Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Kort, maar heftig

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 2 april 2018 16:18

    Arend Jan in de USA zijn ze zo te zien gewoon weer aan het handelen geslagen.

    Zal deze week wel veel praat over vrijhandel worden. Trump speelt het hard en dat werkt af en toe op de zenuwen ook bij mij. Toch er zijn gewoon onevenwichtigheden in de handel met China. Niet alleen qua handelsstromen maar ook in toegankelijkheid van de Chinese markt, arbeidsomstandigheden e.d.

    Op termijn zou het mogelijk weleens goed kunnen aanpakken dat Trump zaken aanpakt die Obama heeft laten liggen. Ook schroomt Trump niet de wapenlobby aan te pakken. Hij wil op dat vlak toch strengere eisen aan de wapenbezitter. Meer lijkt mij trouwens in de USA niet realiseerbaar. Daarnaast vroeg of laat moest er toch wat worden gedaan aan dat Noord Korea en Trump heeft er wel beweging in gekregen.

    Maar goed eigenlijk zijn die Amerikaanse en andere politici het beste pas achteraf te waarderen en daar heb je nu niet zoveel aan als belegger.

    Wordt denk ik toch komende periode veel onzekerheid voor de belegger. De media met hun overspannen en onjuiste berichtgeving over Trump maken die onzekerheid zeker niet minder. Laat die media zich eerst maar eens verdiepen in de veronderstellingen achter de wet van de comparatieve voordelen van vrijhandel van Ricardo. Niets bij Ricardo over emigratiestromen en ook niets over waar die voordelen van vrijhandel neevallen. Stel mooie deal met een regerende familie met stallen van geld in het buitenland in bijvoorbeeld in Angola. Wat schiet de gewone man daar nu echt mee op?

    Groet, Jonas

    PS Het 1 aprilgrapje van Musk wordt zo te zien minder gewaardeerd dan die van Nico. Tesla min 7%
  2. Bully 77 2 april 2018 16:58
    Nu zijn PostNL en Kas Bank de grootste verdachten? Ik denk dat kasbank wel meeval. Ze hebben in augustus 2016 het dividend gepasseerd maar dat alsnog in april 2017 uitgekeerd, dit vertekend de boel aardig. De cijfers over 2017 waren redelijk met een winst van circa 1euro. Ik verwacht dat ze het dividend voorlopig wel handhaven. Post.nl is daarentegen een ander verhaal, moeilijke markt.....
  3. forum rang 6 jonas 2 april 2018 20:46

    Amazon min 5,5%. Prima! Typisch een bedrijf met maatschappelijk ongewenste effecten. In kern is een soort door Amerikaanse patsermiljardairs gecreëerd monster.

    Ze pakken een vehikel en dat had dus net zo goed Bol.com kunnen zijn. Gooien er miljarden tegenaan en scheppen een soort natuurlijk monopolie. Met kaalslag bij MKB etc. Doel is concurrentie weg te werken en dan komt het grote binnenhalen.

    Ergens is er iets mis met dat soort bedrijven. Trump voelt dat aan. het probleem is echter dat de mededingingswetgeving niet is toegesneden op deze manier van rijker worden door de rijken.

    Afgelopen tijd wilde we meer voladiteit. Nou hier is het en geniet ervan!

    Groet, Jonas
  4. forum rang 7 rene l 2 april 2018 21:49
    quote:

    jonas schreef op 2 april 2018 16:18:

    PS Het 1 aprilgrapje van Musk wordt zo te zien minder gewaardeerd dan die van Nico. Tesla min 7%

    Jonas, hier dien je geen grappen over te maken, dit kan gewoon niet.

    Musk is een visionair die zijn tijd ver vooruit is.
    Deze man maakt geen grappen, hij heeft gisteren gewoon een verkapte winstwaarschuwing gegeven en het faillissement is slechts een kwestie van tijd.

    Hij zal zich t.z.t. wel in de laatst gebouwde Tesla laten lanceren met een raket voor een enkele reis richting Mars en een blindelings vertrouwen hebben in het navigatiesysteem.

    En Feyenoord naar de beurs, wie zou in vredesnaam deze aandelen willen kopen.
    Zelfs Nico zal er met een grote boog omheen lopen.
    In Nederland wordt tegenwoordig afbraakvoetbal gespeeld, kijk maar eens naar de samenvattingen op zondagavond, ik ken bijna geen speler meer, en zie wie de sponsoren tegenwoordig zijn, het geld is op.
  5. forum rang 6 jonas 2 april 2018 22:00

    Moet je eens voorstellen wat voor kaalslag Amazon, Alibaba kunnen aan richten in Afrika. De bijstand is daar nul en een beetje geld verdienen op de markt is voor veel mensen het enige overgeblevene (naast crimilateit en emmigratie, maar ongewenst).

    Aanpak Amazon is toch ander verhaal dan aanpak een Wall Mart. Moet wel gebeuren.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 6 jonas 2 april 2018 22:18

    Rene. Nico is fan en zal bij het juiste plan ook wel gaan kopen.

    Hier ben ik het mee eens. Voetbal zoals het nu gespeeld wordt, is duidelijk anders dan dat met buitenspelers en wisselingen met opkomende back e.d. Ik kan er nog niet echt vat op krijgen. Ziet er wel minder aantrekkelijk uit voor mij.

    "En Feyenoord naar de beurs, wie zou in vredesnaam deze aandelen willen kopen. Zelfs Nico zal er met een grote boog omheen lopen.
    In Nederland wordt tegenwoordig afbraakvoetbal gespeeld, kijk maar eens naar de samenvattingen op zondagavond, ik ken bijna geen speler meer, en zie wie de sponsoren tegenwoordig zijn, het geld is op".

    Groet, Jonas

    "
  7. Weert=No.1 13 april 2018 13:43
    Sukkelende Tinus. Kasbank geeft geen 97 cent ,maar 64 cent per aandeel.
    Zelf heb ik het grootste vertrouwen in de reorganisatie en zie de winst zowel als "t dividend fors toenemen.Ben vroeger lid van die club geweest en zie de koers gemakkelijk oplopen tot 14/16 euro. Momenteel zijn de omzetten belachelijk laag. Soms amper 6000 stuks/dag.evenwel wil de koers niet van dalen weten.KPN is het grootste shit-aandeel, maar Post Nl niet.Iedereen kraakt dat ding af, maar dalen doet "t niet.Potentieel naar boven is aanzienlijk groter dan een verdere daling, mede gezien "t dividend voor de komende 3 jaar.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links