Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Mithra Pharmaceuticals BRU:MITRA.BL, BE0974283153

  • 0,216 26 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

Mithra 2023. The Rise of the Phoenix.

2.533 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Harden130 25 mei 2023 08:21
    Mithra stelt aanvraag Donesta in VS uit tot tweede jaarhelft
    Wegens ‘regelgevende onderzoeken’ zal Mithra
    de aanvraag om het menopauzemiddel Donesta in de VS op de markt te mogen brengen pas in de tweede jaarhelft indienen. Dat zegt CEO David Horn Solomon van het Luikse farmabedrijf in een brief aan de aandeelhouders, naar aanleiding van de algemene vergadering die vandaag plaatsvindt. Hij heeft het over ‘een lichte vertraging’. In Europa, waar de distributie van Donesta is toevertrouwd aan Gedeon, rekent Mithra er nog steeds op de aanvraag in 2024 in te dienen.

    sluitADVERTENTIE

    In de brief zegt Solomon ook dat Mithra 15 miljoen euro bijkomende middelen zal verkrijgen van de investeringsfondsen Highbridge en Whitebox. Het gaat om een nieuwe converteerbare lening van 12,5 miljoen euro en de uitgifte van nieuwe aandelen voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. De nieuwe aandelen zullen worden uitgegeven tegen 2,20 euro, wat 14 procent korting inhoudt tegenover de gemiddelde koers van vijf handelsdagen. Mithra heeft ook voor de conversie van de obligatieleningen betere voorwaarden onderhandeld met Highbridge en Whitebox: er is een nieuwe conversieprijs bedongen van 2,75 euro. Tegelijk is de rente op de obligatielening opgetrokken van 7,5 tot 8 procent.

    Mithra verwacht dit jaar een omzet van circa 12 miljoen euro te halen uit de verkoop van de anticonceptiepil Estelle. Dat zou in 2024 ruimschoots moeten verdubbelen en nogmaals in 2025, om in 2029 een omzet van ongeveer 130 miljoen euro te bereiken.

    Solomon zegt dat Mithra in 2026 een positieve kasstroom zou kunnen realiseren, of mogelijk zelfs al in 2025 door inkomsten uit het bereiken van bepaalde mijlpalen. Hij mikt op een totale omzet van Estelle, Donesta en MyRing van circa 300 miljoen euro in 2029.
  2. forum rang 4 Kompas 25 mei 2023 09:23
    quote:

    JdeFL schreef op 25 mei 2023 09:05:

    [...]

    Duidelijk geen voorwetenschap in die koersstijging. Een pluspunt eigenlijk.
    Of "partijen" de koers, voorafgaand de AVA, wat op doen laten drijven omdat je weet dat je met een boodschap komt die korte termijn verdere negatieve koersimpact zal hebben.

    Als je voorafgaand de AVA als nieuwe CEO met zo'n uitgebreide openbare brief richting je aandeelhouders komt in een poging tot terugwinning van enig vertrouwen, komt dit bij mij over als een noodgreep.

    Voor Mithra en haar aandeelhouders is er voorlopig nog geen licht aan het einde van de tunnel.
  3. forum rang 7 JdeFL 25 mei 2023 09:27
    ...subscribe for EUR 2.5 million of new shares to be issued by the Company at an issue price of EUR 2.20, a 14% discount to the arithmetic mean of the five trailing daily VWAPs, a favourable market rate. The capital increase is expected to be completed later today.

    1.1M nieuwe aandelen à 2.2€. Geen idee waarom zo'n klein bedrag. Als ik het goed gelezen heb, gaan ze van het uitgeven van nieuwe aandelen via converteerbare leningen (koers afh. van de beurskoers) naar converteerbare met rentevoeten van 8.5 à 9% en vaste conversiekoers 2.75.

    Maakt voor de oude aandeelhouders erg weinig uit, m.i.

  4. Harden130 25 mei 2023 09:42
    De CEO van Mithra, David Horn Solomon, pende een prachtige update bij elkaar, want het is een mooi
    staaltje van storytelling geworden. Daarin rust de hoop op Donesta (weliswaar met latere goedkeuring
    in de VS), vers geld (onder meer via een Donesta licentie) en een pak toekomstige groei. De man wees
    opnieuw op het ondergewaardeerde potentieel van Estelle en Donesta, maar begrijpt de huidige
    uitdagingen wel. KBCS noteert dat voorlopig slechts de helft van de resterende tranche C financiering
    werd opgenomen, waarschijnlijk gezien de verwachte vooruitbetaling voor een Amerikaanse
    commerciële deal in Donesta. KBCS mikt op een deal ter waarde van 80 miljoen euro, waarvan 45
    miljoen euro vooraf. Geen impact op 5,3 euro koersdoel en “Opbouwen”-advies
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 mei 2023 10:09
    Mithra klopt met succes aan bij Highbridge en Whitebox
    ABM Financial News
    08:25

    (ABM FN) Mithra heeft dankzij een kapitaalverhoging de financiële positie voorlopig veiliggesteld en gaat de strategische opties voor de generieke producten onderzoeken.

    De nieuwe CEO David Horn Solomon gaf donderdag in een brief aan de aandeelhouders een bedrijfsupdate. Hij kondigde daarbij aan met succes een overeenkomst te hebben bereikt om de voorwaarden van de overeenkomst met Highbridge en Whitebox bij te werken.

    Dit als een eerste stap om de financiële positie van Mithra weer veilig te stellen.

    Na succesvolle onderhandelingen met de beide kredietverstrekkers krijgt Mithra toegang tot 12,5 miljoen euro van Tranche C.

    Bovendien zijn de bestaande converteerbare leningen met een variabele conversieprijs met succes heronderhandeld naar een nieuwe vaste conversieprijs van 2,75 euro. Dat stemt overeen met een premie van 25 procent over de prijs voor de nieuwe aandelenronde waarop door Highbridge en Whitebox wordt ingeschreven.

    Als bewijs van de sterke steun voor Mithra's groei op lange termijn, hebben deze beide partijen ervoor gekozen om in te schrijven op 2,5 miljoen euro aan nieuwe aandelen die worden uitgegeven tegen een uitgifteprijs van 2,20 euro, of een korting van 14 procent.

    De kapitaalverhoging zal naar verwachting later vandaag worden afgerond.

    Vertraging

    De aanvraag voor Donesta bij de Amerikaanse FDA zal in de tweede in plaats van in de eerste jaarhelft worden ingediend. "Een kleine vertraging", aldus de CEO. Voor Europa blijft het tijdspad onveranderd, met naar verwachting een indiening van een aanvraag in 2024.

    Eind april bedroeg de kaspositie van Mithra ongeveer 26 miljoen euro. Tegelijkertijd bedragen de verwachte uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling in 2023 ongeveer 60 miljoen euro.

    Dankzij het nieuwe kapitaal, evenals de toegang tot extra contanten via de gewijzigde leningsfaciliteit, heeft Mithra zijn financiële positie zodanig versterkt dat het bedrijf kan onderhandelen over de Amerikaanse marketingrechten voor Donesta en om de opties voor de CDMO-faciliteit te overwegen.

    In zijn brief schuift de CEO drie bedrijfsprioriteiten op korte termijn naar voren.

    Dat zijn: zorgen voor de financiële middelen die het bedrijf nodig heeft, de vergevorderde besprekingen om een licentieovereenkomst te sluiten voor de Amerikaanse marketingrechten voor Donesta en tenslotte het onderzoek naar mogelijke opties om zich weer scherper op de kernactiviteiten te concentreren.

    Mithra wil zich opnieuw concentreren op die gebieden waar het bedrijf het meest effectief kan concurreren. Voor de generieke producten worden andere strategische opties onderzocht, waaronder een eventuele verkoop.

    Bron: ABM Financial News
  6. ASD2021 25 mei 2023 11:08
    ING: welkome update van Mithra
    Door ABM Financial News op 25 mei 2023 10:43 | Views: 60

    (ABM FN) CEO David Horn Salomon, die sinds begin april aan het roer staat van Mithra, heeft een welkome strategische update gegeven. En dat was iets wat eerder ontbrak. Dit stelden analisten van ING donderdag.
    Mithra kan in 2026 cash flow positief worden, zo verwacht de CEO. Dat kan zelfs in 2025 al gebeuren, wanneer bepaalde mijlpaalbetalingen uitgekeerd worden.
    Dit jaar wordt verwacht dat de cashburn circa 60 miljoen euro zal bedragen.
    Naast de nieuwe kapitaalverhoging van 2,5 miljoen euro, die vandaag plaatsvindt, krijgt het bedrijf toegang tot 12,5 miljoen euro van Tranche C van de converteerbare lening met Highbridge en Whitebox. Deze Tranche C kent een rentepercentage van 9 procent, maar blijft voorlopig onopgenomen.
    Een volledige herfinanciering van de schuld wordt verwacht in de tweede helft van 2023. Gezien de huidige rentes gaat ING ervan uit dat Mithra duurder uit zal zijn dan de gemiddeld 6 procent die het nu betaalt.
    Verder heeft de vandaag aangekondigde vertraging met Donesta in de Verenigde Staten geen invloed op de ambitie van Mithra om tegen de eerste helft van 2024 marktautorisaties te verkrijgen, meent ING.
    Mithra gaf echter donderdag geen update over een mogelijke commerciële overeenkomst voor Donesta in de Verenigde Staten, die gepland stond voor de eerste helft van dit jaar.
    Outlook Estelle
    Mithra verwacht dat de verkoop van Estelle dit jaar zal groeien tot 12 miljoen euro tegenover 9 miljoen euro in 2022, en vervolgens zal verdubbelen in zowel 2024 als in 2025.
    In 2029 verwacht het bedrijf dat de omzet van Mithra voor Estelle 130 miljoen euro zal bedragen. De laatste door het bedrijf samengestelde consensus was met een piekomzet van circa 300 miljoen euro in 2030, merkte ING op.
    Op de beurs van Brussel noteert het aandeel Mithra donderdag 8,7 procent lager op 2,46 euro.
    ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 22,00 euro.
  7. forum rang 8 Leefloon 25 mei 2023 12:51
    quote:

    JdeFL schreef op 25 mei 2023 12:18:

    'k Vraag me wel af wat die van ING zoal rookt....
    Ik denk dat je beter weet, bij volledig ongewijzigde herhalingen van secundaire bronnen en een analist die - net zoals die van KBC - met meerdere scenario's werkt. Waarvan deze niet het worst-case scenario is.
  8. forum rang 4 Kompas 25 mei 2023 13:52
    www.iex.nl/Premium/Adviezen/773833/Ni...

    Nieuwe deceptie rond Mithra

    Mithra verraste vanochtend beleggers opnieuw bijzonder onaangenaam. Tijd om de handdoek in de ring te gooien?

    Het was al enige tijd stil rond het met zijn financiële positie worstelende Mithra Pharmaceuticals. Helaas had het Belgische concern opnieuw slecht nieuws te melden voor beleggers, zowel financieel als bedrijfsmatig, al deed het management een dappere poging aan de verdere verwatering van de aandelen een positieve draai te geven.
  9. Catalina 25 mei 2023 15:25
    quote:

    Catalina schreef op 23 mei 2023 10:23:

    Het is een van binnen woekerende kanker (excuse the expression) die af en toe opleeft, maar waarvan de zelfdestructieve basis blij als een flatgebouw overeind blijft.

    Af en toe interpreteren mensen een speldenprikje als interessant en dan wordt er weer gekocht. Als de wind weer is gaan liggen brokkelt het aandeel verder af. Ik zou mijn hoop veilig wegstoppen op een plek waar het geen pijn kan worden gedaan.
    @Hopende

    Je noemde mij kwetsend een rare maar bovenstaande zou vastgepind bovenaan dit topic moeten staan.
  10. Drufeltje 25 mei 2023 15:36
    quote:

    Kompas schreef op 25 mei 2023 13:52:

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/773833/Ni...

    Nieuwe deceptie rond Mithra

    Mithra verraste vanochtend beleggers opnieuw bijzonder onaangenaam. Tijd om de handdoek in de ring te gooien?

    Het was al enige tijd stil rond het met zijn financiële positie worstelende Mithra Pharmaceuticals. Helaas had het Belgische concern opnieuw slecht nieuws te melden voor beleggers, zowel financieel als bedrijfsmatig, al deed het management een dappere poging aan de verdere verwatering van de aandelen een positieve draai te geven.
    Deze analist slaat straks bij goed nieuws zo weer om als een blad aan de boom. Kijk maar hoe hij dat deed bij Pharming.
  11. forum rang 7 JdeFL 25 mei 2023 19:15
    Moeilijk te beoordelen.
    Aan de inkomstenzijde: mijlpaalbetalingen, de Amerikaanse Donesta deal, de verkoopscijfers van Estelle, en misschien de verkoop van hun blitse labo (men is de opties aan 't bekijken - maar dat is al een hele tijd zo).
    Uitgaven: genoeg, vooral lopende uitgaven. Maar ook de herfinanciering van een lening. 'En in 2025 moet Mithra een belangrijke converteerbare lening (91 miljoen euro) terugbetalen, wat wellicht voor problemen zal zorgen.' (Test aankoop) Toch geen kleine horde voor een cash vretende organisatie.
    De pronostieken ivm met inkomsten uit geneesmiddelen, 'k zou daar een hele hoop zout bijdoen. Ken eigenlijk geen enkele biotech waar die ooit uitgekomen zijn.
    Conclusie: 't gaat nog minstens 2 jaar spannend blijven.
2.533 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Mithra laat aandeelhouders schrikken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links