Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,900 26 apr 2024 17:35
  • +0,019 (+2,16%) Dagrange 0,883 - 0,903
  • 3.641.122 Gem. (3M) 6,8M

Pharming September 2023

147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Endless 7 september 2023 09:46
    quote:

    Drieklezoor schreef op 7 september 2023 09:26:

    Ik lees nu al weer van onderzoeken, waar de resultaten in 2026 pas komen , en dat is inherent aan al die onderzoeken van Pharming, niets vindt nog een juist antwoordt. En zo worden we maar aan het lijntje gehouden.
    Maar ze zijn volgens hem veelbelovend en dan zou ik wel willen weten wat dan? Hoe groot is de behoefte? Is het zo uniek dat er geen andere behandeling werkzaam is? Kan bij goedkeuring de verkorte procedure doorlopen worden omdat er geen behandeling is? Inschatting patiënten populatie ? Gewoon dus antwoorden en welke fase trial zit?
  2. forum rang 6 fanaat 7 september 2023 09:54
    Pharming scoort niet op willekeurig welke betrouwbaarheidsmeter. De gapfiller gedachte zou bij de potentiële aandeelhouder een grote rol moeten spelen. De gatvuller Joenja is eerder zo benoemd en wel door de huidige ceo. Omdat deze betiteling niet goed uitkwam veranderde hij deze in mogelijke cashcow. Rarapolitiepet. Vandaag onder de € 1.15. Een veel te hoge koers afgezet tegen de winst per aandeel. Opmerkelijk is nog dat in 2023 geen winst wordt gemaakt en ook 2024 geen andere uitkomst gaat bieden. misschien in 2025 eerste zichtbare resultaten van Joenja maar de winst die gerealiseerd zal worden blijft uiterst bescheiden.
  3. [verwijderd] 7 september 2023 09:58
    quote:

    fanaat schreef op 7 september 2023 09:54:

    Pharming scoort niet op willekeurig welke betrouwbaarheidsmeter. De gapfiller gedachte zou bij de potentiële aandeelhouder een grote rol moeten spelen. De gatvuller Joenja is eerder zo benoemd en wel door de huidige ceo. Omdat deze betiteling niet goed uitkwam veranderde hij deze in mogelijke cashcow. Rarapolitiepet. Vandaag onder de € 1.15. Een veel te hoge koers afgezet tegen de winst per aandeel. Opmerkelijk is nog dat in 2023 geen winst wordt gemaakt en ook 2024 geen andere uitkomst gaat bieden. misschien in 2025 eerste zichtbare resultaten van Joenja maar de winst die gerealiseerd zal worden blijft uiterst bescheiden.
    Opmerkelijk is nog dat in 2023 geen winst wordt gemaakt

    die operationele kosten zijn veels te hoog
  4. [verwijderd] 7 september 2023 11:08
    quote:

    PapiCrypto schreef op 31 augustus 2023 06:40:

    [...]

    Hier zijn een paar dingen die je misschien wilt controleren:

    Spelling en grammatica: Zorg ervoor dat alle namen en titels correct zijn gespeld. Ik merk bijvoorbeeld op dat "Sjimen De Vries" waarschijnlijk "Sijmen De Vries" moet zijn, zoals later in het document wordt vermeld.
    ja grappig ik zag het ook net ;)
  5. forum rang 7 déjà vu 7 september 2023 11:22
    quote:

    Ton v Hanssen schreef op 7 september 2023 11:12:

    belachelijke hoge prijzen vragen ze ook voor Joenja
    Medicijnen zijn duur. Niet omdat medicijnen duur zijn, maar omdat de overheid staatsmonopolies uitdeelt. Door vindingrijke farmaceuten te belonen met patentrechten, moet de consument monopolieprijzen betalen, waarmee farmaceuten hun onderzoekskosten terug kunnen verdienen.
  6. [verwijderd] 7 september 2023 11:31
    quote:

    déjà vu schreef op 7 september 2023 11:22:

    [...]

    Medicijnen zijn duur. Niet omdat medicijnen duur zijn, maar omdat de overheid staatsmonopolies uitdeelt. Door vindingrijke farmaceuten te belonen met patentrechten, moet de consument monopolieprijzen betalen, waarmee farmaceuten hun onderzoekskosten terug kunnen verdienen.
    Kritische ai Analyse van de Kosten van Medicijnen en de Rol van Patentrechten
    Economische Kritiek:

    Monopolie en Prijszetting: Hoewel patenten innovatie kunnen stimuleren, leiden ze ook tot monopolies die de prijzen kunstmatig hoog kunnen houden. Dit is problematisch vanuit een sociaal welzijnsstandpunt, omdat het de toegang tot essentiële medicijnen kan beperken.
    Kosten en Baten: De bewering dat farmaceuten hun onderzoekskosten moeten terugverdienen is valide, maar het is ook waar dat sommige bedrijven excessieve winsten maken. Dit roept vragen op over de proportionaliteit van de kosten ten opzichte van de baten voor de samenleving.
    Ethische Kritiek:

    Toegankelijkheid: Het argument negeert de ethische implicaties van het beperken van de toegang tot medicijnen. Als levensreddende medicijnen onbetaalbaar worden, kan dit leiden tot onnodig lijden en sterfte.
    Publiek Goed: Gezondheidszorg wordt vaak beschouwd als een publiek goed, en het idee om winst te maken op basis van exclusieve rechten kan als onethisch worden beschouwd.
    Politieke Kritiek:

    Overheidsverantwoordelijkheid: De rol van de overheid is niet alleen om innovatie te stimuleren, maar ook om de gezondheid en het welzijn van haar burgers te waarborgen. Het huidige systeem lijkt meer gewicht te geven aan commerciële belangen dan aan publieke gezondheid.
    Regulering en Transparantie: Er is een gebrek aan transparantie en regulering in hoe farmaceutische bedrijven hun prijzen bepalen, wat leidt tot verdere vragen over de ethiek van het systeem.
    Vragen voor verdere overweging:

    Is het huidige patentsysteem de meest effectieve manier om zowel innovatie te stimuleren als de gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk te houden?
    Zouden er mechanismen moeten zijn om de winstmarges van farmaceutische bedrijven te beperken?
    Is het ethisch verantwoord om een monopolie te hebben op levensreddende medicijnen?
  7. [verwijderd] 7 september 2023 17:58
    Deze lijst met initiële aanvragen voor marketingautorisatie voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik die momenteel worden geëvalueerd door het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP), bevat de internationale niet-eigendomsnamen (INN) of algemene naam. Het bevat alleen de actieve werkzame stof, zonder informatie over zout, ester of derivaat.
    Deze lijst bevat alleen informatie voor geneesmiddelen waarvan de aanvragen zijn gevalideerd en de evaluatie is gestart op het moment dat de gegevens werden geëxtraheerd. Voor generieke geneesmiddelen, biosimilars en duplicaten waarbij er meerdere aanvragen zijn met dezelfde stof, is er een rij per aanvraag.

    Wanneer het tijdschema verandert van versneld naar standaard, wordt de maand en het jaar van de overschakeling naar de standaardtijdtafel opgenomen.
    Vermeldingen worden uit deze lijst verwijderd zodra het geneesmiddel een positieve of negatieve mening heeft ontvangen van de CHMP of wanneer de aanvrager de aanvraag heeft ingetrokken. Het agentschap publiceert informatie over deze meningen en ingetrokken aanvragen op zijn website. Informatie over aangewezen weesgeneesmiddelen die worden beoordeeld voor marketingautorisatie is ook beschikbaar in de maandelijkse rapporten van het Comité voor weesgeneesmiddelen (COMP).

    www.ema.europa.eu/en/medicines/medici...

    www.ema.europa.eu/documents/other/app...
  8. [verwijderd] 7 september 2023 18:03
    Het lijkt erop dat je een lijst hebt van medicijnen die momenteel worden geëvalueerd of zijn goedgekeurd, samen met verschillende andere details zoals hun type, therapeutisch gebied, en of ze een versnelde beoordeling hebben ondergaan.

    Hier zijn de details voor Leniolisib uit je lijst:

    Internationale niet-eigendomsnaam (INN) / Algemene naam: Leniolisib
    Soort stof (classificatie): Chemicaliën
    Therapeutisch gebied (ATC-niveau 2): Antineoplastische geneesmiddelen
    Versnelde beoordeling (Art. 14(9) Reg 726/2004): N (Nee)
    Terugkeer naar standaardtijdtafel (MM/JJ): 1/23 (Januari 2023)
    Weesproduct: N (Nee)
    Generiek, hybride of biosimilar: N (Nee)
  9. [verwijderd] 7 september 2023 18:09
    Een "weesproduct" of "weesgeneesmiddel" is een term die wordt gebruikt voor een medicijn dat is ontwikkeld om zeldzame ziekten of aandoeningen te behandelen. Deze ziekten zijn zo zeldzaam dat er geen financiële stimulans is voor de farmaceutische industrie om producten te ontwikkelen voor hun behandeling onder normale marktomstandigheden.

    In de Europese Unie wordt een ziekte over het algemeen als zeldzaam beschouwd als deze minder dan 1 op de 2.000 mensen treft. Weesgeneesmiddelen genieten van bepaalde voordelen zoals marktexclusiviteit, belastingvoordelen en subsidies om de ontwikkeling en marketing van dergelijke producten te stimuleren.

    Als in de kolom "Weesproduct" een 'N' (Nee) staat, betekent dit dat het betreffende medicijn niet is aangemerkt als een weesgeneesmiddel. Als er een 'Y' (Ja) staat, dan is het wel een weesgeneesmiddel.
  10. [verwijderd] 7 september 2023 18:16
    De termen "Generiek," "Hybride," en "Biosimilar" verwijzen naar verschillende soorten geneesmiddelen die zijn ontwikkeld als alternatieven voor originele, merkgebonden geneesmiddelen:

    Generiek
    Een generiek geneesmiddel is een medicijn dat dezelfde werkzame stof bevat als een reeds goedgekeurd merkgeneesmiddel. Het is bio-equivalent aan het origineel, wat betekent dat het in het lichaam op dezelfde manier werkt. Generieke geneesmiddelen zijn meestal goedkoper dan de originele merkproducten.

    Hybride
    Een hybride geneesmiddel is een variant van een bestaand, goedgekeurd geneesmiddel. Het kan verschillen in dosering, toedieningsvorm, of sterkte, maar bevat dezelfde werkzame stof. Het is geen exacte kopie zoals een generiek geneesmiddel, maar het is ook niet volledig nieuw of uniek.

    Biosimilar
    Een biosimilar is een biologisch geneesmiddel dat zeer vergelijkbaar is met een reeds goedgekeurd biologisch merkgeneesmiddel. Vanwege de complexiteit van biologische geneesmiddelen zijn biosimilars niet identiek aan het origineel, maar ze hebben wel aangetoond dat ze in termen van veiligheid en effectiviteit geen klinisch relevante verschillen hebben.

    In de lijst die je hebt verstrekt, geeft een 'Y' (Ja) of 'N' (Nee) in de kolom "Generiek, hybride of Biosimilar" aan of het betreffende geneesmiddel een van deze types is. Als er een 'N' (Nee) staat, betekent dit dat het geneesmiddel geen generiek, hybride of biosimilar is. Als er een 'Y' (Ja) staat, dan is het wel een van deze types.
  11. [verwijderd] 8 september 2023 07:40
    ai Technisch Uitgebreid Verslag van Pharming Group N.V. Corporate Presentatie (September 2023)
    Inleiding

    De corporate presentatie van Pharming Group N.V. voor september 2023 biedt een uitgebreid overzicht van de onderneming, haar producten, financiële prestaties en toekomstige plannen. Het document is opgesteld voor de Wells Fargo Healthcare Conference en is beschikbaar op de officiële website van Pharming.

    Disclaimer en Toekomstgerichte Verklaringen

    De presentatie bevat toekomstgerichte verklaringen die gebaseerd zijn op de huidige verwachtingen en aannames van het management. Deze verklaringen zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden (Pagina 2).

    Bedrijfsstrategie en Updates

    Focus op het opbouwen van een duurzaam bedrijf in zeldzame ziekten.
    RUCONEST® vertoont groei in inkomsten in het tweede kwartaal van 2023.
    Joenja® (leniolisib) is goedgekeurd door de FDA en wordt gecommercialiseerd.
    Voortdurende ontwikkeling van de pijplijn en mogelijke acquisities (Pagina 3).
    Productpijplijn

    De presentatie geeft een overzicht van de productpijplijn maar gaat niet in detail (Pagina 4).

    Commerciële Infrastructuur

    Toegewijde verkoop- en marketingteams in de VS, Europa en MENA.
    Patiëntondersteuning en vergoedingsteams zijn aanwezig (Pagina 5).
    RUCONEST®

    Gericht op de behandeling van erfelijk angio-oedeem (HAE).
    Verkoop >US$200 miljoen in de afgelopen 12 maanden.
    Goed verdragen en effectief (Pagina 8).
    Joenja® (leniolisib)

    Behandeling voor geactiveerd fosfoïnositide 3-kinase delta (PI3Kd) syndroom (APDS).
    Goedgekeurd door de FDA in maart 2023.
    Sterke start met 60 inschrijvingen en 43 patiënten op betaalde therapie (Pagina 16).
    Financiële Hoogtepunten

    Totale inkomsten in 2Q 2023 zijn US$54,9 miljoen.
    Brutowinst in 2Q 2023 is US$49,2 miljoen.
    Operationele kosten in 2Q 2023 zijn US$(65,8) miljoen (Pagina 23).
    Toekomstperspectief

    Voortgezette lage enkelcijferige groei in RUCONEST®-inkomsten.
    Verdere details over de ontwikkeling van leniolisib in aanvullende indicaties zullen worden verstrekt in 2H 2023 (Pagina 24).

    www.pharming.com/sites/default/files/...
  12. [verwijderd] 8 september 2023 08:03
    Toch even ter herinnering H1 cijfers want sijmen de vries had geen verlies gemeld in verslag

    Het nettoverlies van Pharming Group N.V. voor het eerste halfjaar van 2023 bedroeg US$ (10,9) miljoen (Pagina 8).

    Als we de verkoop van de Priority Review Voucher (PRV) aan Novartis voor US$ 21,1 miljoen buiten beschouwing laten, zou het nettoverlies voor het eerste halfjaar van 2023 US$ (10,9 miljoen) + US$ 21,1 miljoen = US$ (32,0) miljoen bedragen.
    Dit geeft een vollediger beeld van de financiële situatie van het bedrijf zonder de eenmalige inkomsten uit de verkoop van de PRV.

    www.pharming.com/sites/default/files/...
  13. [verwijderd] 8 september 2023 08:12
    een vraagje aan ai >>>>>>>>>staat er wat nieuws in die laatste presentatie als je vergelijkt met H1 cijfers data?

    Na het vergelijken van de financiële gegevens uit de presentatie van september 2023 met de financiële resultaten van het eerste halfjaar van 2023, zijn er enkele opmerkelijke punten:

    Financiële Highlights:
    In de presentatie wordt vermeld dat RUCONEST® is teruggekeerd naar omzetgroei in het tweede kwartaal van 2023. Dit komt overeen met de financiële resultaten van het eerste halfjaar, waarin een lichte groei in de omzet van RUCONEST® werd gemeld.
    De presentatie geeft aan dat Joenja® (leniolisib) in april 2023 is gelanceerd met een sterke start: 60 inschrijvingen en 43 patiënten op betaalde therapie per 30 juni 2023. Dit komt overeen met de financiële resultaten, waarin wordt vermeld dat Joenja® een omzet van US$ 3,8 miljoen genereerde in het tweede kwartaal van 2023.
    Productpijplijn:
    De presentatie geeft aan dat er vorderingen zijn gemaakt in het identificeren van aanvullende indicaties voor de ontwikkeling van leniolisib naast APDS, met meer details die in de tweede helft van 2023 zullen worden verstrekt. Dit is nieuwe informatie die niet in de financiële resultaten van het eerste halfjaar werd vermeld.
    Er wordt ook vermeld dat de eerste patiënt in Japan is ingeschreven voor een klinische studie met Joenja® in augustus 2023. Dit is ook nieuwe informatie.
    Outlook:
    De presentatie geeft aan dat er een voortdurende focus is op in-licentiëring of acquisities van middelgrote tot laatfase mogelijkheden in zeldzame ziekten. Dit komt overeen met de financiële resultaten, waarin wordt vermeld dat er investeringen en een voortdurende focus zijn op dergelijke mogelijkheden.
    Kortom, de presentatie van september 2023 biedt een meer gedetailleerd overzicht van de productpijplijn en nieuwe ontwikkelingen die niet in de financiële resultaten van het eerste halfjaar van 2023 werden vermeld.
  14. [verwijderd] 8 september 2023 08:28
    Belangrijke Vragen die Kunnen Worden Gesteld

    Wat zijn de risico's en onzekerheden die zijn gekoppeld aan de toekomstgerichte verklaringen?
    Hoe ziet de productpijplijn van het bedrijf eruit en wat zijn de verwachte mijlpalen?
    Wat zijn de financiële vooruitzichten voor het bedrijf, gezien de huidige financiële prestaties?
    Wat zijn de strategieën voor markttoegang en patiëntondersteuning?
    Zijn er plannen voor verdere uitbreiding of acquisities?
  15. [verwijderd] 8 september 2023 18:06
    quote:

    Ton v Hanssen schreef op 8 september 2023 08:03:

    Toch even ter herinnering H1 cijfers want sijmen de vries had geen verlies gemeld in verslag

    Het nettoverlies van Pharming Group N.V. voor het eerste halfjaar van 2023 bedroeg US$ (10,9) miljoen (Pagina 8).

    Als we de verkoop van de Priority Review Voucher (PRV) aan Novartis voor US$ 21,1 miljoen buiten beschouwing laten, zou het nettoverlies voor het eerste halfjaar van 2023 US$ (10,9 miljoen) + US$ 21,1 miljoen = US$ (32,0) miljoen bedragen.
    Dit geeft een vollediger beeld van de financiële situatie van het bedrijf zonder de eenmalige inkomsten uit de verkoop van de PRV.

    www.pharming.com/sites/default/files/...
    dat zal dan wat worden met Q3 cijfers want PRV was eenmalig
  16. forum rang 10 voda 8 september 2023 18:27
    quote:

    Ton v Hanssen schreef op 8 september 2023 08:03:

    Toch even ter herinnering H1 cijfers want sijmen de vries had geen verlies gemeld in verslag

    Het nettoverlies van Pharming Group N.V. voor het eerste halfjaar van 2023 bedroeg US$ (10,9) miljoen (Pagina 8).

    Als we de verkoop van de Priority Review Voucher (PRV) aan Novartis voor US$ 21,1 miljoen buiten beschouwing laten, zou het nettoverlies voor het eerste halfjaar van 2023 US$ (10,9 miljoen) + US$ 21,1 miljoen = US$ (32,0) miljoen bedragen.
    Dit geeft een vollediger beeld van de financiële situatie van het bedrijf zonder de eenmalige inkomsten uit de verkoop van de PRV.

    www.pharming.com/sites/default/files/...
    Fijn dat je voor het gemak de eenmalige milestone betaling van USD 10 miljoen vergeet.
    Daarnaast zit je sneaky H1 resultaten te vergelijken met het komende 3e kwartaal alleen. Beetje appels met peren vergelijken.
  17. forum rang 5 De Zwarte kat 8 september 2023 18:49
    quote:

    voda schreef op 8 september 2023 18:27:

    [...]
    Fijn dat je voor het gemak de eenmalige milestone betaling van USD 10 miljoen vergeet.
    Daarnaast zit je sneaky H1 resultaten te vergelijken met het komende 3e kwartaal alleen. Beetje appels met peren vergelijken.
    Teminste iemand die op let bedankt voda
  18. [verwijderd] 9 september 2023 06:05
    quote:

    Ton v Hanssen schreef op 7 september 2023 09:58:

    [...]

    Opmerkelijk is nog dat in 2023 geen winst wordt gemaakt

    die operationele kosten zijn veels te hoog
    De operationele kosten voor de eerste helft van 2023 bedroegen US$ 118,5 miljoen

    En dat is bijna US$ 20 miljoen per maand
147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links