Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Geen verrassing van de Fed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Reacties

489 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Trendfriend2 21 september 2017 00:36
    Mijn angst is dat de lonen te snel te veel stijgen en daardoor de inflatie omhoog schiet, dus de korte rentes en dat het een serieuze daling gaat geven op de aandelenbeurzen.
    Dit zal nog wel ruim een jaar op zich wachten dus verwacht een stijgenede aandelenbeurs in Europa voor komende maanden. Dit is fundamenteel maar samen met technische analyse is dit mijn conclusie.
    $ucce$ all
  2. rosco- 21 september 2017 04:39
    quote:

    opa schreef op 20 september 2017 09:22:

    [...]

    Beer ik ga jou volgen op papier, ik heb dergelijke optie constructies nog nooit gedaan, het is altijd gebleven bij gewoon schrijven.
    Moment ook een beetje moeilijk zit te wachten op ziekenhuis opname.

    Juist, Beer alleen volgen op papier.
  3. [verwijderd] 21 september 2017 05:47
    quote:

    Daxwatcher schreef op 20 september 2017 22:52:

    Heren allemaal wijze en goedbedoelde raad maar het is toch duidelijk dat de heer Daniel gewoon even zn hart wilde luchten. Niet dat het iets op de markten gaat doen bewegen maar wel in zn herspenpan.

    Opluchting, loslaten. Nu even niet, later die kritiek lezen en oppakken..

    Ja zwaar verlies nemen of gewoon een margin call om de oren krijgen kan in fine deugd doen, paradoxaal genoeg, afgezet tegen de dagenlange doodstrijd die er veelal aan is voorafgegaan. Hoop, ijdele hoop die telkens opflakkert maar even snel weer de kop wordt ingedrukt, hangen en wurgen... End it!
    Goed gezegd en laat al die betweters hun mond is houden mijn advies if you can t stand the heat don t throw the dice
  4. [verwijderd] 21 september 2017 06:12
    quote:

    Reversal schreef op 20 september 2017 23:39:

    [...]

    Het is imho toch iets simpeler. De markt ziet op dit moment niet voldoende redenen om de boel te verkopen, dit lokt weer kopers uit waardoor het stijgt. Kan extreem gaan en zelfs nog extremer worden.

    Tot op enig moment die redenen zich wel aandienen of de markt haar ogen opent.

    Vergeet niet dat grote partijen niet zomaar van hun handel afkomen. Het zijn olietankers geen speedboten.

    Wat boeit het hen dat het niet klopt. Uiteindelijk beweegt de beurs van de ene extreme situatie naar de andere en onderweg raakt ie even de reële koers.

    Aub loslaten dat gevoel dat het allemaal niet klopt. Het kan wel zo zijn maar je hebt er gewoon weinig aan in deze business. Zeker niet op handelen, vindt iets anders waar je op kunt handelen maar dit aub niet.

    De markt is gewoon psychisch niet in orde, daar heb je wel een punt.

    je gaat vooruit:-) :-) :-) dit is waar
  5. [verwijderd] 21 september 2017 06:43
    beste, verliezers en traders op aanname met uiteindelijke resultaat verlies, ik heb van mijn demo account van 2000 verviervoudigd(aantoonbaar)....heb getrade op de 1 min grafiek met hetgeen wat ik zie en mijn indicatoren aangeven/laten zien en NIET wat IK DENK .....vraag is heb ik nou mbt mijn handelswijze waarmee ik 2000 IN 8000 in nog geen maand (aantoonbaar)veranderd heb nou REGELMATIG GOED GELUK GEHAD of hebben de aannemers om zo uit te drukken REGELMATIG GOED FOUT GEWEEST met hun AANNAMES....

    regelmatige winst behalen is wel zeer zeker mogelijk is dan ook mijn bevinding!!! u wilt bewijzen?? ik zou graag met serieuze TA ers in kontakt willen komen om samen iets op te zetten met als gevolg winst te maken dus geen VERLIES.....ik gun u allen winst en leef mee met uw verlies..... met groet
  6. [verwijderd] 21 september 2017 07:09
    quote:

    olieslimie schreef op 21 september 2017 06:43:

    ik zou graag met serieuze TA ers in kontakt willen komen om samen iets op te zetten
    Er zijn vast wel wat goede datingsites te vinden op internet, maar een kleine waarschuwing: het zijn allemaal (nagenoeg) failliete, oude mannen met fysieke gebreken.

  7. [verwijderd] 21 september 2017 07:10
    quote:

    Henri-Trader-Zonder-Discipline schreef op 20 september 2017 10:27:

    MALIQUN ?? Lees je nog/weer wel eens mee?

    world.tmall.com/item/26877260312.htm?...

    Mogguh Henri, ik ben er nog steeds. Ergens in juli was ik zo strondziek van bemodderd te worden door een paar imbecielen met een rudimentair stompje tussen de benen dat ik the moth heb gemaild met het verzoek mij uit te schrijven. Een dag of zo later kreeg ik van hem een mail terug dat hij dit zou doen. Weer een dag later stond er voor al mijn posts uit het verleden [verwijderd]. Ben sindsdien wel steeds maar in mindere mate blijven kijken om die twee onverlaten te blijven observeren. Die twee, ene Z en ene S (waarschijnlijk één en dezelfde persoon), hebben zich van de een op de andere dag niet meer laten zien. Ik ga er dus van uit dat ze nog steeds zijn geschorst.
    Met mijn handelen op de beurs gaat alles naar tevredenheid. Mijn handelen is grotendeels gebaseerd op wat ik op marketviewer kan waarnemen. Met buitenproportionele orders wordt in mijn ogen de richting van de koers van een fonds bepaald. Staat zo’n order aan de biedkant dan daalt de koers heel vaak om die order uit te nemen. Verschijnt die aan de laatkant dan stijgt de koers. Eigenlijk het omgekeerde van wat je zou verwachten. De computer wil blijkbaar omzet zien. Het lukt me wel een aantal keren per dag op deze beweging mee te liften, telkens met een paar tientjes per keer.

    Voor ONN die zo graag de achtergronden van de posters wil weten meld ik hier dat ik een carrière als alpine veehoeder in dienst van een Zwitsers bergdorp achter de rug heb. Toen ik uiteindelijk weer van de berg afdaalde, is er een eind gekomen aan mijn hippiebestaan. Nog met bergschoenen aan heb ik mijn toen gemeld voor een studie aan de RUL, deze afgerond, alle aanbiedingen vanuit de academische wereld vervolgens genegeerd en verder gegaan als zelfstandig ondernemer. Om belastingtechnische redenen sinds medio jaren ’80 actief op de beurs. Ongeveer een jaar of tien geleden gestopt met kapitaalopbouw en sindsdien heel erg druk met dolce far niente, merels en lijsters verjagen die lyrisch van genot jaarlijks zich tegoed willen doen aan mijn blauwe bessen, verwijderen van rupsen uit mijn broccoliplanten en ga zo maar door. En natuurlijk tussen de bedrijven door wat graantjes meepikken op de beurs.

    Ik ga nog dit jaar weer meedoen aan de dagvoorspellers.

    PS. De Maliqun in de bijlage ben ik niet. Een tekentje in deze naam wordt bij mij anders geschreven.

  8. forum rang 6 ttroo 21 september 2017 07:25
    Vixie deed het weer gisteren, sluiten op een 9. Wat een zegen. Het gebeurt eerder te veel dan te weinig in 2017, die VIX slotkoersen onder de 10. Het is en blijft uitstel. In de meest gunstige scenario kan de VIX de komende 10 dagen gaan draaien, realistischer is een tijdsbestek van 25 dagen. Dagen zijn in dit geval beursdagen. Op Company level kunnen de stieren niet doordrukken, al zorgen ze wel voor nieuwe aanvoer, wat zeer belangrijk is. Beren liggen nog tijdelijk KO op de grond. Vandaag de 2e dag van de uitbreiding van mijn shorts. Het gaat prima zo. Gisteren nog een flinke Up in Amerika, vandaag ook daar de realiteitszin. De beurzen zitten nog duidelijk in de overdrijvingsfase. Het is wachten tot dat ze die fase gaan verlaten.
  9. Pomper 21 september 2017 07:29
    quote:

    -EriC- schreef op 20 september 2017 23:33:

    [...]

    Er is al maandenlang geen nieuws dat een stijging rechtvaardigd.
    Die stijging was gebaseerd op hoop.
    Op een "fenomenal taxplan" van Trump dat er nooit komt. Op een enorme stijging van de economie die achter blijkt te blijven. Op een fantastische kostenbesparende zorgwet.
    Na maanden van euforie moet de koper toch inmiddels wel merken dat Trump weinig anders doet dan loze beloften en zorgen dat bijna iedere verstandhouding met andere landen om zeep wordt geholpen?
    En dat de goede cijfers die er in eerste instantie nog waren, onder Obama bij elkaar zijn verdiend? En dat de staatsschulden verder toenemen? Er extra vertraging is door natuurrampen?
    Nee, ik snap niet waarom de koers iedere dag omhoog gaat behalve dat Amerikanen psychisch niet in orde zijn en zich als een soort lemmings van rotswanden af willen laten kletteren.

    Je vecht tegen jezelf, heb je mijn AMD trade gistren gevolgd hier live?
  10. Pomper 21 september 2017 07:32
    quote:

    Reversal schreef op 20 september 2017 23:26:

    [...]

    Heb dit zelf ook nooit gedaan Pomper maar is voor velen toch de 1e stap in het leerproces. Het gaat er imho om hoe je dat proces doorloopt om uiteindelijk op een of andere manier succesvol te zijn.

    Of dat nu is als trader of als belegger.
    Klopt toen ik het nieuws negeerde kwam er eindelijk een verandering in mijn manier van traden,

    Nieuws wordt in de wereld gebracht om het geld uit je zak te kloppen
  11. Pomper 21 september 2017 07:39
    quote:

    olieslimie schreef op 21 september 2017 06:43:

    beste, verliezers en traders op aanname met uiteindelijke resultaat verlies, ik heb van mijn demo account van 2000 verviervoudigd(aantoonbaar)....heb getrade op de 1 min grafiek met hetgeen wat ik zie en mijn indicatoren aangeven/laten zien en NIET wat IK DENK .....vraag is heb ik nou mbt mijn handelswijze waarmee ik 2000 IN 8000 in nog geen maand (aantoonbaar)veranderd heb nou REGELMATIG GOED GELUK GEHAD of hebben de aannemers om zo uit te drukken REGELMATIG GOED FOUT GEWEEST met hun AANNAMES....

    regelmatige winst behalen is wel zeer zeker mogelijk is dan ook mijn bevinding!!! u wilt bewijzen?? ik zou graag met serieuze TA ers in kontakt willen komen om samen iets op te zetten met als gevolg winst te maken dus geen VERLIES.....ik gun u allen winst en leef mee met uw verlies..... met groet

    Demoaccount telt niet, je mag nooit op papier traden omdat het je misplaatst gevoel van zelfvertwouwen kan geven.

    Ik ken wel een echte TA er voor je O'neill
  12. [verwijderd] 21 september 2017 07:51
    Een andere benadering om naar de markten te kijken is je af te vragen of het nog mogelijk is dat er per saldo meer goed nieuws naar buiten komt dat verdere stijgingen op de aandelenbeurzen kan ondersteunen. Het antwoord is: nee!

    Politiek zijn en gaan de verkiezingen in Europa perfect verlopen, met zondag het slotakkoord in Duitsland, dat nieuws kan niet meer beter. Op het wereldtoneel lijkt ontspanning niet mogelijk en het beleid van Trump wordt waarschijnlijk niets of te weinig.

    Het grote en onoplosbare probleem van demografie (vergrijzing) en lage arbeidsproductiviteit zorgt voor grenzen aan de groei.

    Het dieptepunt van de rente is bereikt, geen verlagingen, geen goed nieuws meer. Begin van QT (tightening) en hogere rentes. Inkoop van aandelen wordt duurder. Margin debt is skyhigh.

    De economische groei in de VS gaat stabiliseren of afzwakken volgens de Fed.

    De huizenmarkt toont tekenen van afkoeling, de laatste weken is er vaak slecht nieuws. De House Price Index staat op het laagste punt sinds eind 2013.

    De dollar is ver gedaald en staat technisch op een sterke steun van 2008/2009, verdere daling lijkt niet mogelijk.

    De werkloosheid in de VS staat op een lage 4,3% en is sinds mei licht gestegen.

    De loonstijgingen vallen nog steeds tegen en het aantal nieuwe banen is duidelijk aan het afzwakken.

    Wat de aandelenkoersen betreft is de kracht van de paniekdaling in 2009, waarin de Dow Jones uiteindelijk daalde van 14.200 naar onder 6.500, dat wil zeggen ruim 7.700 punten, nu omgezet in een evengrote tegenkracht met een stijging van 14.200 naar 22.000 en daar zelfs boven.

    Mijn verwachting is het dat de aandelenbeurzen in de VS nu zover opgerekt zijn dat een top verwacht mag worden.
    Moeten we nu ineens negatief worden? Nee, Alex.
    Kunnen we hierop handelen? Nee, ONN.
    Heeft het zin een top te voorspellen? Nee, Reversal.
    Moeten we gewoon vol long blijven zitten in sterke aandelen totdat het tegendeel is bewezen? Wellicht met acceptatie van het risico en goed blijven opletten, Pomper.

    Wat heeft deze posting dan voor zin, Ren?
    Gewoon, om af en toe een kader te scheppen en in het achterhoofd te houden dat er rare dingen kunnen gebeuren en als ze gebeuren, dat niemand dan achteraf ineens vreemd en onwetend moet opkijken.

  13. forum rang 4 ONN 21 september 2017 08:09
    quote:

    beer56 schreef op 21 september 2017 05:47:

    Goed gezegd en laat al die betweters hun mond is houden mijn advies if you can t stand the heat don t throw the dice
    Nou nou nou, heb je je ook zo heerlijk geergerd ? De ene TA-er wist het nog beter dan de ander gisteravond. En een empathieloze enkeling gaat de volgende ochtend net zo makkelijk nog even door.

    Nou ja, de beurs is keihard zal ik maar zeggen. En het zal uiteindelijk allemaal wel goed bedoeld zijn, lol.
  14. forum rang 4 ONN 21 september 2017 08:16
    quote:

    maliqun61 schreef op 21 september 2017 07:10:

    Voor ONN die zo graag de achtergronden van de posters wil weten
    Dank je voor je openheid. Zouden er meer moeten doen :)
    Het zal Henri goed doen dat z'n oproep geholpen heeft om je weer over de streep te trekken. Maar wie zijn dan die ene Z en S ? Henri, jij een idee ?
489 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links