Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,899 3 mei 2024 17:35
  • +0,000 (+0,06%) Dagrange 0,898 - 0,914
  • 4.659.264

Pharming het aandeel van 2017

50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 578 579 580 581 582 ... 2538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juni 2017 13:01
    Het volume is de laatste dagen erg laag.
    Voor de handelaartjes geen droog brood te verdienen.

    Soms zie je orders voorbij komen van 3000 stuks.
    De bedoeling daarvan is duidelijk, drukken die koers.

    Want wees eens eerlijk, waarom anders 3000 stukjes wegdoen?

    Kan natuurlijk ook iemand zijn die er zijn terrasrekening mee betaalt. :-)

  2. [verwijderd] 19 juni 2017 13:05
    quote:

    Ruud 111 schreef op 13 juni 2017 23:14:

    Pharming begint aan groeifase
    10 JUN 2017 Johan Wiering
    Pharming is in de winning mood, dankzij de terugkoop van de verkooprechten van zijn medicijn Ruconest in de VS en een recente herfinanciering. Wel blijven de aandelen vooralsnog een speculatieve belegging.

    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Pharming Group

    Foto: Rob Overmeer
    Hoewel er onder aan de streep nog altijd een stevig verlies resteerde, draaide Pharming het afgelopen kwartaal voor het eerst in zijn negenentwintigjarige bestaan operationeel met winst. Dit is te danken aan de terugkoop van de verkooprechten van Ruconest in de VS eind vorig jaar van het Amerikaanse farmaconcern Valeant.

    Daardoor kan Pharming voortaan de volledige omzet van het medicijn tegen angio-oedeem (plotseling opkomende zwellingen) in de boeken zetten, waar Valeant eerder 70% pakte. Maar ook autonoom namen de verkopen in het eerste kwartaal sterk toe door meer aandacht voor marketing.

    Na aanvankelijk nogal terughoudend te hebben gereageerd, begonnen beleggers in de eerste maanden van dit jaar steeds meer de voordelen van de deal te zien. Nadeel van de forse koersstijging was echter dat de maandelijks aflosbare converteerbare obligaties als onderdeel van de financiering geleidelijk in aandelen werden omgezet.

    Verwatering voorkomen
    Een dreigende verdere verwatering met nog eens 24% heeft Pharming half mei kunnen pareren door een herfinanciering van de schuld van $100 miljoen. „Weliswaar ging deze gepaard met een boete van €15,6 miljoen, maar de voordelen waaronder ook lagere financieringskosten wegen hier ruimschoots tegenop”, aldus een tevreden topman Sijmen de Vries. „Bovendien hebben we met het Amerikaanse Orbimed een van de grootste biotechinvesteerders wereldwijd binnengehaald, die op termijn onze aandeelhoudersbasis drastisch kan versterken.”

    Na de deal met Valeant heeft Pharming het aantal medewerkers in de VS bijna verdrievoudigd tot ongeveer dertig. De Vries: „Het gaat dan niet alleen om artsenbezoekers, maar onder meer ook om medisch specialisten en verpleegsters. We hebben nu een volwaardig commercieel en zorgondersteunend apparaat in de VS en breiden dat voorlopig niet veel verder uit.”

    Expansie
    De Vries kijkt inmiddels ook naar overnamekansen. „Mijn voorkeur gaat uit naar een licentieovereenkomst voor de verkoop van medicijnen tegen zeldzame ziektes, maar het zou ook een overname van een klein bedrijf kunnen zijn.”

    De groei moet echter vooral komen van een uitbreiding van het huidige bescheiden marktaandeel van ongeveer 4% in erfelijk angio-oedeem. De totale markt heeft een omvang van ongeveer $1,6 miljard, waarvan de helft in het acute segment waar Pharming zich specifiek op richt. De veruit grootste speler is Shire, dat met Cinryze ruim $600 miljoen omzet. De Amerikaanse farmaceut genereert een soortgelijke omzet met Firazyr, dat alleen de symptomen van de ziekte onderdrukt. Berinert van het Australische CSL Behring is goed voor een omzet van bijna $300 miljoen.

    Goede response
    Door de bescheiden omvang en het slechte trackrecord wordt Pharming bijna niet gevolgd door analisten. De paar die dat wel doen, achten binnen vijf jaar een marktaandeel van 10-20% haalbaar. De Vries beperkt zich tot de constatering dat Ruconest zich van concurrenten onderscheidt door de zuiverheid en het feit dat het eiwit recombinant gemaakt wordt in plaats van gezuiverd uit menselijke bloedplasmadonaties. „Dit maakt een hogere dosering mogelijk. Hierdoor is de response gemiddeld genomen veel beter en een tweede injectie bij een aanval gewoonlijk niet nodig. Ook bestaan er geen risico’s op virale infecties die in zeldzame gevallen uit bloedplasma donaties kunnen worden doorgegeven. Dat is prettig voor patiënten en het bespaart kosten aangezien een behandeling van een aanval gemiddeld $10.000 kost.”

    Recombinant medicijn uit konijnenmelk
    Hereditair of erfelijk angio-oedeem (HAE) is een zeldzame erfelijke ziekte die zorgt voor gevaarlijke zwellingen (oedeem), vaak in de keel of het gezicht. Oorzaak is een genetisch tekort aan C1-esterase-remmer, een bloedeiwit.

    Het Nederlandse Pharming is het enige biotechnologiebedrijf ter wereld dat voor het pareren of voorkomen van angio-oedeemaanvallen een zogeheten ‘recombinant’ medicijn, Ruconest, heeft ontwikkeld. Waar andere producenten de C1-remmer uit menselijk bloedplasma van bloedplasma donoren halen, verkrijgt Pharming de werkzame stof via konijnen die het menselijke gen dat codeert voor menselijk C1- remmer hebben gekregen, waardoor ze het menselijke eiwit kunnen produceren in hun melk. Door de konijnen te melken en het eiwit uit de melk te zuiveren wordt zodoende het recombinante medicijn verkregen.

    Hierdoor zijn er geen risico’s op virale infecties die in zeldzame gevallen uit bloedplasmadonaties zouden kunnen worden doorgegeven. Bovendien zijn er door de hogere zuiverheid minder bijwerkingen te verwachten, kan er hoger gedoseerd worden en is productieverhoging eenvoudig te verwezenlijken.

    DIT KAN U OOK INTERESSERen
    Dat is pas 'winstgevend' met 1 post 16,5 - 15,6 = 0,9 miljoen van de boete af.
  3. [verwijderd] 19 juni 2017 13:15
    quote:

    Winstgevend schreef op 19 juni 2017 12:54:

    Maakt niet uit hoe je het bekijkt, die 16.5 Miljoen eenmalige boete zal toch zijn weerslag krijgen in dit 2e kwartaal, hoe je ook uitlegt waar het wordt afgeschreven. Netto zal het een klap krijgen, en alleen al deze boete is even groot, mogelijk groter, als wat er in heel kwartaal 2 binnen zal komen.
    Besparing later en eenmalig nemen niet weg dat dit eraan gaat komen. En hierin zit volgens mij het kwaad van het zakkende aandeel prijs. En, mede doordat het aantal uitstaande aandelen nu al de half miljard stuks betreft.
    484 miljoen aandelen maal 32 cent is NIET NIKS en is Pharming gewoon niet waard op dit moment. Het is beter om te anticiperen op het 3e kwartaal en hopen dat Pharming tussen nu en 6 maanden niet WEER een eenmalige afschrijving voor elkaar weet te klooien. Voorlopig op de zijlijn.
    Die16,5 milj boete, wordt teniet gedaan door de verbeterde credietfaciliteit die Pharming heeft weten te sluiten.
    Ook is daardoor een aandelenuitgifte van 24% voorkomen.

    Daar al eens rekening mee gehouden ?

    En dan heb ik het nog niet eens over de sterk verbeterde omzet.
  4. konijnenmelkertbaan 19 juni 2017 13:52
    quote:

    Topperke schreef op 17 juni 2017 09:39:

    24/03/17 S. de Vries Aank. aandelen 115.185 0,280 EUR 32.252 EUR
    Vond ik wel nog een interessante, dat ik toevallig tegenkwam op trivano (echter wel een klein bedrag, maar dan nog)
    Dat is net een weeksalaris voor Sijmen.
  5. normale 19 juni 2017 14:29
    quote:

    kippekop schreef op 19 juni 2017 14:22:

    De cash positie van Pharming, die nu om en nabij de 30 miljoen euro zal bedragen, is ruimschoots voldoende om de 15,6 miljoen boete te kunnen betalen.
    Tel daarbij de operationele winst op.
    Komen dus echt niet in de problemen.

    In het derde kwartaal misschien al netto winst ?
    Als je goed had gelezen is die boete al betaald !!!
  6. [verwijderd] 19 juni 2017 14:35
    quote:

    liberator schreef op 19 juni 2017 14:29:

    [...] Als je goed had gelezen is die boete al betaald !!!
    De vraag over die boete of die al betaald is had ik al eens gesteld.
    Nu heb ik daar duidelijkheid over, bedankt !
    Heb dat niet goed gelezen.
    Maakt het aandeel alleen maar waardevoller.
  7. [verwijderd] 19 juni 2017 14:37
    quote:

    liberator schreef op 19 juni 2017 14:29:

    [...] Als je goed had gelezen is die boete al betaald !!!
    Juist.
    Boete was al op 16 mei betaald en er was toen nog 33 miljoen in kas.

    Pharming herfinanciert bestaande schuld met een nieuwe lening van US$100 miljoen tegen verbeterde voorwaarden

    Terugbetaling van Aflosbare Converteerbare Obligaties elimineert risico op 24% verwatering

    Leiden, 16 mei 2017:  Pharming Group N.V. (“Pharming” of “de Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) heeft een nieuwe financiering ter waarde van US$100 miljoen afgesloten met Orbimed Advisors. De lening is aangewend voor de terugbetaling van de bestaande Aflosbare Converteerbare Obligaties 2017/2018, maar ook voor de herfinanciering van de lening van Silicon Valley Bank en Kreos Capital, samen met de daarmee verband houdende vergoedingen voor vervroegde aflossing en juridische en overige kosten. De overeenkomst met Orbimed, die aanvankelijk als een overbruggingsfaciliteit is opgezet, zal binnen zestig dagen worden vervangen door een leningsovereenkomst met een looptijd tot juni 2021 tegen de hieronder omschreven voorwaarden.
    Hoofdpunten
    Nieuwe vierjaars lening van US$100 (€91,7 miljoen) voor de herfinanciering tegen aantrekkelijker voorwaarden, voor de aflossing van in totaal €35,9 miljoen (US$39,1 miljoen) aan Aflosbare Converteerbare Obligaties en de herfinanciering  van de US$40 miljoen lening. De overige voorwaarden worden niet bekendgemaakt.
     Netto effect:
    Vrijval van 124,2 miljoen aandelen gereserveerd in het maatschappelijk aandelenkapitaal voor conversie van de Aflosbare Converteerbare Obligaties, minus 9,2 miljoen warrants voor Orbimed. Hiermee is een mogelijke verwatering van circa 24% van bestaande aandeelhouders voorkomen
    Aanzienlijke afname van de cash burn op korte termijn (door aflossingen en terugbetalingen) van circa €16,0 miljoen in 2017 en €8,0 miljoen in 2018. Deze besparingen kunnen ten goede komen aan commerciële inspanningen voor RUCONEST® en de verdere ontwikkeling van de pijplijn
    De bestaande 5 jaars (2021) gewone Converteerbare Obligatielening van €11,8 miljoen blijft onveranderd
    Geen materieel effect op het kasgeld niveau van de onderneming dat op €33 miljoen staat.
  8. normale 19 juni 2017 15:11
    quote:

    Winstgevend schreef op 19 juni 2017 15:04:

    De overige voorwaarden worden niet bekendgemaakt.

    NOG meer voorwaarden ? ben benieuwd wat we niet mogen weten.
    Voorwaarden is meervoud.

    Wat nog meer behalve:
    9,2 miljoen warrants voor Orbimed
    en 12% rente over 4 jaar.
    en 16.5 miljoen Euro boete.

    ze maken mij niet meer gek in die toko !!!
    Dus zou ik hier gewoon wegblijven toch !!!
  9. [verwijderd] 19 juni 2017 15:12
    Ook ben ik benieuwd hoe de stand van zaken is rond de terugbetaling van 65 Miljoen Euro aan Valeant.

    En ik weet dat het zelf-financierend is en bla bla... dat weten we.
    Maar moet wel (OOK WEER) betaald worden,
    hoeveel is betaald en wat is er nog over?

    Q2 heb ik al vergeten ook al wordt de omzet 25 miljoen etc. etc.

    Q3 wordt cruciaal en mogelijk de grote doorbraak, maar in Q2 zal veel rood zitten.

    Of is dit weer te optimistisch voor velen ?
  10. [verwijderd] 19 juni 2017 15:23
    quote:

    Winstgevend schreef op 19 juni 2017 15:04:

    De overige voorwaarden worden niet bekendgemaakt.

    NOG meer voorwaarden ? ben benieuwd wat we niet mogen weten.
    Voorwaarden is meervoud.

    Wat nog meer behalve:
    9,2 miljoen warrants voor Orbimed
    en 12% rente over 4 jaar.
    en 16.5 miljoen Euro boete.

    ze maken mij niet meer gek in die toko !!!
    Och, je kunt natuurlijk alles in het negatieve trekken, maar als u of ik een hypotheek aflossen, moeten wij ook daar extra kosten plus de (vooraf vastgelegde boete) over betalen. Dat was voor Pharming niet anders.
    Deze kosten waren reeds op 16 mei betaald, en worden in één keer afgeschreven in het tweede kwartaal.
    Daarbij is de nieuwe lening bij Orbimed voordeliger dan de vorige en had Pharming op 16 mei zelfs al weer 33 miljoen in kas. Dat was dus 5,5 miljoen meer als eind van het eerste kwartaal (31 maart).
    Zie hieronder een alinea van de officiële 1ste kwartaalresultaten 2017.
    Zie verder voor juiste informatie onder kopje "nieuws" van de website van Pharming.com.

    "De kaspositie van de Onderneming nam af van €32,1 miljoen per jaareinde 2016 naar €27,6 miljoen per 31 maart 2017 (€27,5 miljoen per 31 maart 2016). De afname hield voornamelijk verband met verlate betalingen van verkoopopbrengsten in de eerste drie maanden, welke na het kwartaal in april wel ontvangen werden. Aan de andere kant werd weer minder dan verwacht afgelost op de Aflosbare Obligaties. Als de betalingen waren ontvangen binnen het kwartaal, zou de kaspositie zijn verbeterd, met een positieve netto kasontwikkeling als gevolg."
50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 578 579 580 581 582 ... 2538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links