Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 29 apr 2024 16:37
  • +0,008 (+0,89%) Dagrange 0,894 - 0,912
  • 3.612.685 Gem. (3M) 6,8M

Pharming Augustus 2023

6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 261 262 263 264 265 ... 328 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. stop making sense(-o) 23 augustus 2023 08:38
    Een antwoord op mijn gisteren ook hier gestelde vraag deel ik dan ook hier,.....helaas een beetje vlees nog vis. ik heb inmiddels uitgelegd aan de antwoorder dat het niet om de ADR's gaat maar standaard aandelen. mocht ik daar nog antwoord op krijgen,..... In de tussentijd misschien iemand anders nog?

    Hi SMS,

    We publish based on filings that RTW submits to the SEC. They are legally required to submit all holdings that are designated as 13F securities. This covers vast majority of stocks traded on US markets, as well as many foreign stocks with listings on US markets. Unfortunately, it does not cover ALL global securities.

    In the case for Pharming Group, the American depository receipts are considered 13F securities and hence would be reported on (they trade on NASDAQ: PHAR). However, RTW did not list these among their holdings. Thus, if the media did report on them investing in the company, it would likely be through some other means (which is not reported on to the SEC).

    Hope this helps clarify.

    Best,
    H**** Team
  2. forum rang 7 roon 23 augustus 2023 08:42
    quote:

    dewarmehand schreef op 23 augustus 2023 08:39:

    Vraag en aanbod, zo te zien beginnen we in het groen vandaag.
    Succes alle positivo's.
    Iex kijkt ook mee,

    Psst, een (verrassend?) aandeel dat wel in het DNB lijstje staat en nu een spannend plaatje laat zien, is Pharming. Zie het volume ook gisteren. Gaat de koers er dit keer wel doorheen en dan snapt u het wel.

    Leuk toch,misschien zit het ook vandaag mee.
  3. [verwijderd] 23 augustus 2023 08:51
    quote:

    Hefboom schreef op 22 augustus 2023 08:33:

    [...]

    Steeds meer gebruikers Ruconest.
    Steeds meer gebruikers Joenja

    Steeds grotere omzet de komende jaren.

    Vorig jaar gelukkig niet naar jou geluisterd. Nu zeg je ook weer dat er geen koersstijging in zit.

    We zullen zien Jules.
    Mijn beslissing om vorig jaar long producten Pharming te kopen is juist geweest.

    Nu niet verkopen zal mi met goedkeuring EMA opnieuw goed uitpakken. Heb ik het nog niet verder over de nieuwe outlook.

    Als ik zo zeker over Pharming was als jij was ik toch ook al lang short gegaan. Maar ja de hoeveelheid short in Pharming hoor ik van jou het laatste jaar ook niks meer.
    Zal wel enorm gedaald zijn.

    Fijne dag Jules.

    Pharming up
    Even ter herinnering een aantal feiten en inhoudelijke post i.v.m. de toekomst van Pharming van poster Hefboom.
  4. [verwijderd] 23 augustus 2023 08:59
    quote:

    Mmdeugen schreef op 21 augustus 2023 21:54:

    [...]

    Even wat postings bijgelezen van vandaag.

    Goed gezien BassieNL.

    Vlgs. Mij was ik de eerste die noemde, dat er zelfs patiënten in die speciale Expert- meeting worden gesproken om hun ervaringen te delen.

    Heel slim en goed van de EMA om dat te doen.
    Het geneesmiddel kost nl. ook nogal wat.
    Dan is het m.i. heel verstandig, om uit te zoeken, dat bestaande patiënten er ruim voldoende baat bij hebben. Toch!
    EMA wil vlgs. Sijmen de Vries met een "breed" advies komen!! Vlgs de laatste podcast!

    Als die patiënten met Joenjagebruik zelfs weer redelijk kunnen functioneren en dus misschien zelfs gaan werken en hun eigen inkomen dus weer gaan verdienen, zoals Sijmen de Vries in de laatste podcast aangaf, dan geeft dat m.i. heel wat aan!!
    Dan maakt het geneesmiddel m.i. wel erg veel verschil in functioneren!
    Ik hoop dat dit beeld door de CHMP vd EMA binnenkort in het zgn. Brede advies bevestigd wordt!

    Ook heeft bijv. Ook de hele Nederlandse gemeenschap er dan m.i. zelfs erg veel baat bij, dat dit geneesmiddel er is en dan ook hopenlijk ook door de EMA wordt goedgekeurd!, en voor een acceptabele prijs op de markt komt, zodat APDS patiënten, ook in Nederland er baat bij hebben!

    In plaats van bijv. arbeidsongeschiktheidsuitkering of bijstandsuitkering! als maatschappij verstrekken, wordt er dan " geld" gemaakt door die patiënt.

    Naast enorme verbetering van levenskwaliteit voor de individuele patiënten levert een patiënt die bijv. weer een eigen inkomen met arbeid kan verdienen Maatschappelijk gezien ook heel veel inkomen op en dus ws veel minder uitkeringskosten!.

    I.p.v. uitkering verstrekken komen er dan nl. veel inkomsten-en andere belastingen voor de overheid binnen en zijn er ws ook veel minder zeer dure ziekenhuisopnames.

    Kortom
    Een win-win- win situatie. De " maatschappelijke financiële winst " door het gebruik van Joenja zal dan, mits de goedkeuring ook in Europa komt, m.i. ook zeker zwaar mee worden gewogen in de prijsstelling van Joenja.
    Als patiënten met het gebruik van Joenja bijv. hun aanvullende pensioenrechten kunnen gaan halen is dat m.i. zowel individueel als maatschappelijk enorme winst.

    Als het geneesmiddel daarom dan ook door de EMA goedgekeurd wordt, is dat met zo' n gedegen expert-onderzoek in samenwerking met de FDA en life patiëntenervarigen extra interessant voor de nieuwe patienten en Pharming, de maatschappij en de aandeelhouders.
    Dat geeft m.i. dan extra vertrouwen in het medicijn Joenja.

    2e indicatie:
    Als er dan ook nog een 2e indicatie in onderzoek komt in voor een andere ziekte waar ook nog geen medicijn voor is, dan is dat toch voor die patiënten, Pharming de gemeenschap en ook aandeelhouders toch ook helemaal geweldig. Mits die dan ook t.z.t. wordt goedgekeurd.

    Voor 1 oktober vetwacht Sijmen de Vries duidelijkheid of verder onderzoek naar de 2e indicatie welkom is.

    Ik ben daarom erg benieuwd naar de uitkomst van het goedkeuringsproces van de EMA en dat de woorden van Sijmen de Vries dat patiënten weer goed kunnen functioneren met gebruik van Joenja worden bevestigd door de EMA.

    Ik heb er vertrouwen in, zeker na de laatste toelichting van CEO Sijmen de Vries in de podcast met hem.

    E.e.a zie ik ook terug in de verschillende aandeel waarderingen van analisten, die ws ook erg goed eea hebben bestudeerd. Ook vandaag weer!
    Een waardering van €1,22 voor Ruconest en Joenja op €0,90 in " deze fase " vind ik persoonlijk inmiddels heel netjes.

    Samenvattend ziet er m.i. hoopvol uit.

    Volgens mij zien inmiddels andere partijen dit ook en zit er langzaam wwer een stijgende lijn in de waardering van het aandeel.

    Fijne avond

    Mede naar aanleiding van de laatste podcast met Sijmen de Vries heb een paar dagen geleden bovenstaande gepost.

    Daar staat ook al vermeld, dat analisten inschatten, dat Ruconest alleen al een waardering van €1,22 en Joenja €0,90 zou kunnen opleveren.

    Ik ben benieuwd of n.a.v. de toelichting van Sijmen de Vries recentelijk in de podcast beleggers die waardering ook gaan zien.

    Gisteren en eergisteren lijken dagen die wellicht de opmaat zijn naar hogere bodems!
  5. PapiTrumpo 23 augustus 2023 09:03
    quote:

    Mmdeugen schreef op 23 augustus 2023 08:51:

    [...]
    Even ter herinnering een aantal feiten en inhoudelijke post i.v.m. de toekomst van Pharming van poster Hefboom.
    B O O M

    Financiële Hoogtepunten
    1H 2023
    De totale inkomsten namen met 1% toe gedurende de eerste helft van 2023 tot US$97,4 miljoen, vergeleken met US$96,8 miljoen gedurende de eerste helft van 2022. Voor de eerste helft van 2023 waren de totale RUCONEST® inkomsten 3% lager op US$93,6 miljoen, in vergelijking met inkomsten van US$96,8 miljoen voor de eerste helft van 2022. De brutowinst voor de eerste helft van 2023 bleef stabiel op US$87,6 miljoen, in vergelijking met US$87,9 miljoen voor de eerste helft van 2022.

    Gedetailleerde informatie over de verdeling van inkomsten en brutowinst is te vinden in Notitie 7 - Segmentinformatie - in de Toelichting bij de verkorte geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten van dit persbericht.

    Overige inkomsten namen aanzienlijk toe in de eerste helft van 2023 tot US$22,5 miljoen, voornamelijk als gevolg van de verkoop van de PRV aan Novartis voor US$21,1 miljoen. Dit in vergelijking met vorig jaar US$15,0 miljoen, dat voornamelijk werd aangedreven door een eenmalige winst als gevolg van de vermindering van het minderheidsbelang van Pharming in BioConnection.

    Het operationeel verlies voor de eerste helft van 2023 bedroeg US$8,4 miljoen. Dit was voornamelijk te wijten aan een toename van US$36,3 miljoen in operationele kosten in vergelijking met de eerste helft van 2022. Hiervan heeft US$10,5 miljoen betrekking op mijlpaalbetalingen voor Joenja®. Een verdere stijging van US$7,3 miljoen in kosten houdt rechtstreeks verband met leniolisib, in de vorm van hogere R&D-uitgaven, marketingkosten, kosten voor markttoegang en de start van de amortisatie van verkregen rechten. Een stijging van US$16,3 miljoen is gerelateerd aan een toename van salaris- en algemene kosten, die grotendeels werd gedreven door de uitbreiding van de organisatie als gevolg van de lancering en verdere commercialisering van leniolisib, maar ook deels door kosteninflatie. De rest van de stijging is te wijten aan hogere IT-kosten (US$1,3 miljoen) en incidentele kosten in verband met de stopzetting van het Pompe-ziekteprogramma (US$0,8 miljoen).

    Het nettoresultaat (verlies) voor de eerste helft van 2023 bedroeg US$(10,9) miljoen, in vergelijking met US$19,2 miljoen voor de eerste helft van 2022. Dit was te wijten aan een negatief operationeel resultaat, omdat Pharming blijft investeren in de succesvolle lancering en commercialisering van leniolisib in belangrijke wereldwijde markten, evenals aan de negatieve impact van netto financiële baten en lasten, voornamelijk als gevolg van minder gunstige EUR/USD-wisselkoersontwikkelingen. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door een inkomstenbelastingkrediet, terwijl in dezelfde periode van het vorige jaar een inkomstenbelastinglast werd geboekt.

    Kas en kasequivalenten, samen met beperkte kas, daalden van US$208,7 miljoen aan het einde van 2022 tot US$194,1 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal van 2023. Dit was voornamelijk te wijten aan de negatieve operationele kasstromen voor 2023 (US$32,4 miljoen), negatieve kasstromen als gevolg van financieringsactiviteiten (US$5,3 miljoen), gecompenseerd door positieve kasstroom uit investeringsactiviteiten (US$20,1 miljoen), wat werd gedreven door de verkoop van de PRV.
  6. [verwijderd] 23 augustus 2023 09:10
    quote:

    Mmdeugen schreef op 21 augustus 2023 11:22:

    [...]

    Zo is dat High Finance.

    Dan pas kan beoordeeld worden wat Ruconest aan winst oplevert en wat Joenja apart aan winst oplevert.

    Vooral in 2022 en 2023 zijn heel veel kosten voor de voorbereiding en lancering van Joenja door Pharming betaald, waardoor investeringskosten om tot vermarkting te komen het inzicht in de financiën vertroebelen.

    De kunst is dan m.i. om in te kunnen te schatten wat de investeringen voor Joenja uit de inkomsten van Ruconest op termijn 2023 en daarna op kunnen gaan leveren.

    Op het Forum hebben enkelen al eerder geprobeerd e.e.a. in te schatten.
    Sijmen de Vries laat zich daar ook nog niet heel specifiek over uit en laat dat aan financiële analisten (speculeren!) over gaf hij eerder in de podcast aan.

    Echter alles hierover blijft m.i.voorlopig gissen, omdat we in 2023 nog onvoldoende referentiecijfers over feitelijke aantallen patiënten en de mogelijke 2e indicatie en aantallen e.d. daarvan in beeld hebben!

    Die manier van lange termijn denken is m.i. helaas niet voor iedereen weggelegd.

    Om anderen dat mogelijke inzicht te geven t.o.v. de dagelijkse negatieve input n.a.v. het verre verleden is daarom m.i. heel wenselijk op dit Forum.

    Daarom is het m.i. ook steeds goed om voor de echte feitelijke cijfers te verwijzen naar de eebsite van Pharming.

    De interpretatie van cijfers staat voor iedereen op het forum vrij.

    Helaas wordt daarbij m.i. vaak teveel geknipt en stukjes uit de jaarcijfers gehaald, die uit de "context" worden gehaald en waar ik eigenlijk niets mee kan.

    Als je bijv. Investeringen niet meeneemt in je visie waarbij investeringen t.z.t inkomsten opleveren, dan mis ik visie daarover en is een posting slechts een halve waarheid.
    Bij mij leidt een investeringspost, op de balans tot een wat lagere winst. Want kosten gaan voor de baat.
    Pas als blijkt, dat die baat er nooit gaat komen wordt duidelijk dat de dat investeringsgeld " weg" is en niets op gaat leveren.
    Dat komt dan pas in latere jaren later in cijfers weer terug.

    Kortom;
    1. De kunst is om te begroten, wat de toekomst wordt.
    2. Tot op heden heeft Pharming m.i. e.e.a. heel goed ingeschat.
    3. En komt er misschien nog een "toetje" met een 2e indicatie voor Joenja!!

    Met inmiddels twee goedgekeurde medicijnen en mogelijk 2e indicatie , goede halfjaarcijfers, en kasgeld van meer dan €190 miljoen Euro en een gustige Obligatie lening heb ik voorlopig vol vertrouwen in de toekomst van Pharming.

    Ik houd de aandelen voorlopig stevig vast.

    Fijne dag.
    Bovenstaande posting n.a.v. een recente posting van High Finance is m.i. een welkome aanvulling op de recente uitgebrachte halfjaarcijfers van Pharming voor de geinteresseerde lezer.

    Lees dan vooral ook de website van Pharming en luister de laatste podcast met Sijmen de Vries.
  7. [verwijderd] 23 augustus 2023 09:33
    quote:

    Forecast2006 schreef op 23 augustus 2023 09:11:

    Het wordt weer een hele mooie dag voor Pharming.

    Kind regards,
    Forecast

    Analisten schatten Ruconest alleen al op €1,22.
    Joenja op € 0,90.

    Dan zou het met de aanvullende kennis van Pharming zoals eerdere postings al aangeven vandaag m.i. " appeltje - eitje" moeten zijn om al vast de €1,22 voor Ruconest aan te tikken, of .....

    Kijk ook naar de website van Pharming voor info.
  8. forum rang 7 LL 23 augustus 2023 09:36
    quote:

    Mmdeugen schreef op 23 augustus 2023 09:26:

    Hoe vaak heb je jou eigen fin. verhaal met enorm lange teksten al herhaalt op het forum Papi Trumpo?

    Verwijs m.i. gewoon naar de website van Pharming en de geinteresseerde lezer kan daar zijn/haar eigen gevolgtrekkingen uit halen.

    En stop a.u.b. met voortdurend bashen van andere posters, alsof je zelf " alles" weet!!
    Hou het forum a.u.b. zoveel mogelijk inhoudelijk.

    Is het echt de bedoeling van jou alias dat je jouzelf vergelijkt met "Donald Trump".?
    Gelukkig doet u dit niet ;).

    Mmdeugen 23 augustus 2023 08:59
    Mmdeugen 23 augustus 2023 09:10
6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 261 262 263 264 265 ... 328 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links