Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Complete gekte bij Rivian

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 16:00 Tech vliegt, obligaties zwalken en dan is er ook nog dividend
  2. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  3. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2021 17:21
    quote:

    pdubbelboer schreef op 10 november 2021 17:10:

    Wat klopt er van de berichten van DMSA agentur dat Evergrande nu echt defaulted heeft op haar bond payments?
    www.reuters.com/business/investors-aw...

    Azie is dicht, zit in diepe slaap.

    Zet translate aan: is waarschijnlijk de reden dat we weer bijna groen staan, omgekeerd denken dus!

    Evergrande moet woensdag $ 148 mln obligatiecoupon betalen
    Sommige obligatiehouders hebben geen betaling ontvangen aan het einde van Azië-activiteiten
    Aandelen van ontwikkelaar Fantasia kelderen 50% na ontbrekende betaling
    Moody's verlaagt Kaisa, S&P verlaagt Shimao naar "BB+" van "BBB-"
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 januari 2022 15:24
    Meest hallucinante beursgang van 2021 eindigt in diep tranendal
    14:00

    Rivian heeft zijn grote broer Tesla nu al verslagen. Tenminste, als je kijkt naar hoe snel beleggers onder water zijn komen te staan. Bij Tesla duurde het ruim een jaar voordat vroege instappers begonnen te verdrinken in hun tranendal, dat onder de introductiekoers lag. Beleggers in Rivian krijgen nu al geen adem meer, minder dan twee maanden na de spectaculairste en ook meest hallucinante beursgang van 2021.

    Kleine beleggers buitelden op 10 november nog over elkaar heen, zwaaiend met dollarbiljetten. De fabrikant van elektrische voertuigen had hoog ingezet voor de beursgang, maar het bleek nog veel hoger te kunnen: aan het eind van de dag was Rivian meer dan $100 mrd waard. Meer dan General Motors, Ford of BMW. Terwijl Rivian nog maar net iets meer dan 150 voertuigen had gemaakt.

    Toch tekende het bedrijf voor de grootste Amerikaanse beursgang van 2021, en de op vijf na grootste ooit. Een bubbel, zegt u? Het kon nog gekker. De dagen na de beursgang kregen nog meer beleggers last van fomo (fear of missing out) en op 16 november was Rivian ruim $150 mrd waard, zelfs meer dan Volkswagen.

    Beleggers leken er zeker van: Rivian wordt de nieuwe Tesla. Dat zou ook kunnen, op zich. Het bedrijf heeft grote investeerders zoals Blackstone en Amazon achter zich staan. Amazon was gelijk een soort huwelijk, want de webwinkel bestelde meteen 100.000 elektrische bestelbusjes, om pakketjes rond te brengen.

    Maar afgelopen woensdag ging Amazon vreemd met Stellantis, de fusie van Peugeot (PSA) en Fiat Chrysler. Stellantis gaat software van Amazon gebruiken in zijn voertuigen en Amazon gaat elektrische busjes afnemen.

    Zo zijn we niet getrouwd, zeiden Rivian-beleggers. Maar liefde maakt blind, bleek nog maar eens. De relatie met Amazon was nooit meer dan flikflooien, friends with benefits op zijn best. Rivian had in zijn prospectus uitgebreid gewaarschuwd dat Amazon ook elders elektrische busjes zou kunnen inslaan.

    Toch hebben beleggers sinds woensdag hartenpijn. Rivian daalde donderdag zelfs even tot onder de introductieprijs. Daarna herstelde de koers wat, maar alsnog verloor het aandeel in twee dagen bijna 14%. Eerder was het ook al gedaald door leveringsproblemen en toenemende concurrentie van gevestigde autofabrikanten.

    Rivian zakt nu af richting de $70 mrd beurswaarde. En zoals vaker zijn vooral kleine beleggers de sjaak. Zij hadden nauwelijks toegang tot de sterk overtekende beursgang en konden pas later instappen, tegen een nog veel hogere koers.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1426310/mees...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links