Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Lente in de rente

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Reacties

257 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 5 maart 2021 18:05
    Het breken van de opgaande trend blijft een lastige opgave. Down Jones, DAXie, CACie, Italie en Spanje willen niet opgeven. Al gaat het allemaal maar net. Beren doen goede pogingen om deze indices te drukken. Maar de laatste duws zijn op dit moment nog te lastig. Maar ze hebben Amerika nog. Het kan daar nog alle kanten op. Europa gaat gewoon mee. India wilt ook niet breken. Dus ook daar ligt een interessante opening en slot de komende beursweek /beursdagen. Financials blijven zich goed gedragen. Zeker de Europese financials. Opvallend want zij hebben slechtere ratio's dan hun Amerikaanse collega's en die laten rood zien vandaag. Mogelijk gaat Europa maandag het Amerikaanse financial rood na doen. Stieren rennen rondjes op de rotonde. En ze raken duidelijk buiten adem. Ze hebben Extra Credits nodig. Veel Extra Credits.
  2. forum rang 6 ttroo 5 maart 2021 18:15
    Nederlanders groeien mee met de avondklok. Ik niet. Ik ben tegen en houd me aan de wet. Ik groei niet mee. Als ik de wet overtreed word ik opgepakt met genoeg politie agenten die bij te drukke parken en winkel centra niets doen. Kortom tegen 1 durven ze, tegen velen niet. En dat is dan de Hollandse politie. Maar met ons allen in het park winkel centra en andere gebieden is ook leuk. Is goed voor de stijging van onze Corona Cases, waardoor restaurants dicht blijven. Winkels zijn feitelijk weer open, maar meer zakelijk, shopping fun is walking fun in de park geworden. En daarmee zitten we dus in die derde golf. Wat een golven. Dat virus weet ons wel te vermaken, ondanks het feit dat het virus ook wel eens weg is verklaard.

    Naar de beurzen. Opvallend dat we weinig tot geen winstwaarschuwingen hebben gezien. Het is misschien nog 1 a 2 weken tevroeg. De hele wereld heeft pijn. Een pijnpunt gaat wel worden dat bedrijven gaan stroomlijnen om de marges hoog te houden. Klinkt schitterend als aandeelhouderswaarde, maar mensen hebben wel werk nodig, want schulden zijn er enorm en als werk minder gaat worden, dan is dat een minder prettige mix. En als de yields ook nog eens gaan stijgen, dan hebben we in het geheel niet zo'n goede mix. Wereld wijde staatschulden zijn mega opgelopen, hoe gaan we dat ooit verminderen? Hogere belastingen doet voor de burger pijn. Het tweede jaar van Corona kan daar door wel eens pijnlijker worden dan het eerste jaar. Amerika, Europa, subsidiies in overvloed voor bedrijven om mensen vast te houden. Als die subsidies vervallen komt het echte plaatje steeds meer naar voren en dat is mensen er uit om marges hoog te houden. Dit wordt een nog interessanter jaar dan het Corona jaar 2020.

    Vuurwerk gaa komen de komende 4 beursuren in Amerika. Mooi of Lelijk. Het is afwachten, maar het geeft wel een belangrijk start sein voor de volgende beursweek.
257 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links