Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,900 6 mei 2024 17:35
  • +0,002 (+0,17%) Dagrange 0,896 - 0,904
  • 4.498.156 Gem. (3M) 6,6M

Pharming maart 2023

12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 574 575 576 577 578 ... 628 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TraceyH 29 maart 2023 17:34
    Er is helaas geen alternatief voor dit geneesmiddel
    :-(
    Vaak bij triple neg mc, waar al diverse therapieën zonder resultaat uitgevoerd zijn.
    Staat nu in de " Sluis dure geneesmiddelen", in de hoop dat de fabrikant de prijs verlaagd. Hopen dat veel landen weigeren deze hoge prijs te betalen, zodat Big Pharma alsnog zwicht! Schande
  2. [verwijderd] 29 maart 2023 17:39
    quote:

    DE MONITOR schreef op 29 maart 2023 16:01:

    [...]

    10% van de 500 kwam niet meer in aanmerking vanwege een beenmergtransplantatie.
    De eerste maanden gaan er nog eens 25 patiënten af die nu nog in de extension study zitten.
    Ook Pharming wist niet zeker of al die patiënten zouden blijven hangen, dus uitgaan dat iedereen het medicijn gaat gebruiken kan ook niet.
    Ondertussen zijn we weer een weekje verder en zal er wel weer een ADPS aardbewoner gediagnosticeerd zijn.
    Getallen in deze Pharming wereld zijn dynamisch en vragen dus dito benadering.

    Oh ja, die 10% is ook niet correct, maar ja dat bekt zo lekker
  3. forum rang 5 De Zwarte kat 29 maart 2023 17:39
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 maart 2023 17:12:

    Fabrikant niet akkoord met prijsverlaging
    Nieuw borstkankermedicijn niet vergoed door hoge prijs: ’Niet ondenkbaar dat dit vaker gaat gebeuren’

    Door onze parlementaire redactie
    Vandaag, 11:14
    in BINNENLAND

    Den Haag - Een nieuw medicijn tegen borstkanker wordt niet opgenomen in het basispakket omdat het ministerie het te duur vindt. Dat schrijft minister Kuipers (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Patiënten die met het medicijn behandeld worden, leven gemiddeld ruim vijf maanden langer.

    Het gaat om het middel Trodelvy, waarvan een behandeling bijna 69.000 euro per patiënt moet kosten. Volgens een inschatting van het Zorginstituut zouden er jaarlijks 139 patiënten met het middel behandeld kunnen worden, wat in totaal op 9,6 miljoen euro neerkomt.

    Volgens het Zorginstituut – dat medicijnen toetst voor ze worden toegelaten – kon het middel worden opgenomen in het basispakket als de prijs met 75 procent omlaag zou gaan. Nu is het middel volgens het Zorginstituut ‘niet kosteneffectief’. Ervoor kiezen het medicijn tegen de huidige prijs te vergoeden, zou ten koste gaan van andere behandelingen. Dat leidt volgens het instituut tot ‘gezondheidsverlies op populatieniveau’.

    Op basis van het advies heeft het ministerie onderhandeld met de fabrikant over een prijsverlaging van 75 procent. Die ging daar dus niet mee akkoord, waarop Kuipers besloot het medicijn niet op te nemen in het basispakket.

    ’Niet maatschappelijk verantwoord’

    ,,Ik begrijp dat dit voor patiënten en behandelaren een uiterst teleurstellende uitkomst is”, schrijft hij. Volgens Kuipers zou het dure middel vergoeden echter niet ‘maatschappelijk verantwoord’ zijn. De uitgaven aan de zorg staan al onder druk, en ‘om de solidariteit in ons stelsel’ te behouden is het volgens Kuipers ‘noodzakelijk’ om de prijzen en uitgaven aan geneesmiddelen te beteugelen.

    Met de almaar stijgende uitgaven aan geneesmiddelen is het volgens Kuipers ‘niet ondenkbaar’ dat het in de toekomst vaker gebeurt dat het niet lukt om tot een ‘aanvaardbare prijs’ te komen, waardoor medicijnen net als Trodelvy niet worden vergoed vanuit de basisverzekering.

    Het aantal middelen waarover het ministerie onderhandelt met leveranciers neemt ook toe. ,,Bij een niet geslaagde onderhandeling is het dan ook de leverancier die niet bereid is tot een uitkomst die leidt tot maatschappelijk aanvaardbare uitgaven”, stelt Kuipers. Tijdens een debat met de Kamer benoemde Kuipers vorige week nog dat de farmaceutische industrie tot de meest winstgevende ter wereld behoort.

    Mocht de fabrikant achter Trodelvy toch bereid zijn tegemoet te komen aan de eis van het ministerie, dan zal Kuipers zijn besluit ‘heroverwegen’, zo schrijft hij.
    De zwarte ridder ook weer terug lang niet gezien bij phaming
  4. bionerd 29 maart 2023 17:50
    quote:

    RobbieT schreef op 29 maart 2023 15:41:

    [...]

    je komt dus op 40 mio extra winst per jaar, er staat natuurlijk wel een opbouw van opex in de P&L tegenover. en wellicht een verdere investeringen in R&D wat me niet onverstandig lijkt (uitbreiding naar andere aandoeningen).

    Al zou je verhaal 25% mis zitten dan is het nog best rooskleurig.... ( hoe zeker ben je van de bedragen van de royalties die je meeneemt) weet je bv zeker dat de 10.5mio niet alleen voor USA is of iets dergelijks?

    Op zich een mooie simpele berekening die iedereen zou moeten kunnen volgen!
    Sijmen heeft in zijn aankondiging op youtube vermeld dat in eerste instantie de royalties in de low teens liggen. Bij hogere omzetten zullen dit high teens worden. In hetzelfde filmpje vertelt hij over een éénmalige royalty van 10,5 miljoen. De grote hamvraag is natuurlijk hoeveel patienten er in het eerste jaar worden behandeld. Misschien is die aanname te rooskleurig.
12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 574 575 576 577 578 ... 628 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links