dat in deze apparaten wordt gebruikt om geluid en trillingen te verminderen, kan kapotgaan. Als het schuim kapot gaat, kunnen zwarte stukjes schuim, of bepaalde chemicaliën die niet zichtbaar zijn, worden ingeademd of ingeslikt door de persoon die het apparaat gebruikt. De waarschuwing is gebaseerd op problemen die naar verluidt geassocieerd zijn met het afbreken van PE-PUR-schuim en die mogelijk kunnen leiden tot ernstig letsel en mogelijk medische interventie vereisen om blijvend letsel te voorkomen.

    Onafhankelijke tests: PE-PUR-schuim
    Nadat Philips in juni 2021 met de terugroepactie was begonnen, is het bedrijf op verzoek van de FDA begonnen met uitgebreide aanvullende tests van het PE-PUR-geluiddempingsschuim om mogelijke gezondheidsrisico's in verband met de mogelijke uitstoot van deeltjes uit afgebroken schuim en bepaalde vluchtige organische stoffen (VOC's) beter te kunnen beoordelen. In een bevel tot kennisgeving aan Philips op grond van artikel 518(a) van de Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (zie verdere informatie hieronder), heeft de FDA het bedrijf onder andere opgedragen een link te verstrekken waarmee zorgverleners en registranten toegang krijgen tot alle beschikbare testresultaten en door derden bevestigde conclusies over de bevindingen van het testen van PE-PUR-schuim dat wordt gebruikt in apparaten die door Philips worden gefabriceerd op deeltjes en VOC's, ongeacht de Philips-apparaten waarin het schuim mogelijk is getest.

    Philips heeft updates gepubliceerd over zijn onafhankelijke testprogramma om de gezondheidsrisico's te beoordelen van het PE-PUR-geluiddempende schuim dat is aangetroffen in bepaalde teruggeroepen Philips-ventilatoren, BiPAP-machines en CPAP-machines. De FDA heeft de beschikbare informatie en de gegevens die door Philips aan de FDA zijn verstrekt, bestudeerd. Wij zijn van mening dat de tests en analyses die Philips tot op heden heeft gedeeld niet toereikend zijn om de risico's van de teruggeroepen apparaten voor gebruikers volledig te beoordelen. Hoewel Philips heeft geconcludeerd dat de blootstelling aan schuimdeeltjes en VOC's van deze apparaten "waarschijnlijk niet zal leiden tot merkbare gezondheidsschade bij patiënten", is de FDA van mening dat aanvullende tests nodig zijn. Philips heeft ermee ingestemd de gevraagde aanvullende tests uit te voeren. Op basis van de momenteel beschikbare informatie handhaaft de FDA haar aanbevelingen met betrekking tot de mogelijke gezondheidsrisico's in verband met de PE-PUR-schuimafbraak in deze teruggeroepen hulpmiddelen. De FDA zal alle aanvullende informatie die door Philips wordt verstrekt, bestuderen en rapporten over medische hulpmiddelen blijven volgen om onze voortdurende analyse van de mogelijke gezondheidsrisico's verder te onderbouwen.
  4. forum rang 5 Altijd 6 oktober 2023 09:27
    Activiteiten FDA
    Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om consumenten te voorzien van de meest recente informatie over de terugroeping van Philips, heeft de FDA vandaag een nieuw gedeelte op FDA.gov gepubliceerd, met daarin een uitgebreide tijdlijn van de FDA-activiteiten met betrekking tot de terugroeping van juni 2021. Patiënten, consumenten en zorgverleners hebben een belangrijke rol gespeeld bij het geven van feedback aan de FDA over de terugroeping van Philips. Hun feedback is verwerkt in deze nieuwe informatiebron, zodat deze op het juiste moment beschikbaar is.

    Terugroepingsteam
    Vanaf het begin van de terugroepactie in 2021 hebben we binnen het agentschap een speciaal reactieteam gemobiliseerd om te werken aan de regelgevende inspanningen met betrekking tot deze terugroepactie en om vragen en zorgen van patiënten en zorgverleners te behandelen. Dit team vergadert regelmatig met Philips om de afhandeling van deze terugroepactie te volgen. Het team beschikt over een breed scala aan expertise en houdt zich bezig met het ontwikkelen van de veiligheidsmededelingen van de FDA, het bewaken van de status van de terugroepactie, het beoordelen van testresultaten en andere inzendingen met betrekking tot de terugroepactie, het communiceren met patiënten en zorgverleners die door de terugroepactie worden getroffen, en het beperken van tekorten aan deze belangrijke hulpmiddelen.

    Tekorten aan apparaten aanpakken
    De FDA erkent de grote behoefte aan deze apparaten en heeft samengewerkt met andere fabrikanten en overheidspartners om ervoor te zorgen dat er in de loop van de terugroepactie meer apparaten beschikbaar kwamen. De levering van CPAP- en BiPAP-apparaten is sindsdien toegenomen en deze producten zijn verwijderd van de tekortlijst van de FDA.

    Uitgifte order
    Op 10 maart 2022 gaf de FDA een bevel aan Philips om alle gebruikers van apparaten, leveranciers van duurzame medische apparatuur (DME), distributeurs, detailhandelaren en zorgverleners op de hoogte te stellen van de terugroepactie en de gezondheidsrisico's van het schuim dat in de teruggeroepen producten wordt gebruikt. De FDA bepaalde dat het bevel nodig was om het onredelijke risico op schade door de teruggeroepen hulpmiddelen weg te nemen, omdat de inspanningen van het bedrijf om de producten terug te roepen op dat moment ontoereikend waren geweest. De order verplicht Philips ook om op de hoofdpagina van de teruggeroepen apparaten duidelijk informatie te laten staan over het risico van het gebruik van ozonreinigers en om gebruikers van de apparaten instructies te geven om hun apparaten op de Philips-website te registreren.

    Kennisgeving van gelegenheid tot informeel horen
    Daarnaast heeft de FDA Philips een kennisgeving doen toekomen waarin zij haar de gelegenheid wordt geboden om informeel te worden gehoord over het voorstel van het CDRH om een bevel op grond van sectie 518(b) uit te vaardigen, een bevoegdheid die het CDRH de afgelopen 10 jaar niet heeft gebruikt. In deze kennisgeving werd voorgesteld een bevel uit te vaardigen dat het bedrijf verplicht een plan in te dienen voor de reparatie, vervanging en/of terugbetaling van de aankoopprijs van hulpmiddelen die onder de terugroepactie vallen en na november 2015 zijn vervaardigd. Philips verzocht niet om een hoorzitting, maar diende in plaats daarvan een schriftelijke reactie in met betrekking tot onder andere het plan voor herstel van de terugroeping en reparatie, vervanging en/of terugbetaling.

    Aanvullende activiteiten met betrekking tot de terugroeping door de FDA
    • Regelmatig communiceren met consumenten over de terugroepactie, inclusief updates over meldingen van medische hulpmiddelen die de FDA heeft ontvangen.
    • Luistersessies en focusgroepen voor het testen van berichten houden met patiënten en beroepsorganisaties in de gezondheidszorg.
    • Aanstellen van een CDRH Recall Response Team in de Division of Industry and Consumer Education van het CDRH, een toegewijde groep medewerkers die ervoor zorgt dat patiënten en zorgverleners voortdurend contact hebben met de FDA voor informatie over de terugroepactie.
    • Het uitvoeren van verschillende inspecties van fabrieken die rework-activiteiten uitvoeren met betrekking tot de teruggeroepen hulpmiddelen en het blijven controleren van de activiteiten van Philips.
    • het werk van andere overheidsinstanties met betrekking tot deze terugroepactie blijven ondersteunen.
    • het nemen van wettelijke maatregelen naar aanleiding van deze terugroepactie en het uitgeven van meerdere persberichten, samenvattingen van de terugroepactie, brieven aan zorgverleners en FAQ's over deze terugroepactie.

    Vooruitblik
    De FDA blijft stappen ondernemen, waaronder het regelmatig controleren van de gerapporteerde voortgang van Philips bij het herstellen en vervangen van deze kritieke hulpmiddelen, om ervoor te zorgen dat patiënten juiste en transparante informatie ontvangen over deze terugroepactie. We begrijpen het belang van transparantie, aangezien dit kritieke apparaten zijn. Consumenten moeten inzicht hebben in de geschatte wachttijden en daarvoor over nauwkeurige informatie beschikken. We blijven mensen met een betrokken apparaat die hun apparaat nog niet hebben geregistreerd, aanmoedigen om dit te doen, en degenen die zich al wel hebben geregistreerd, om ervoor te zorgen dat hun contactgegevens up-to-date zijn.

    We begrijpen dat de teruggeroepen apparaten cruciale zorg leveren en voorzien in een belangrijke behoefte op het gebied van volksgezondheid voor een wijdverspreide patiëntengemeenschap. Het blijft voor de FDA van het grootste belang om ervoor te zorgen dat patiënten en zorgverleners beschikken over de meest nauwkeurige en actuele informatie over de terugroepactie van Philips, en we doen er alles aan om de gezondheid en veiligheid van patiënten die door deze actie worden getroffen, te beschermen. We zullen het publiek op de hoogte blijven houden zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.
  5. Bassie58 6 oktober 2023 09:33
    quote:

    mathijsjelle schreef op 6 oktober 2023 09:26:

    [...]

    Klinkt als minder handig idd, geen Wassenaar. Koersdoel van 21 gezet als moment van verkoop dus tja
    Tja, soms zit het mee en dan weer tegen. Ben even uitgestapt en kijken hoe de States vanmiddag opent. Philips calls moet je toch minimaal voor een termijn van 3 a 4 jaar kopen. Dit (apneu) issue wordt een lange nasleep. Ik stap begin volgende jaar wel weer in.
  6. forum rang 10 voda 6 oktober 2023 09:36
    Update: FDA eist meer onderzoek naar terugroepactie Philips

    Extra testen noodzakelijk.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft zich ontevreden uitgelaten over de terugroepactie van Philips en eist extra onderzoek. Dit liet de toezichthouder donderdagavond weten via een melding op de eigen website.

    Philips gaf meerdere updates over zijn onafhankelijke testprogramma's voor de betrokken slaapapneu-apparaten en beademingsapparatuur. De FDA bestudeerde deze updates en is van mening dat de onderzoeksdata van Philips niet voldoende zijn om volledig de risico's van de teruggeroepen apparaten in te kunnen schatten.

    Philips concludeerde dat het schuim in de apparaten dat loslaat, geen gevaar vormt voor de gezondheid, maar de Amerikaanse toezichthouder stelt dat er extra testen nodig zijn om dit vast te kunnen stellen. FDA voegde dat Philips akkoord is gegaan met het verzoek tot extra onderzoeken.

    Tot die tijd blijft FDA achter zijn oordeel staan dat het schuim mogelijk risico's vormt voor de gezondheid.

    "We blijven stappen nemen om de gezondheid en veiligheid van mensen die deze apparaten van Philips gebruiken, te beschermen", aldus topman Jeff Shuren van Center for Devices and Radiological Health, onderdeel van de FDA.

    Voor Philips komt het verzoek van de FDA niet als een verrassing, zo liet een woordvoerder van het bedrijf weten aan ABM Financial News. "We zijn al twee jaar continu met de toezichthouder in gesprek. Het verzoek komt niet als een verrassing. Het is goed dat ze extra testen willen zien en we werken daaraan mee", aldus de woordvoerder.

    Philips benadrukte dat de FDA geen problemen heeft met de kwaliteit van de testen. "Er zijn geen zorgen dat de testen niet goed zijn. Ze willen gewoon meer bevestiging zien op onze conclusie dat het schuim geen gevaar vormt voor de gezondheid."

    Hoewel de FDA dus geen problemen lijkt te hebben met de testen die tot op heden zijn uitgevoerd, blijft het onzeker hoeveel tijd de extra testen zullen kosten, aldus analisten van zakenbank Jefferies. Na een koerswinst dit jaar van 40 procent, is de bank niet verrast dat het aandeel vandaag onder druk staat. Jefferies heeft een Underperform advies met een koersdoel van 11,40 euro.

    Het aandeel Philips daalde vrijdag met ruim 8 procent.

    Update: om reactie Philips en Jefferies toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 5 Altijd 6 oktober 2023 09:39
    Inderdaad. Er wordt zoveel drugs voorgeschreven, zoveel pijnstillers, antidepressiva, McDonalds, Burgerking, obesitas. Zombiedrugs zijn overal verkrijgbaar voor een dollar, en dan dit...wat een hetze. Stap toch uit deze apparaten en laat Respironics maar klappen. Desnoods weg uit de hele VS. En verkoop de apparatuur maar in de rest van de wereld. Zo, dat lucht hier wel op;-)
5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 247 248 249 250 251 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links