Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,787 10 jun 2024 09:21
  • -0,003 (-0,38%) Dagrange 0,787 - 0,795
  • 270.462 Gem. (3M) 6,7M

Pharming het aandeel van 2017

50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 1528 1529 1530 1531 1532 ... 2538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vriendelijke 20 september 2017 23:21
    quote:

    Myfirstmillionbefore30 schreef op 20 september 2017 22:29:

    [...]

    Wat ik begrijp uit Stocktwits, is dat het vandaag 80% winst piekte en toen volledig werd gedumpt door WS..
    Maar goed ik ben nog redelijk nieuw in deze wereld dus ik zal niks met zekerheid zeggen.
    Linkje van stocktwits hieronder.

    stocktwits.com/symbol/DMPI
    had het vorig jaar met cempra koers 20 dollar sluiting 3.15.

    zag het gelukkig aankomen was de vorige dag een vreemde koersgang dus heb ze op tijd verkocht.
    Volgens mij door een medicijn dat niet door de testfase kwam.

    Kan snel omlaag gaan daar in Amerika maar ook heeeeel snel omhoog.

  2. Vriendelijke 20 september 2017 23:27
    quote:

    pfffff schreef op 20 september 2017 22:15:

    Ik waag me voorlopig even niet meer aan Pharming. Heb er geen enkel vertrouwen in dat de koers nog veel hoger gaat dan nu.
    tuurlijk gaat hij hoger alleen maar goed nieuws rond pharming op tijd kopen en je winst pakken is niks mis mee.
  3. [verwijderd] 20 september 2017 23:49


    Ik merk wel elke dag dat het lastig communiceren is tussen mensen die net verkocht hebben en weer lager in willen kopen en mensen die lager ingekocht hebben en die weer hoger willen verkopen. En dan heb je ook nog de mensen die er voor de langere termijn in zitten :-)
    Succes de komende tijd. Ik zit er voor de LT in en ben er even tussenuit.

  4. eldorado 21 september 2017 00:16
    quote:

    voda schreef op 20 september 2017 21:43:

    [...]
    Ooi, het blijft lastig uitleggen dus.

    Papier is geduldig, zullen we maar zeggen.

    Ben je met me eens dat er in dollars niets veranderd?

    Nogmaals, de dollar schuld staat de balans (credit). Deze wordt iedere keer geherwaardeerd. Dit levert dan meer/minder euro's op. Het verschil gaat naar de P&L. Dus de ene keer is een verlies, bij een alsmaar zwakkere dollar, dan wel een winst. Dit is een een PAPIEREN kwestie en heeft totaal geen INVLOED op de kas/bank saldo. Puur rapportage.

    Nu vanuit Sijmens, Pharmings optiek. Ja, de dollar schuld wordt in euro's kleiner. (Schijnbaar, er gebeurt in werkelijkheid niets). Mocht het ooit zo zijn, dat er een netto cashflow, vanuit de USA plaatsvind, dan zijn deze dollars, omgerekend naar euro's natuurlijk ook minder waard. Dat is dan weer de tegenzijde.

    Ik blijf erbij, gewoon de 3e kw resulaten afwachten.
    Bedankt voor je uitleg ik begrijp wat je bedoel
  5. bagt 21 september 2017 02:09
    Er is een wereldwijd tekort aan bloedplasma, daar is al in 2015 een rapport over gemaakt in opdracht van Conquaester.
    Bron: www.eerstekamer.nl/overig/20151029/de...

    Het is in de Europese unie verboden om te betalen voor bloeddonaties In Nederland haakt jaarlijks 10 procent van de donoren af om bijvoorbeeld gezondheidsredenen of omdat zij geen zin meer hebben. Ook realiseren mensen steeds meer hoeveel winst er wordt gemaakt met het door hun gedoneerde bloed. Een andere reden is dat er steeds lange vragenlijsten ingevuld moeten worden en dat er geen inspraak is. Hoe anders is dat is de VS waar bloed doneren betaald wordt (met name junks en mensen een laag inkomen die bijverdienen met bloed doneren). Zembla heeft op 12 april 2017 een onderzoek gepubliceerd genaamd Bloedhandel.

    De Wet inzake bloedvoorziening regelt dat de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verantwoordelijk is voor een doeltreffende en doelmatige bloedvoorziening. Zij heeft hiertoe de stichting Sanquin aangewezen ter uitvoering van de wettelijke taken. Als er een tekort aan bloedplasma ontstaat dan gaan de private activiteiten (lees verkoop aan derden) op een laag pitje, of worden gestaakt. Dat kan dus de reden zijn dat Sanquin niet meer levert aan Shire simpelweg omdat er een enorm tekort aan bloedplasma is. Als de levering überhaupt hervat wordt door Sanquin. Natuurlijk kan Shire de “grondstof” bijvoorbeeld halen uit de VS net zoals CSL dat doet maar Shire haalt hun bloedplasma niet voor niets uit Europa. Dit gebeurd natuurlijk omdat bloed uit Europa veel veiliger is dan bloed uit de VS. Er kunnen namelijk ziektes in het bloed zitten die pas jaren later ontdekt worden. En als blijkt dat een bedrijf plasma gebruikt heeft dat niet veilig is dan is het direct over en sluiten voor dat bedrijf. CSL heeft zijn gehele productiekolom eigen inzamelingscentra verkregen en opgezet. Hierdoor zijn zij niet afhankelijk van derden voor hun grondstof. Lijkt mij dat een dergelijke ingericht bedrijf wellicht wat meer risico durft te nemen als het productie proces in gevaar komt.In de VS zijn er Junks die bloed doneren en liegen over hun drugsgebruik omdat ze anders niet meer kunnen doneren. Overheidsmaatregelen in diverse landen zijn de komende jaren zijn naar verwachting gericht op het vergroten van de potentiële pool van donoren. Het is echter onzeker of dit een grote impact zal hebben op het aanbod van plasma en daarmee op de prijs van plasma.
    Er worden nieuwe productiefaciliteiten gebouwd. Er zijn op dit moment investeringsplannen om de capaciteit met 11% uit te breiden. Inzamelingscentra houden zich bezig met de afname van volbloed en afereseplasma. De overheidseisen aan deze centra zijn zeer hoog, waardoor het gemiddeld twee jaar duurt voordat een nieuw centrum geopend kan worden.

    Conclusie: de vraag naar donorbloed neemt jaarlijks enorm toe, de prijs van donor bloed stijgt en het aantal vrijwillige bloeddonaties (= meest veilige bloed) neemt af.

    Ik kan mij voorstellen dat de HAE-gemeenschap en dus ook de FDA met de rug tegen de muur staat en dat kan dus ook verklaren dat er een extra FDA bijeenkomst is a.s. 25 september.
  6. CW1884 21 september 2017 07:26
    Dit staat sinds gisteren op de facebookpagina van HAEA

    What We Know Today About Cinryze and HAEGARDA

    •Shire does not yet know when Cinryze manufacturing will resume, but is “…working around the clock – 24 hours a day – to resolve this situation.”

    •CSL Behring has experienced a higher than expected demand for HAEGARDA in a short period of time which has resulted in processing delays, and potential delays for new patients starting HAEGARDA over the next few months.

    •CSL Behring immediately began working with their manufacturing teams to increase the global supply of C1-INH. They report, however, that they are not positioned to supply the entire C1-INH prophylaxis market.

    Given this News, What Other HAE Medicines Are Available?

    It is imperative that you work proactively with your doctor to obtain a prescription for a backup medicine. Please act now!

    In addition to Cinryze and HAEGARDA, you and your doctor can choose from these FDA-approved therapies:

    Shire: Two subcutaneous therapies for treating HAE attacks—Firazyr and Kalbitor.

    CSL Behring: The Berinert brand of C1 inhibitor concentrate—intravenous injection for HAE attacks.

    Pharming: Ruconest (plasma-free human C1 inhibitor for intravenous injection). Immediately upon receiving a prescription, Pharming will ship 2 doses of Ruconest. In addition, the company has a “bridge program” that provides continued shipments while any insurance reimbursement details are worked out.

    As always, your HAEA Health team www.haea.org/ClinicalTeam.php
    and HAEA Patient Advocate team www.haea.org/PatientAdvocates.php
    are available to help.

    -Your HAEA

    www.facebook.com/hereditaryangioedema...
50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 1528 1529 1530 1531 1532 ... 2538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

De markt kijkt niet verder dan zijn neus lang is bij Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links