Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin en BNB testen belangrijke steun

Bitcoin en BNB testen belangrijke steun

De afgelopen weken zorgde een gebrek aan nieuws ervoor dat de cryptomarkt een beetje in slaap sukkelde. Uiteindelijk bleek dit slechts de stilte voor de storm die deze week is losgebarsten.

De val van de Terra-stablecoin UST en daarmee het failliet van de populaire crypto LUNA deed de cryptosector op haar grondvesten schudden.

Tether wankelt

Zelfs stablecoin Tether moest zijn band met de dollar even loslaten, maar kon deze, in tegenstelling tot UST, weer herstellen. Tether (USDT) is nog altijd de grootste stablecoin met een marktkapitalisatie van ongeveer 80 miljard dollar.

Hoewel er al langere tijd vraagtekens worden geplaatst bij de dekking van alle uitstaande USDT in echte dollars, heeft de munt tot deze week altijd zijn koppeling met de dollar weten te behouden. Mocht die net als bij UST worden losgelaten, dan zal de schade voor de cryptomarkt niet te overzien zijn. 

Bitcoin test steun

De koers van bitcoin stond door alle onrust de afgelopen dagen flink onder druk. De koers zakte zelfs even ruim onder de belangrijke steun rond $30.000, maar wist al snel weer wat op te veren. Hierdoor lijkt de week alsnog boven de steun te worden afgesloten. Vooralsnog is de schade dus te overzien.

Binance coin veert op

Een andere grote cryptomunt die een belangrijk steunniveau heeft bereikt, is Binance coin (BNB). De koers van BNB beweegt per saldo al ruim een jaar binnen een forse neutrale bandbreedte. BNB laat tussen steun $211 en weerstand $700 forse koersuitslagen zien, zonder dat de munt uiteindelijk veel is opgeschoten.

De afgelopen weken moest BNB een flinke stap terug doen en werd de onderzijde van de bandbreedte opgezocht. Na een test van de steun veerde de koers echter weer sterk op. De bandbreedte is hiermee intact gebleven.


Ondanks de succesvolle test van de steun lijken de zorgen voor BNB nog niet voorbij. Binnen de bandbreedte worden namelijk lagere toppen gevormd, die duiden op toenemende verkoopdruk. Zolang de correctieve fase intact is, valt een nieuwe test van de steun niet uit te sluiten.

Mocht de steun de koers dan niet weten op te vangen, dan zal het technische plaatje flinke schade oplopen. Een doorbraak onder $211 zal ruimte vrijmaken voor een koersval richting fors lagere niveaus. 

Pas wanneer de dalende toppenlijn (rode stippellijn) wordt doorbroken, zal het beeld weer opklaren en kan er verder herstel plaatsvinden.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 20 mei Koers van Ripple kan nog door de helft 2
  2. 20 mei Special: zware jongens onder druk
  3. 19 mei Zijn we allemaal niet wat te negatief? 277

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Zaphod Beeblebrox 15 mei 2022 10:41
    We merken op dat de wat langere termijn grafieken van bitcoin en Binance nagenoeg identiek zijn in de zin dat het een lange termijn uptrend is waarin we nu al een jaar lang zijwaarts bewegen. Je kunt die grafieken overigens nog wel wat langer trekken dan drie jaar. Als je dan een paar stappen achteruit doet zie je dat het proces van impulsieve bewegingen omhoog, afgewisseld met zijwaarts tot dalende correctieve bewegingen, volledig intact is. Maw, een uptrend. Omdat het netwerken zijn en netwerken groeien exponentieel, is de grafiek het best te bekijken op een logaritmische grafiek waardoor de uitslagen, zowel omhoog als omlaag, vrij stevig zijn. We naderen de schuin omhoog lopende steunlijn dus de correctie moet zo langzamerhand op zijn laatste benen lopen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links