Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TKH Group AEX:TWEKA.NL, NL0000852523

  • 39,440 13 mei 2024 17:35
  • -0,060 (-0,15%) Dagrange 39,260 - 39,600
  • 45.549 Gem. (3M) 95K

TKH 2023

500 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ischav2 10 augustus 2023 09:44
    Tennet gunt megacontract voor hoogspanningskabels aan acht partners
    Beeld: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) Tennet heeft na een aanbestedingsprocedure een meerjarig contract gesloten met acht contractpartners, die de komende jaren wisselstroomkabels zullen leveren en installeren voor hoogspanningsverbindingen in Duitsland en Nederland. Dit maakte de netbeheerder donderdagochtend bekend.

    Met het contract is 1,5 miljard euro gemoeid, waarvan de helft bestemd is voor investeringen in Duitsland en de andere helft voor Nederland.

    De komende jaren legt Tennet in Duitsland zo’n 900 kilometer aan hoogspanningsverbindingen aan en in Nederland realiseert de netbeheerder zo’n 4.000 kilometer aan hoogspanningskabels.

    Eén van de acht partners is TKF uit Haaksbergen, dat onderdeel is van het beursgenoteerde TKH Group.
  2. Mini-Kruum 10 augustus 2023 10:47
    Persbericht van TenneT zelf:

    TenneT kent megadeal toe voor hoogspannings wisselstroomkabels in Nederland en Duitsland aan acht partners

    Netbeheerder TenneT heeft een meerjarig contract (Ondernemingsraamwerkovereenkomst) getekend met acht contractpartners na een aanbestedingsprocedure. Deze partijen zullen de kabels leveren en installeren voor de 110, 150, 220 en 380 kV aan land gelegen hoogspannings wisselstroomverbindingen in Duitsland en Nederland namens TenneT in de komende jaren.
    Leestijd
    3 Minuten
    Laatst bijgewerkt
    10-8-2023
    Beschikbaarheid van materialen en middelen
    Deze zogenaamde Ondernemingsraamwerkovereenkomst zorgt voor de beschikbaarheid van materialen en middelen om de geplande hoogspanningsprojecten tijdig te realiseren. In de komende jaren zullen we ongeveer 900 km hoogspanning aanleggen in Duitsland, en TenneT zal ongeveer 4.000 km hoogspanning in Nederland realiseren. De totale geschatte contractwaarde van deze uitgebreide toekenning is €1,5 miljard, waarvan de helft is bestemd voor investeringen in Duitsland en de andere helft voor Nederland.
    Sjouke Bootsma, Directeur Supply Chain management bij TenneT, is verheugd over de uitkomst van de aanbesteding: 'We hebben betrouwbare, proactieve en innovatieve partners nodig met hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. We kijken er echt naar uit om de komende jaren nauw samen te werken met de partners.'
    Snelheid en vereenvoudiging van projecten
    De overgang van fossiele naar hernieuwbare energie vraagt veel van het elektriciteitsnet. Huishoudens stappen over op warmtepompen, daken liggen vol met zonnepanelen, windmolenparken leveren duurzaam opgewekte energie, en bedrijven en industrie willen massaal overschakelen op elektriciteit. Om aan deze vraag te voldoen, moet TenneT het hoogspanningsnet aanzienlijk uitbreiden. Dit vereist niet alleen veel gespecialiseerd werk, zoals engineering, maar ook snelheid en vereenvoudiging bij de uitvoering van projecten.
    Partnerschap - snelle leveringen
    Door een langetermijnrelatie op te bouwen met acht contractpartners, verwacht TenneT op slimme manieren van werken en snelle leveringen te investeren, samen met de partijen. Vooral in tijden van schaarste en capaciteitstekorten is samenwerken cruciaal. Binnen de Raamwerkovereenkomsten weten leveranciers hoe hun portfolio er de komende jaren uit zal zien. Met die kennis kunnen marktpartijen standaardmaterialen op voorraad nemen. En hoewel we geen verplichting tot aankoop hebben, maken we het op deze manier gemakkelijker en efficiënter voor de projecten. Geselecteerde projecten kunnen vervolgens hun kabels op aanvraag geleverd krijgen, wat ten opzichte van de huidige manier van werken een tijdsbesparing oplevert van net onder de zes maanden. Vanwege de grotere reikwijdte binnen Duitse projecten en projecten buiten het standaard kabelsysteem, werken we met mini-competities. Daarom wordt een gestandaardiseerde manier van projectspecifieke aanbesteding incl. sjablonen geïmplementeerd. Dit leidt ook tot aanzienlijke tijdsbesparingen van gemiddeld ongeveer drie maanden.
    Technische ontwikkelingen
    TenneT realiseert zich dat het uitbreiden van het elektriciteitsnet veel werk met zich meebrengt. Dat is een van de redenen om intensief samen te werken met deze gespecialiseerde bedrijven. Door te focussen op langetermijnpartnerschappen die een stabiele samenwerking creëren, kunnen partijen zich meer richten op innovatie en het aanpassen van het productieproces en machines. Dit zal met name tot uiting komen in verbeterde materialen en ontwerpoptimalisatie in de komende jaren. En, nog belangrijker, we zien steeds meer mogelijkheden om langere kabels in één stuk te ontwikkelen (afhankelijk van het spanningsniveau) tot 5.000 meter.
    Waar we momenteel nog werken met kabels van ongeveer 1.500 meter, zullen we binnen twee jaar al kabels leggen met een lengte van 3 tot 3,5 kilometer. Lengtes die binnenkort ook met boren kunnen worden gerealiseerd. En dat is echt een stap vooruit wat betreft de belasting van het milieu tijdens de bouw, maar ook wat betreft storingen, snelheid en dergelijke.
    In de komende jaren zullen de volgende bedrijven de kabels leveren voor de projecten van TenneT:
    • Brugg Kabel GmbH (Duitsland/Zwitserland)
    • LS Cable & System Ltd. (Zuid-Korea)
    • NKT GmbH & Co. KG (Duitsland)
    • Prysmian Netherlands B.V. (Nederland)
    • Südkabel GmbH (Duitsland)
    • Taihan Netherlands B.V. (Nederland/Zuid-Korea)
    • TBEA Shandong Luneng Taishan Cable Co., Ltd. (China)
    • TKF BV Twentsche Kabelfabriek (Nederland)
  3. forum rang 4 JK Dutch 12 augustus 2023 12:53
    TKH beweegt mooi boven de trendlijn en een koopsignaal is net donderdag/vrijdag op de grafiek gekomen.
    De stochastic gaf een koopsignaal en de koers blijft mooi boven de trend met een weerstand op 48,50.
    Komende week wat duidelijkheid of de koers deze kan opzoeken en een doorbraak naar boven kan forceren.
  4. charlieS 14 augustus 2023 09:35
    Hallo allemaal,

    Ik ben onlangs op dit forum gestuit en ben echt onder de indruk van de schat aan informatie die hier beschikbaar is, vooral over de TKH Group.

    Een van de dingen waar ik moeite mee heb, is het begrijpen van de financiële structuur van TKH Group, met name hoeveel van hun winst terugkerend is. Dit is voor mij een belangrijk punt om te begrijpen, omdat het veel zegt over de stabiliteit en voorspelbaarheid van hun inkomsten. Heeft iemand hier diepgaande kennis over of kan iemand mij naar de juiste bronnen verwijzen?

    Alvast bedankt voor jullie hulp. En mijn excuses als mijn Nederlands niet perfect is; het is niet mijn moedertaal, maar ik doe mijn best!
  5. forum rang 4 ischav2 14 augustus 2023 13:47
    Beursblik: solide halfjaar verwacht voor TKH
    Beeld: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) TKH Group heeft een solide eerste jaarhelft achter de rug en de outlook die wordt afgegeven voor de tweede helft zal vermoedelijk positief zijn. Dit verwachten analisten van ING in een vooruitblik op de cijfers van het bedrijf uit Haaksbergen.

    ING rekent voor de eerste zes maanden op een omzet van 941 miljoen euro. Daarmee is de bank wat voorzichtiger dan de analistenconsensus van 960 miljoen euro. De EBITA schatten de analisten gemiddeld op 123 miljoen euro en de marge op 12,8 procent, gelijk aan de marge in de eerste helft van 2022. ING rekent op een marge van 13,0 procent.

    THK herhaalde eind april bij een update over het eerste kwartaal de verwachting dat de omzet en EBITA bij Smart Connectivity en Smart Vision Systems dit boekjaar autonoom zullen stijgen, terwijl bij Smart Manufacturing de omzet wel zal groeien, maar het EBITA-resultaat in lijn zal zijn met vorig jaar, "met een zwak eerste halfjaar dat gecompenseerd wordt in de tweede helft van 2023".

    Bij de halfjaarcijfers krijgt de outlook van TKH een update.

    "Wij verwachten een herstel van de resultaten in Smart Manufacturing in de tweede helft van 2023 dankzij een geleidelijke verbetering van de aanvoerketen en een aanhoudend solide niveau van het orderboek", schreef analist Tijs Hollestelle van ING. Ook denkt de analist dat de investeringen die TKH deed in de vergroting van de capaciteit effect beginnen te sorteren in de komende periode. "Aanvankelijk traag, maar in 2024 zou dit tempo moeten versnellen", denkt Hollestelle.

    Voor heel 2023 denkt ING dat TKH een outlook zal afgeven van een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 145 tot 153 miljoen euro. De consensus rekent op 148 miljoen euro. In 2022 kwam TKH uit op 143,6 miljoen euro.

    Vorige week bleek dat TKH via dochterbedrijf TKF één van de acht partijen is die een raamcontract kregen gegund door Tennet voor de levering en installatie van wisselstroomkabels en hoogspanningsverbindingen in Duitsland en Nederland. Mogelijk gaat TKH bij de halfjaarcijfers wat dieper in op deze opdracht.

    TKH opent dinsdag voorbeurs de boeken. Maandag noteerde het aandeel licht hoger op 45,98 euro. ING heeft een koopadvies op TKH.
  6. forum rang 10 voda 15 augustus 2023 07:45
    Omzetgroei TKH minder sterk dan verwacht

    Outlook 2023 aan de magere kant.

    (ABM FN-Dow Jones) TKH Group heeft in de eerste jaarhelft de omzet zien stijgen, maar wat minder sterk dan analisten hadden voorzien, en gaf een wat magere outlook voor heel 2023 af. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het technologiebedrijf uit Haaksbergen.

    "We bleven in de eerste helft van 2023 goed presteren", zei CEO Alexander van der Lof dinsdag in een toelichting. De topman wees op een recordorderboek van een miljard euro, vooral te danken aan Smart Manufacturing, waar de verstoringen in de aanvoerketen afnamen.

    Van der Lof meent ook dat het strategische investeringsplan van 200 miljoen euro goed vordert.

    "We verwachten autonoom te blijven groeien in de tweede helft van 2023, vooral dankzij Smart Manufacturing."

    Resultaten

    De omzet steeg in de eerste zes maanden van 900 miljoen naar 948 miljoen euro, een groei van 5,3 procent op jaarbasis. De analistenconsensus rekende op 960 miljoen euro. Het orderboek steeg met 2,9 procent.

    Deze omzet leverde een EBITA voor eenmalige posten op van krap 120 miljoen euro en een marge van 12,6 procent. Dat was een jaar eerder 116 miljoen euro.

    Analisten rekenden voor de eerste jaarhelft op 123 miljoen euro met een marge van 12,8 procent, gelijk aan de marge in de eerste helft van 2022.

    Smart Vision en Smart Connectivity zorgen voor de groei van de EBITA. Bij Smart Manufacturing daalde de EBITA als gevolg van een tekort aan componenten.

    Dit resulteerde in een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van ruim 98 miljoen euro, een stijging op jaarbasis van 41 procent.

    Outlook

    Voor dit jaar rekent TKH op een EBITA van 237 tot 247 miljoen euro, na in 2022 te zijn uitgekomen op 235 miljoen euro. TKH verwacht verder een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 131 tot 139 miljoen euro te realiseren.

    ING dacht dat TKH een outlook zou afgeven van een winst van 145 tot 153 miljoen euro. De analistenconsensus lag voor publicatie van de halfjaarcijfers op 148 miljoen euro. In 2022 kwam TKH uit op 143,5 miljoen euro.

    THK verwacht dat de omzet en EBITA bij Smart Connectivity de komende zes maanden lager zullen liggen dan in de eerste jaarhelft, onder meer door voorraadafbouw en projectvertraging. Bij Smart Vision Systems en Smart Manufacturing Systems zullen de omzet en de EBITA het komende halfjaar in hetzelfde tempo groeien als afgelopen halfjaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 4 ischav2 15 augustus 2023 08:42
    Jammer dat het wat tegenvalt, vooruitzichten echter nog steeds prima: groei orderboek naar 1 miljard.

    Uit het bericht: Onshore and offshore power cables – the € 150 million investment plans to meet the additional demand for onshore and offshore connectivity are progressing well.
    The expansion of our existing facilities in Lochem for the production of medium- and high-voltage cables is expected to become operational in phases starting in Q3 2023. We have been selected as one of the suppliers by system operator TenneT for the supply of high-voltage cables in the coming years.
    The construction of the new inter-array cable plant in Eemshaven is progressing according to plan, and serial production is expected to start in Q2 2024. Ørsted, the world leader in offshore wind power, awarded TKH a major contract for the supply and termination of nearly 200 kilometers of inter-array and other cables, with production starting in Q4 2023.
    The current sales funnel for subsea cables is promising.

    Fibre optic cables: the new plant in Poland, which will increase our EU cabling capacity, eliminating the € 10 million of anti-dumping duties incurred in 2022, will be operational in Q3 2023.
    The new plant in Poland for specialized connectivity systems will be operational in Q3 2023.
    The additional capacity for Tire Building systems in Poland became operational in Q2 2023.
500 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Zal nieuwe fabriek in Eemshaven betere resultaten opleveren voor TKH?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links