Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,887 30 apr 2024 13:29
  • -0,018 (-1,99%) Dagrange 0,887 - 0,910
  • 1.621.445 Gem. (3M) 6,8M

Pharming juli 2023

4.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2023 14:04
    quote:

    Mmdeugen schreef op 25 juli 2023 19:30:

    [...]

    Goed gezien Vertrouwen.

    Er is al vele weken nauwelijks handel in Pharming, omdat m.i. iedereen op EMA nieuws zit te wachten en/of de 1e halfjaarcijfers.

    Vele longtimers denken m.i. met mij, dat de koers binnenkort fors omhoog zal gaan.
    Waarom?

    1. Waarschijnlijk ook goedkeuring door EMA en dus ook het VK;
    2. Mooie 1e halfjaarcijfers incl. verkopen Joenja;
    3. Duidelijkheid over twee andere mogelijke opties voor behandeling met Joenja na goedkeuring door de EMA;
    4. Na goedkeuring Joenja door de EMA mogelijk veel grotere kans op overname kandidaat;
    5. Na inmiddels zeer waarschijnlijke EMA-goedkeuring m.i. grotere kans op nieuwe inlicenties, vanwege uitstekende referenties met twee geneesmiddelen op de markt;
    6. Met het nieuwe verkoopteam in Europa wordt de kans op bekendheid van Ruconest m.i. in Europa groter!
    7. Meer duidelijkheid over het vinden van APDS-patienten in Europa, Amerika en elders;
    9. Meer duidelijkheid over wat het rendement oplevert van het verkoopteam voor Joenja/Ruconest nu dit team fors is uitgebreid afgelopen maanden;
    10. Omdat Pharming in 2023 al meerdere keren positief in het nieuws is gekomen en ook meerdere analisten de koers fors naar boven hebben opgewaardeerd, ondanks de afwachting van de EMA goedkeuring.
    11. Zelf in te vullen door uzelf!

    Kortom:
    Komende weken en maanden kan er bijna dagelijks plotseling nieuws worden verwacht van Pharming op een of meer van de genoemde onderdelen.

    Deze bijdrage lijkt mij realitischer, dan de dagelijkse herhalingen van sommige posters op dit Forum, omdat deze bijdrage duidelijk in de lijn ligt van hetgeen Pharming via Sijmen de Vries en zijn collega' s communiceert.

    En wat ook op de website van Pharming is te vinden.

    Het traject bij de EMA zal via een CHMP- advies normaliter uiterlijk rond 1 oktober 2023, een jaar na de start per 1 oktober 2022 naar buiten moeten komen.

    Fijne avond en veel geluk met uw investering komende tijd.

    Gisteravond eea bijna door niemand gelezen zie ik.

    Zou menigeen "wakker" kunnen maken. :))
  2. forum rang 8 aextracker 26 juli 2023 14:07
    quote:

    G. Hendriks schreef op 26 juli 2023 12:07:

    [...]

    Met respect, aextracker, maar ik vind jouw post ook niet op alle punten even stevig onderbouwd (aandeelprijs €1,32, scherpere prijsbasis Ruconest, €250 miljoen omzet Joenja, 500 toegewezen APDS-patiënten, forse winstgroei in 2024, twee medicijnen geproduceerd in eigen beheer, mogelijke omzet van €700 miljoen). Het zijn vooral jouw wensen. Ik sluit niets uit, maar speculeer liever met wat minder risico.

    Ook door Pharming is aangegeven dat profylaxe toediening knabbelt aan de omzet van Ruconest. Meer patiënten die gemiddeld minder gebruiken, een laagcijferige omzetverhoging die vooral veroorzaakt wordt door de prijsstijging van Ruconest en concurrenten die in opmars zijn. Samen met het gegeven dat Ruconest niet doorontwikkeld wordt, ligt daarin een aannemelijke onderbouwing dat Ruconest over zijn top heen is. Kijk, ik geloof niet dat het bedrijf teloorgaat, het zal een betrouwbare leverancier blijven van een medicijn waaraan voorlopig behoefte is. Maar wat zou op dit onderdeel dan nog de aandeelhouderswaarde zijn? Dividend wordt niet verstrekt. En waarom je geld stoppen in een middel waarvan de toekomst, althans volgens mij, tekenen vertoont van stilstand en risico's in zich bergt van achteruitgang (en eventueel vervanging door gentherapie)? Voor mij is Ruconest an sich dus uitgemolken. Derhalve een lage aandeelhouderswaarde. Enkel de winst die er nog wordt gegenereerd is interessant.

    De aantrekkingskracht voor de belegger zal moeten komen van drie zaken:
    a. toepassing Joenja voor APDS
    b. extra indicaties voor leniolisib
    c. nieuwe licenties

    Ad a
    Pharming schat in dat er 1500 APDS-patiënten zijn. Daarvan zijn er ruim 500 geïdentificeerd, waarvan zo'n 200 in de VS en 200 in Europa. Omdat het middel nu nog niet verstrekt mag worden in Europa en aan kinderen <12 jaar (compassionate use laat ik even buiten beschouwing) ligt het directe potentieel in de VS en is nu dus ongeveer 150 patiënten (naar eigen zeggen van Pharming valt 25% in de leeftijdscategorie <12 jaar).Het is niet gezegd dat deze allemaal in aanmerking komen voor of evenveel baat zullen hebben bij toediening van Joenja. Ook zullen sommige patiënten voor een andere behandeling kiezen (zie eerdere posts hierover op het forum). Ik vind het dan ook niet verstandig om je rijk te rekenen door ervan uit te gaan dat alle APDS-patiënten te allen tijde ruim een half miljoen per jaar in het laatje brengen. In Europa wordt dit een soortgelijk verhaal, maar dan in de wetenschap dat de vergoedingen aanmerkelijk lager zullen liggen dan in de VS en er de nodige tijd overheen zal gaan voordat alle onderhandelingen zijn gevoerd. Over het VK, Canada en Japan weten we nog te weinig om veel zinnigs over de bijdragen aan de omzet te kunnen zeggen. Al-met-al een interessante ontwikkeling (voor patiënt en belegger), maar dan wel met de voetjes op de vloer.

    Ad b
    Mooi dat er blijkbaar al een onderzoeksvoorstel op tafel ligt voor een extra indicatie voor leniolisib. Maar waarvoor, met welke termijnen het onderzoek gepaard zal gaan en of er überhaupt fiat voor komt, ligt nog besloten in koffiedik. Laat staan dat er iets gezegd kan worden over potentiële omzet. Hier is de speculatiefactor dus aanmerkelijk hoger.

    Ad c
    Wat onder 'b' staat geldt grotendeels ook voor potentiële licenties. Hierover is nog niets bekend. Een speculatiefactor die dus nóg hoger ligt.

    Enfin, zomaar wat bespiegelingen van een wat behoudender belegger. Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar plaats enkele nuanceringen bij jouw onderbouwing (die ik dus niet echt een onderbouwing, maar eerder wensdenken vind).
    Zoals ik het al benoemde, plaats ik een "andere visie en kijk op de waarde van het aandeel" tegenover een enkele zwartkijkende meningen".
    De onderbouwingen heb ik al eerder in talrijke posts geleverd en blijf ik niet herhalen. Voornamelijk omdat het niet mijn intentie is , mensen van mijn visie te overtuigen. Het is simpelweg mijn mening en mijn investeringsbesluit, waar ik in geloof en aan vasthoudt.

    Een goede lezer, waar ik jou toe classificeer, ziet dat ook ik RUCONEST over de top van de life cycle beoordeel, doch dat de waardering daar allang niet meer alleen mee samenhangt en alleen daarom al veel meer (koers)potentieel bevat.

    O.b.v. mijn positie blijf ik erin zitten tot ik het genoeg vindt en zicht heb op stappen b & c.
  3. forum rang 5 Jinxter 26 juli 2023 14:17
    quote:

    Anna91 schreef op 26 juli 2023 13:56:

    Op welke termijn wordt verwacht dat de EMA uitsluitsel geeft over Joenja?
    CEO Phamring Sijmen de Vries heeft op de IEX beleggersdag aangegeven dat einde zomer er nieuws verwacht wordt en er meer duidelijkheid en inzicht is over het tijdsplan tot aan goedkeuring en mogelijke vermarkting van Joenja in de EU.

    Op dit forum zijn al meerdere data's geschreven.

    Vooralsnog geeft de `EMA bron eigen website aan dat normaal gesproken er binnen een jaar uitkomst is en wordt gegeven.
    oktober 2022 heeft Pharming de aanvraag ingediend, dus kun je in de periode medio september medio oktober iets verwachten.

    We kunnen niets doen dan wachten en achteraf beoordelen hoe het proces verlopen is.

    Cheers
  4. Freebird 26 juli 2023 14:49
    quote:

    Drieklezoor schreef op 26 juli 2023 13:39:

    Waarom staat Pharming bijna altijd rood , dat is geen goed teken , af en toe groen , maar duidelijk meer rood , gezien ook de huidige stand ook geen goed teken.
    Velen (wellicht de meesten) verkopen nu uit ongeduld. Als ik de reacties van de negatievelingen onder ons zo lees zijn de meesten daarvan de koerssprong van vorig jaar allang vergeten. Anderen verkopen uit angst voor de cijfers. Die zijn kennelijk naar hun eigen mening te hoog ingestapt. Combinatie van beide komt ook veel voor lijkt me.
    Daarnaast zijn er diverse klagers zonder aandelen Pharming. Dat lijkt me bijv. het geval bij De Monitor en Fanaat. Mogelijk ligt de oorzaak van hun veelvuldige bijdrages in frustratie ten gevolge van opgelopen schade in het verleden in combinatie met verveling.
    Succes allen !
  5. Papaya 26 juli 2023 14:49
    quote:

    Gambler schreef op 26 juli 2023 14:26:

    Bijna murfgeslagen door dit aandeel.

    Het is toch niet meer normaal dat we iedere dag, letterlijk iedere dag dalen
    Misschien vooraf even wat gedegen onderzoek verrichten als je ergens geld in wilt stoppen?
    Als je alleen naar koersverloop kijkt, ook prima. Dan zie je dat je op basis van de afgelopen maanden/jaren best zo rond de 1,05 instapt en het strijdperk rond de 1,20 verlaat. Mooie ritjes zijn dat.
    Pharming is voor elk wat wils:

    - de lange termijn belegger die er ooit zijn voordeel uit gaat halen bij een stabiele flow of een overname
    - de TA liefhebber die mooie ritjes kan maken
    - de azijnzijker die dagelijks wel een negatief puntje of risico kan benoemen, hier 30 posts per dag aan wijdt en daarvan erg opgewonden wordt

    alles prima, een ieder zijn lol.
  6. forum rang 5 rabbit in your headlights 26 juli 2023 14:58
    quote:

    Drieklezoor schreef op 26 juli 2023 13:39:

    Waarom staat Pharming bijna altijd rood , dat is geen goed teken , af en toe groen , maar duidelijk meer rood , gezien ook de huidige stand ook geen goed teken.
    Misschien wat minder drinken, en meer naar buiten in de frisse lucht. En nee ik ben niet bang voor fanaat of welke deprie persoon dan ook. Niemand heeft mij gedwongen om te kopen of te verkopen. Spannend vind ik het wel. Misschien krijgt Antop gelijk. Is het belangrijk wie er gelijk krijgt , mij interesseert het geen bal. Mijn interesse is dat de koers stijgt. Is dat het belangrijkste voor mij , volmondig neen.
    Pharming Up want ik wil een autootje kopen geen Tesla maar een kever
  7. forum rang 6 Vertrouwen 26 juli 2023 15:10
    quote:

    rabbit in your headlights schreef op 26 juli 2023 14:58:

    [...]

    Misschien wat minder drinken, en meer naar buiten in de frisse lucht. En nee ik ben niet bang voor fanaat of welke deprie persoon dan ook. Niemand heeft mij gedwongen om te kopen of te verkopen. Spannend vind ik het wel. Misschien krijgt Antop gelijk. Is het belangrijk wie er gelijk krijgt , mij interesseert het geen bal. Mijn interesse is dat de koers stijgt. Is dat het belangrijkste voor mij , volmondig neen.
    Pharming Up want ik wil een autootje kopen geen Tesla maar een kever
    Zo is dat.
    Die hebben mooie koplampen trouwens :-)
4.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links